Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (676)

plakát

Fontána pro Zuzanu (1985) 

Na tu dobu senzační muzikál pro teenagery nabitý vším, co se jevilo jako frajerské (breakdance, motorky, kytary) či jinak atraktivní (prsa, rocková hudba).

plakát

Příběhy včelích medvídků - Zatoulaný (1984) (epizoda) 

V tomhle díle, kde sršeň s čmeláky objeví gramofon na louce, padá jedna hláška za druhou. Třeba sršeň: "No 'aha', t-t-to vim taky, že jo." :)) Anebo Pučmeloud, komentující čmeláčí produkci: "Je to takový pěkný a celý hudební." Bonusem je, že ta hlavní melodie vám bude hrát v hlavě ještě pěkně dlouho...

plakát

Malá mořská víla (1976) 

Po první půlhodině jsem to chtěl vypnout, ale nakonec jsem vílu dokoukal a dobře jsem udělal: když ji přetrpíte, pak už se to docela rozjede... Myslím, že se povedlo obsazení hlavních rolí, ale teda postavit dvě sestry takhle proti sobě – to je silná káva. Srdce starého romantika upoutala závěrečná scéna s dýkou. Je však s podivem, že kroky, které vílu bodaly, se nijak nepromítaly do jejích grimas. "Mám se vrátit, anebo dát všecko za naději, že ho ještě jednou uvidím?" P. S. Nejde o pohádku pro děti.

plakát

Pád do ticha (2003) 

Když si o sobě myslím, že se jen tak nevzdávám, kam se hrabu na Joea. Zručně natočený hraný dokument o nezdolnosti lidského ducha okořeněný ohromujícími exteriéry. Doporučuju pustit si i bonus, kde se mluví o tom, co následovalo, kdy se Joe dočkal ošetření apod.

plakát

O makové panence - O makové panence a lučním světýlku Ferdinandovi (1972) (epizoda) 

"To ale zítra budu nevyspalý, že mě určitě sezobne kos," vydírá Emanuel panenku, jako by snad ona byla zodpovědná za to, že se vrátil domů pozdě, opilý a ještě nemůže usnout. Maková panenka na tuhle jeho hru přistupuje a jme se mu hledat pomoc. Kromě uvedeného nezdravého vzorce tomuto večerníčku obecně škodí, že nenabízí ani morální ponaučení, ani napětí, ani vtip – a dobrá dětská podívaná aspoň jednu z těch tří složek nezbytně potřebuje.

plakát

Krok za krokem - Důkaz lásky (1997) (epizoda) 

Hvězda navíc proto, že dějová linie s Al a všechny její reakce vůči Drewovi jsou asi nejpovedenější z šesté řady.

plakát

Říkání o víle Amálce - Jak seděla v zelené kleci (1975) (epizoda) 

Další nesourodý díl, ve kterém roztěkaná Amálka nedokáže ani zajít pro vodu. Nejdřív chce pomoct poupatům, mezitím ale začne pomáhat rakovi. Po epizodě s vodníkem nakonec utíká s vodou na zalití v mističce tak titěrné, že by nevystačila ani na jedno semínko, a když zakopne o šneka a vodu rozlije, začne tancovat. Ukazují se tu i Amálčiny stinné stránky: raka nejdřív bezcitně odbude ("Ztratila se mi páska na vousy." - "Tak si ji najdi!") a u vodníka nechce zůstat, protože je ošklivý.

plakát

Krok za krokem - Svůdné rty (1997) (epizoda) 

Slátanina postavená na omílání klišé o Markovi (a jeho nejistotě před dívkami) a Karen (posedlé vzhledem). Ve scéně s opuchlými rty bych se hanbou propadl. Do této fáze už seriál neměl dojít, čiší z toho, jak je to zbytečně nastavované.

Časové pásmo bylo změněno