Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (842)

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Film, který stojí jen a pouze na hudbě a není to muzikál. Atmosféra 60: let a newyorská folková scéna určitě nadchne hipstery, ale zklame lidi, kteří čekají i nějaký děj. Potěšilo 500 Miles a Bob Dylan v závěru.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Dvě hodiny to hraje na city s jasným cílem: nasbírat co nejvíc filmových cen. Citové vydírání, syrové pojetí, téměř dokumentární styl. Nic pro mě.

plakát

Lásky čas (2013) 

Moc hezký film, který však trpí tím, v čem spočívá jeho originalita - opakování záběrů a situací. Zpočátku je to vtipné a zábavné, ke konci už si ale člověk říká: "Prosím, už ne..." Jinak musím pochválit námět samotný. Jednoduchý a přitom dobře provedený.

plakát

Bang Bang Club (2010) 

Devadesátky, Jižní Afrika a čtveřice fotografů, kteří se jako šílenci vrhají do nejdrsnějších bojů a nebezpečí. Někteří za odměnu dostanou Pulitzerovu cenu, další kulku do srdce. Hlavní hrdinové byli sympaťáci a to určitě pomáhá, protože bez jejich kamarádství by film byl o ničem.

plakát

Ona (2013) 

Poetický film s jemným nádechem sci-fi. O to silnější, že to nebije do očí a nezabíhá do klišé. Vynikající obsazení a scénář, který si je dobře vědom, že jak on, tak ona si nemají co vyčítat, protože oba mají v popisu práce předstírat něco, co nejsou. On tak jenom činí v dopisech, ona v modernější platformě.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Lepší než první (seznamovací) díl, akce střídá akci a na konci přijde zvrat. Funguje to i jako lákadlo na pokračování. Velice zdařilá adaptace knihy.

plakát

Špinavý trik (2013) 

Obsazení hvězdné, ale většinu času jsem vůbec nevěděl, o co tam jde. Herci jako by mluvili, ale věty mi nedávaly smysl. A nebylo to jenom výstřihem Amy Adams! Mimochodem, všichni hrají velice dobře, Jennifer Lawrence opět potvrdila, že loňský Oscar nebyla jenom náhoda. Jenom scénář a režie mi nesedly.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Telenovela v kostýmech. A ty zamlžené flashbacky do minulosti... U těch jsem vážně nevěděl, zda se smát, nebo brečet. Vadily mi zbytečně rychlé změny scén, ač se v podstatě nic nestalo. Ale body za neokoukané herce (Robert Urban coby mladý bohém je vynikající, evidentně si to užíval) a pár hlášek ("Pical jsem ji zezadu jako Karel Hynek Mácha.").

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Obdivuju, jak komorní to v podstatě je: vezměte jednu loď a nechte pár chlápků se po ní prohánět... No ale právě kvůli jednotvárnému prostředí to působí zdlouhavě. Zvlášť s dvouhodinovou stopáží.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Wolf of Wall Street ukazuje kapitalismus v tak sexy světle, že se tam hromadně souloží v kancelářích, kokain se šňupe z prsou modelky Victoria's Secret a i když je hlavní hrdina větší padouch než Viktor Kožený, musíte fandit jeho nadšení a obchodnímu umění. Potěšil mě nadhled a humor, s jakým to je podané. Ke konci už mi jenom trochu fandila přepálená stopáž. Jinak jsem si to ale vážně užil. Má to potenciál stát se kultem jako třeba Kmotr.