Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (139)

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

''When you lose someone you love, they never really leave you. They move into a special place in your heart...'' Víte, je hrozně těžké nemít určitá očekávání, když slyšíte o stop-motion filmu, režírovaný Timem Burtonem, bez ohledu na to, jak slabší filmy v jeho poslední době byly. A moje očekávání se splnila. Konečně. Takové morbidní potěšení, zahalené v černobílé barvě se starou klasickou hororovou atmosférou, která možná přinese i pocity nostalgie. Typické vyhublé postavičky s kostnatými rameny a protáhlými tvářemi jsem si zamilovala ihned a ta hudba.. Danny Elfman je génius, jako bych poprvé slyšela soundtrack k Edwardovi, vážně.. a Sparky? Láska na první pohled. Jen škoda příšerek, konce a Disney, protože ho dost svazovalo, přeci jen je to určeno pro mladší publikum. Ale i přes to všechno Frankenweenie žije! ''You're alive!'' A Tim ožívá s ním. Jeho smysl pro detail a ten jeho temný svět mě nikdy nepřestane fascinovat. A hlavně... má něco, co mnoho lidem chybí. Představivost. Není to stoprocentní, jako u Edwarda, Ospalé díry nebo Big Fish, ale nemůžu si pomoc..prostě si to po delší době zaslouží.

plakát

Salad Fingers (2004) (seriál) 

Asi jsem nějakým způsobem narušená, ale... tohle je boží.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

''Vanity... definitely my favorite sin.'' Jestli opravdu existuje ďábel, tak je to Al Pacino. Ten jeho ďábelský smích se mi okamžitě vybaví v hlavě vždy, když si na tento film vzpomenu. Jeho výraz v obličeji, hlas, monology, .. opravdu ďábel v lidské podobě. Jen se nenechte zmást pomalu rozbíhajícím se začátkem, je to vynikající mysteriózní thriller a to největší peklo na Vás teprve čeká..

plakát

Sloní muž (1980) 

''I'm not an elephant! I'm not an animal! I'm a human being, I'm a man!'' Pořád cítím ten knedlík v krku a slzy v očích při závěrečné scéně.. Vše do sebe tak krásně zapadá, herectví, scénář, režie a hudba dohromady vytváří neobyčejný zážitek. David Lynch do filmu vložil tolik jemnosti, citlivosti a zároveň lidské krutosti a nepochopení. Může to být film o tragédii a nespravedlnosti, ale i o lidském soucitu, lásky a víry... záleží jen na Vás, co z toho si vyberete.

plakát

Trainspotting (1996) 

Take the best orgasm you've ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it... Mám slabost pro drogovou tématiku ve filmech, a tak Trainspotting můžu zařadit mezi své nejoblíbenější filmy. Už při úvodní scéně, kdy Renton a Spud utíkají před policií za doprovodu Iggyho Popa - Lust For Life s monologem Zvol si život jsem věděla, že to bude stát za to. Většina filmů o drogách poukazuje jen na tu špatnou stránku braní drog a jejich následcích, ale neodpoví Vám na otázku ''Jsou-li drogy tak špatné, proč je lidé berou?'' Trainspotting na to odpovídá svým vlastním způsobem a některé scény jsou šokující, vážné, depresivní a nechutně realistické - například scéna s dítětem. Ale se správnou kombinací humoru a ironie to do sebe skvěle zapadá. To vše doprovází hudba, která je skvělá, nostalgická a funguje výborně v každé scéně. Film má mnoho předností, jako jsou herci (mimochodem Ewan McGregor je v roli Rentona boží), dialogy, ta doba ve které se film odehrává a scéna Perfect Day mi nadobro zůstane v hlavě. Abych to shrnula, Trainspotting je film, který nestačí vidět jen jednou a i kdybych si ho pouštěla celé dny, tak to nebude nikdy dost. Srdcovka jak sviň. ♥

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

''A,B,C..'' Mám pocit, jako bych dokoukala kazetu z Kruhu a nyní mi zbývalo jen 7 dní života. Jeden z nejlepších krátkometrážních filmů od Lynche, díky kterému jednou skončím v blázinci..

plakát

Mazací hlava (1977) 

'' In heaven, everything is fine...'' Mé první seznámení s Davidem Lynchem, který se mi s Eraserhead okamžitě dostal pod kůži. Dlouhou dobu jsem nevěděla, jak tento snímek ohodnotit a jak ho mám okomentovat, protože... takové pocity po zhlédnutí filmu, jsem neměla nikdy v životě. Cítila jsem se psychicky vyčerpaná, totální zdevastování mozku, pocit úzkosti, deprese, zmatenosti, zoufalství, měla jsem pocit že ten emoční nápor neunesu, jako bych se vevnitř rozpadala a ve mně nezůstalo nic.. jen prázdnota. Večer jsem nemohla spát, protože jsem se obávala toho, že se probudím v alternativní realitě s mrtvými kuřaty a předčasně narozeným zmutovaným '' děťátkem. '' Ale přesto všechno, je Eraserhead znepokojivě krásný a troufnu si i říct, že je vrcholem surrealistické filmové tvorby a ztělesněním surrealistického umění. Plno lidí dá tomuto snímku odpad s tím, že ho nepochopili a že neví co znamená, ale víte co? Ono to neznamená nic. Nesnažte se ho pochopit, protože ho nikdy nepochopíte. David Lynch to nikdy neprozradí, protože by to ztratilo své kouzlo a tajemství. On převedl jen své noční můry, podvědomí a obavy na plátno a je úžasné, jak je schopný udělat obyčejné věci z každodenního života tak, že vypadají děsivě a hrozně. Není to film, který bych chtěla vidět znovu, ale přesto všechno vím, že ho znovu uvidím. Plný počet a místo v mé TOP 10 filmů si zaslouží oprávněně, protože jak už jsem psala, takové pocity ve mně film vyvolal úplně poprvé.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Winter is Coming .. Před nějakým tím rokem jsem tu psala, že jsem nečetla knihy a můj názor je založen čistě na tomto seriálu. Mezitím rokem jsem se ale zabořila do knih a z Game of Thrones se stala srdeční záležitost (♥). Nebudu knihy porovnávat se seriálem, ale jakožto čtenář musím říci, že jsem spokojená a můj názor na seriál se nezměnil, ba naopak. Když jsem před roky viděla 1. epizodu, byla jsem sice trošku skeptická a kritická, protože nejsem fanouškem tohoto žánru, ale každou další epizodou jsem se více propadávala do světa fantasy, plných neočekávaných zvratů, intrik, válek a komplikovaných lidských vztahů. Nyní je každá epizoda pro mě mistrovské dílo a herecké obsazení je strhující, vše je tak propracované do detailů - zbraně, kostýmy, charaktery. Každý si zde najde něco jiného, ať už to je láska, chamtivost, zrada, vraždy, silné charaktery, násilí a nebo vulgarita. Game of Thrones nejde nemilovat. Děkuji HBO, víc takových seriálů!

plakát

The Divide (2011) 

Tento post-apokalyptický psychologický thriller, ukazuje lidskou povahu v celé své kráse... aneb, co všechno bychom byli ochotní udělat pro přežití. Zapomeňte na nějaký soucit, rozum a lásku.. nic takového tu neexistuje. The Divide je znepokojující, šokující, násilný,depresivní a i když je tam pár nesrovnalostí, tak mu dávám plný počet. / Jinak nechápu, jak ho pár uživatelů mohlo označit za turtore porno - asi neví, jak takový žánr vypadá.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

'' It's dark now.. '' Perfect Sense je epická připomínka toho, co nás dělá lidmi. Dva milující se lidé a 5 smyslů. Co se asi stane, když o ně postupem času přijdou? Výborný apokalyptický příběh lásky, který bohužel není pro všechny, protože někomu můžou připadat divné a hloupé příznaky, které předcházejí ztrátě každého smyslu.