Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před pár lety byla Donna napadena šíleným maniakem Richardem Fentonem, který vyvraždil celou její rodinu - sice se Donně podařilo přežít, ale zlé sny ji stále pronásledují. Naštěstí byl vrah brzy dopaden, a Donna se může vrátit zpět do normálního života - a nyní ji (a její spolužáky) čeká maturita a hlavně - maturitní ples. Ale netuší, že se její noční můra se vrací - Fenton uprchl z vězení, a chce se pomstít ... Teenagerovská vyvražďovačka v tom pravém smyslu - bez nějaké velké invence, na druhou stranu se tvůrci ani nepouštěli do nějakých velkých experimentů (což většinou u daného žánru končí pěkným průserem). Sice se několika obvyklých chyb nevyvarovali (v hotelu je vyhlášen poplach, všichni zdrhají jen hlavní hrdinka si _musí_ jít pro zapomenutou šálu do hotelového pokoje), ale dá se to překousnout. Trochu bych ubral lekaček (kdykoliv si někdo otevře skříň,tak na něj buď vybafne vrah, nebo na něj vybafne nějakej kolega, kterej šel zrovna okolo). Hlavní hrdinka (Brittany Snow) je vcelku sympatické, vrah je zase vcelku nesympatickej - suma sumárum, čistě průměrný film (2.5*)... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tupých a nesúrodých slasherov, kde nieje nič akoby malo. Vraždy sú jednotvárne a mimo zaber, herci, aj upratovačka v mojej práci, by bola lepšou herečkou ako títo akože herci, príbeh je jednoduchý, bez logicky mysliacich postáv a aj ako celok je úplne bez logiky. Miliónkrát prevarené téma- nadržaný vrah vs krásna cicka, on ujde zo psychiatrického ústavu a to ostatné si už môžete domyslieť. Takmer bez atmosféry i napätia. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příběh je neoriginální. Donna měla strašlivý osud. Její učitel se do ní před lety zamiloval, na tom by zase nebylo nic zajímavého, jenže se z něho stal magor, který vyvraždil její rodinu. Teď se přesuneme do současnosti. Donna se chystá na maturitní ples se svými přáteli. Občas má sice nějakou tu noční můru, ale přiznejme si to, kdo by ji neměl po tom všem. Jinak je úplně v pohodě. Má přátele, je zamilovaná, konec studia před sebou, co víc si může přát. Já vím, ta zavražděná rodina. Všechno se zdá být normální, jenže není. Stín minulosti se opět vynoří a začne řádit. Žádné brutální odchody na onen svět neočekávejte a krve bylo prolito taky poměrně málo. Na maturitní ples by se mělo vzpomínat v hezkém, ale tenhle radši hned zapomenete. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Taková blbost. Nápad nebyl nehorší, ale provedení se rovná naprostému béčku. Logika se ztratila nevím kam. Postavy se chovaly tak stupidně, až jsem měla dojem, že se dívám na Scary Movie. Aspoň, že herci byli povětšinou ucházjící, ale o hudbě se to moc říct nedá. Za to, že jsem byla schopná dodivat se až do konce, dávám jednu hvězdu k dobru. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slasher zaujímavý tým, že identitu vraha poznáme od začiatku a ktorý ako maskovanie používa maximálne šiltovku je, oproti originálu kde na prvú vraždu sme museli prečkať dve tretiny filmu, v celku slušným prírastkom do rodiny teenagerských vyvražďovačiek. Napriek nie veľmi sympatickej hrdinke máme možnosť počas celého filmu sledovať celkom schopné počínanie vraha čo rozhodne považujem za plus a preto tomu dávam o stupeň lepšie hodnotenie ako originálu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama