Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (11)

Becket

Becket (1964)

Film se velice líbil Gretě Garbo, která o něm prohlásila: "Byla jsem v transu. Myslím, že to bylo naprosto překrásné, jistým děsivým způsobem. Mezi těmi dvěma muži je to očividně homosexuální... Vždycky jsem Becketa chtěla vidět znovu, ale dávali ho v televizi tak pozdě v noci, že jsem se na to nemohla podívat... Mám totiž svoje hranice."  [Zdroj: Garbo]

Ninočka

Ninočka (1939)

Greta Garbo byla zděšena, když zjistila, že scénář Ninočky po ní vyžaduje hrát opilou. Nikdy nepila přes míru a tvrdila, že role z ní udělá lacinou ženu. Režisér Ernst Lubitsch ji dlouho přemlouval, aby roli vzala, dokonce s ní seděl dvě hodiny v autě, když odmítala přijít do studia. Nakonec svolila ke kompromisu a soukromě natočila dva záběry s Melvynem Douglasem, které byly ve střižně následně prostříhány se záběry večírku v nočním klubu.

Žena upír

Žena upír (1926)

Na premiéře filmu moderátor Gretu Garbo uvedl větou: "Tohle je slečna Greta Garbo ze Stockholmu. Slečna Garbo neumí anglicky ani slovo." Herečka jeho slova potvrdila rázným: "No. Not von vord!" tedy "Ne, ani slovo!" s velice silným švédským přízvukem. Následným výbuchem smíchu se Greta Garbo cítila natolik ztrapněna, že se už nikdy žádné filmové premiéry nezúčastnila.

Nahá pravda

Nahá pravda (1937)

Cary Grant později vzpomínal, že Irene Dunne byla "nejvíce sladce vonící herečkou", s níž kdy pracoval.

Stalo se jedné noci

Stalo se jedné noci (1934)

Poté, co Claudette Colbert skončila práci na filmu, svým přátelům se na vánočním večírku svěřila: "Jsem ráda, že jsem tady. Právě jsem dokončila natáčení nejhoršího filmu roku."

Pandořina skříňka

Pandořina skříňka (1929)

Režisér G.W. Pabst do role Lulu téměř obsadil Marlene Dietrich, ačkoliv sám preferoval Louise Brooks. Marlene už dokonce čekala v jeho kanceláři na podepsání smlouvy, když vtom přišel telegram se zprávou, že Louise roli přijímá.

The Wild Party

The Wild Party (1929)

Očividně nejistá Clara Bow musela mnoho scén točit znovu a znovu, neboť měla tendence očima sledovat mikrofon u stropu.

Dáma ze Šanghaje

Dáma ze Šanghaje (1947)

Publiku se nelíbilo obarvení rudých vlasů Rity Hayworth na blond, ani jejich ostříhání. Orson Welles situaci okomentoval slovy: "Veřejnost se na mě rozzuřila kvůli Ritiným vlasům stejně, jako Hearstova rodina kvůli filmu Občan Kane (1941)."

Reklama