Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 230)

plakát

Konkurenti (1992) 

Nadprůměrné, ovšem plný počet hvězd se uděluje těžko, protože film je příkladem platnosti hesla "příliš mnoho psů - zajícova smrt". Tolik skvěle hrajících borců by neunesla ani mnohem lepší látka zpracovaná mnohem lepším režisérem. I tak, jako konverzačka, hlavně díky hereckým výkonům, opravdu moc pěkný zážitek.

plakát

Laťka (1979) (TV film) 

Kdysi mě to v televizi opravdu vzalo. Nevím tedy, zda mé hodnocení je s odstupem třiceti let alespoň trochu oprávněné, na druhou stranu skutečnost, že jsem ani po tak dlouhé době na film nezapomněl, asi něco znamená. O atletice něco vím a sledovat toho jednonohého borce, jak si díky naprosto specifickému stylu dokáže opravdu skoky přes dva metry vyskákat účast na olympiádě - to byl zážitek. S překvapením zjišťuji, že v tom hrála Kim Cattrall, kterou jsem tenkrát ještě neznal a v paměti mně neuvízla.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Velmi, velmi, velmi oddechové. Naštěstí jsem vůbec nic nečekal, protože se to strašně líbilo mé tehdy ještě ani ne pubertální dceři. V sobotu odpoledne to docela pobaví, ačkoli tedy sledovat ve 14. století anglickou lady z Havaje, to je fakt dost nářez. Tak mírně přes 50%.

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Nudné až blbé, to je můj osobní názor na věc. Nebyl jsem nějak zvlášť odvařený ani ze Singerových verzí, ale srovnám-li to s touhle ptákovinou, je to jako nebe a dudy. Pokud bych dal 3*, musel bych Singerovi dát šest a půl.

plakát

Dva machři mezi nebem a peklem (1972) 

Docela koukám, jak nízké hodnocení tenhle kousek má. Nejsem tedy absolutní fanda této dvojky, některé jejich filmy (a to včetně mého v mládí tak oblíbeného Jestli s rozzlobíme...) byly v podstatě dost pitomé, ovšem zrovna v tomto případě jde o možná nejlepší záležitost, ve které se kluci objevují. Konečně je tady scénář, který má hlavu a patu, konečně nejde prvoplánově jen o předvedení sérií úderů na nejrůznější tělesné partie desítek protivníků. Za sebe čistých a nefalšovaných 80%.

plakát

V moci ďábla (2005) 

Místy trochu napínavé, nicméně většina hororově laděných scén byla v důsledku retrospektivního vyprávění useknuta a napětí tak bylo stále přerušováno. Navíc si myslím, že film mohl být o čtvrt hodiny kratší, působil na mě v poslední třetině zdlouhavě a žádná gradace se v důsledku pomalého tempa vyprávění nekonala. Slušné, ale tak na 65%.

plakát

Vnitřní záležitosti (1990) 

Pokud chcete vidět nejdémoničtějšího papundeklového cukrouše na světě - prosím. Pak je to film přesně pro vás. Já dám 40% kvůli Andymu, aby mu to nebylo líto.

plakát

U konce s dechem (1983) 

Zase jedna velmi slušně nepovedená předělávka. Gere je naprostý dřevák i v jiných rolích, ale tady se opravdu překonává.

plakát

Prokletí žlutozeleného škorpióna (2001) 

Báječná zábava! Skvostné hlášky a vůbec ten obvyklý neurotický výkon Woodyho Allena mě zatlačil do křesla a vůbec jsem nevnímal čas. Tohle není film na hloubání o sudbě člověka a lidstva, ale na vypuštění páry po perném dni. Za to ode mě dostává Woody PALEC NAHORU!

plakát

Dr. T a jeho ženy (2000) 

Pro mě osobně tak strašlivě nudný zážitek, že si snad nic podobného v posledních pěti letech nepamatuji. Snad kdybych to viděl v kině, mohlo by se něco změnit, ale zapomenu-li na účast standardně tumpachového Richarda Gerea, ani slušné herecké výkony Helen Hunt a dalších doktorových žen nevnesly do věci nic, pro co bych se snad na tento film chtěl podívat někdy příště ještě jednou.