Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 046)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Z nějakýho neznámýho důvodu jsem se po zkouknutí prvních trailerů na Abrahama Lincolna těšil, ale už první ohlasy ukázaly, že to s nim tak žhavý nebude. Největšim překvapenim pro mě bylo jméno Tima Burtona v pozici producenta. Občas se fakt nestačim divit, co všechno jsou úspěšný hollywoodský filmaři určitym způsobem podporovat. Čekal jsem, že aspoň v něčem bude mít snímek áčkový parametry, ale všechno od rutiního scénáře až po nesympatický herce (resp. mizerně napsaný postavy) smrdělo průměrnym béčkem. Možná jenom efekty spolu s hudbou měly občas svý světlejší chvíle. Ani nelituju, že jsem nenavštívil kino, jak jsem původně plánoval, jedna domácí projekce bohatě postačí.

plakát

Absurdistán (2006) 

"Na to, že si nejchytřejší člověk, si občas pěkně blbej" Lehce bláznivá komedie s velmi zajímavým nápadem. Cestování do budoucnosti už tu bylo, ale to, co potkal Joe a Rita v budoucnosti, to tu snad ještě nebylo:) Já jsem se při sledování slušně bavil, protože vtipných momentu tu díky konfrontaci inteligence člověka z dnešního světa a "inteligenci" budoucích obyvatel země bylo dost. Na druhou stranu, když se nad tím trochu člověk zamyslí, tak na hloupnutí lidstva možná něco je a já se obávám, že tvůrci měli o budoucnosti v tomto směru zčásti pravdu (samozřejmě to asi nedosáhne takových rozměrů:)). Za sympatický nápad a za to, že jsem se po delší době u komedie zase docela nasmál dávám nakonec čtyři slabší hvězdy. Btw. pamatuju si, jak jsem před mnoha lety hrával na compu hru s Beavisem a Butt-Headem v hlavní roli, kde se skóre sbíralo za to, kolik lidí popliváte ze střechy domu na ulici pod vámi, takže myslim, že se ještě tvůrci Idiocracy ještě dost drželi "na uzdě", minimálně v oblasti fekálního humoru:)

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Rozhodně nešlo v první řadě o fotbal. ACAB je spíš zajímavej exkurz do práce a života příslušníků policie z řad těžkooděnců. Od známýho, co pracuje u policie a zná pár těžkooděnců osobně, už delší dobu vim, že jsou to většinou tvrdý týpci, který nechoděj pro ránu daleko a nakonec se moc od chuligánů nelišej. Takže mě charaktery jednolitvejch postav moc nepřekvapily, někoho to ale jistě zaskočí. Přece jenom, mlátit někoho několikrát měsíčně pendrekem, neni práce pro normální lidi. Slušně zpracovanej a zahranej snímek, kterej díky rychlejšímu tempu a sympatický stopáži nenudí, jen bitek mohlo být trochu víc, čtyři slabší hvězdy.

plakát

Accident Man (2018) 

Po menšim nadšení z Avengement jsem se rozhod dát si druhou spolupráci Jesse V. Johnson / Scott Adkins a nelituju. O akci ani hlášky neni velká nouze a herecká sestava byla docela zajímavá. Jen Adkinsonův hrdina mi přišel dost zápornej, takže mu nešlo pořádně fandit a oteklej Michael Jai White už rozhodně nevyvolává při příchodu na scénu tolik respektu jako dřív (zdravim Stevena Seagala). No a ještě bych zapracoval na hudbě, která nebyla ani v rámci béčkovýho žánru žádnej zázrak. Jinak spokojenost, tři silnější hvězdy.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey v jedný z jeho nejlepších komediálních rolí a jeden z mála filmů, u kterýho mi nevadil dabing, minimálně u hlavního hrdiny, který se velmi poved. Žádný veledílo to samozřejmě není, ale je tu hned několik skvělých momentů. Mezi ty nejlepší bych určitě zařadil scénku v blázinci s ukázkou baletního nadání Ventury. Carreyho xichty a namachrovaná chůze celý film neskutečně táhnou a já dávám, i přes slabší scénář, čtyři hvězdy.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Musím říct, že se mi druhý díl Ace Ventury líbil dokonce o něco víc, než díl první. Jim Carrey tu totiž předvádí ještě více ze svého repertoárů šílenejch xichtů a dalších vylomenin. Přibylo trochu nechutnýho humoru (např. obří plivanec ve stanu u šamana) a jednoduššího humoru, ale přesto mě to dokázalo pobavit a zasmál jsem se víckrát, než u prvního dílu. Scéna s nosorožcem mě dostává vždycky, když si na ní vzpomenu :) Znovu musím, jako u jedničky, výjímečně pochválit dabing, Bohdan Tůma odvedl skvělej výkon. Sympatická jednoduchá oddychovka, dávám čtyři silnější hvězdy.

plakát

A co Bob? (1991) 

Slušná oddechovka, zustávající příběhem i stylem humoru z větší části v osmdesátejch letech, než na začátku devadesátek. Herecký obsazení bylo fajn a musim priznat, že jsem se obstojně pobavil. Nicméně se pořád nemůžu zbavit pocitu, že kdyby to scénáristi s vyšinutim původně klidnýho psychiatra a naopak uklidněnim blázna Boba tolik nepřeháněli, nejspíš bych se pobavil ještě o něco víc. Takhle byl snímek, zejména s blížícím se koncem, na muj vkus až moc crazy. Solidní jednohubka, tři silnější hvězdy.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Pozor na SPOILERY. Vcelku fajnová romantická komedie. Hlavně díky dvojici Mark Ruffalo a Reese Winterspoon, který se k sobě pěkně hodili. Ocenit je taky třeba snahu o originální zápletku a několik gagů v první (komediální) části stopáže. Ke konci už děj klišovitě sklouzává k přeslazený romantice, která však docela funguje až do doby, kdy David odchází z nemocnice zklamanej, že sice Elizabeth zachránil, ale ona si na něj nevzpomíná. To byl skvělej moment k nekýčovitýmu závěru. Místo absolutní kýčovitý křeče v podobě stavby zahrady na střeše baráku Elizabeth a krátkýho rozhovoru s ní, po kterym pak náhle procitla se přece moh David jenom tak za Elizabeth stavit a zkusit jí pozvat na rande. Elizabeth by samozřejmě tušila, že "už se znaj", pozvání by přijala a všem by bylo jasný, že se tenhle páreček dá zase dohromady. Jenomže bez závěrečný líbačky a s pochybnostma u ženský části diváků na způsob "jestli se nakonec vemou" by to asi nebylo ono, že jo. Obrovská škoda toho konce, jinak jsem se slušně bavil.

plakát

Adaptace (2002) 

Nejsem si jistej, jestli jsem biják uplně pochopil. Genialita snímku mi asi zustane navždy skrytá, nicméně vzhledem k tomu, že jsem se častějc nudil bež bavil, je mi to vlastně uplně jedno a nemám důvod nad nim víc přemýšlet. Naštěstí se aspoň povedlo dát dohromady hodně dobrej casting, takže nemám pocit, že bych projekcí strávil naprosto zbytečně dvě hodiny mýho života. Třeba Nicholas Cage v ujetý dvojroli občas docela bavil, jenže žádná scéna bez něj mě už nedokázala pořádně zaujmout. Druhá silnější hvězda za upocenýho Cage a pár zábavnejch momentů s nim.

plakát

Ad Astra (2019) 

Nečekal jsem žádnou extra akční a napínavou podivanou, ale i tak mě nemile překvapilo šnečí tempo vyprávění, spoustu rádoby chytrejch dialogů (monologů) nebo dost nudnějších pasáží. Zarazilo taky množství nelogickejch momentů (očekávám možnost útoku, takže pro přepravu VIP osoby zvolim totálně nechráněný prdítko, který má jenom podvozek - fakt ve vzdálenější budoucnosti nemůžou být k dispozici lepší vozy pro pohyb po Měsíci?; způsob McBridova průniku na raketu na Marsu; přelet z jedný vermírný lodi do druhý s DIY štítem). Nějaký momenty byly naopak fajn, zejména díky vizuální stránce (úvodní pád ze stožáru, scény na Měsíci, Marsu nebo v otevřenym vesmíru) a občas se dařilo budovat zajímavou atmosféru. Jenže to je na dvě hodiny fakt málo. A při takhle solidní filmařině nebo hereckym obsazení je tohohle výsledku v podobě utahaný, místama nesmyslný a do sebe zahleděný podívaný ještě větší škoda, dvě hodně silný hvězdy.