Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružná komedie docela ušla, ovšem i já budu patřit do skupiny těch, kteří k ní mají několik výhrad. Ani by mi nevadilo ono již zmíněné „vážnější“ pojetí na úkor většího počtu komických bitek (soubojů tu bylo i tak docela obstojné množství). Jen kdyby tvůrci totálně nepodělali závěr filmu, který byl v mých očích doslova otřesný. Ona dramatičnost a závěrečný trapný únik z vězení tu byli jaksi navíc. Spencer i Hill předvedli slušné výkony, ale už jsem od obou viděl lepší. 50% ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová komedie se skvělou dvojcí Spencer a Hill. Film je podle mě velmi povedený a trochu vážnější něž ostatní filmy dvojce Hill a Spencer. Rvačky zůstávají a jsou furt zábavné jen jich tu neni tolik, ale u filmu jsem se náramně bavil a docela jsem se i hodně nasmál, takže jednoznačně maximální hodnocení. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Šlape to stejně parádně, jako když jsem byla malá, a v mnohém to dovedu víc docenit, třeba brutálně vtipný střih a kameru, které se podílejí na výstavbě vtipů. A přitom ze své láskyplnosti, dobroty a komiky, z šarmu a uvolněnosti, s nimiž tohle dílo odkrývá podstatu přátelství a bezelstné lásky k životu a nezištnému pomáhání, beze stopy sobectví, beze strachu o sebe a bez služebnosti mamonu či moci, to neztratilo nic. Čiší z toho radost a volnost, svoboda oproštění. Čili nehodnotím z nostalgie, i když jí to ve mně vyvolalo celý kotel. *~ ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnou komedii Dva machři mezi nebem a peklem s legendární dvojicí Terence Hill a Bud Spencer jsem kupodivu viděl poprvé až roku 2022, tedy přesně 50 let od jejího natočení. Sám jsem se tomu divil, že jsem ty dva machry neviděl dříve, protože jsem oba měl vždy rád a jiné filmy s TH + BS jsem viděl i několikrát. Třeba Sudá a lichá, myslím že na ní mé oko spočinulo už sedmkrát. A tak jsem se rozhodl tento rest smazat a jedno odpoledne jsem se na tuto komedii podíval. Na začátku jsem se seznámil s dvojicí pilotů jmény Salud (Bud Spenser) a Plata (Terence Hill), kteří pracovali pro svého známého, ale pak se s jedním jeho letadlem zřítili do pralesa. Vyvázli bez zranění a dostali se do tábora hledačů smaragdů, kde seznámili nejen se starým prospektorem Mattem (Cyril Cusack), ale také s místními poměry. Celou oblast měl totiž pod palcem gangsterský boss Ears (Reinhard Kolldehoff) a tak mu pochopitelně vadilo, že se Salud a Plata rozhodli začít sami podnikat. Sehnali si staré letadlo, opravili ho a začali s ním létat nad džunglí se zásoby pro prospektory, čímž si vydělali spoustu peněz a dokonce si otevřeli prosperující hospodu. Jednoho dne však nohsledi bosse (Riccardo Pizzuti, Marcello Verziera a Antoine Saint-John) jejich letadlo vyhodili do vzduchu jejich letadlo a podpálili jim nálevnu. V té době u toho byl Plata s Metem a když se to dozvěděl Salud, nakoupil zbraně a všichni si to šli s bossem a jeho kumpány vyřídit. Když se tak stalo, začala se odvíjet nesmutnější část filmu. Ukradeným bossovým letadlem odletěli s Mattem a jeho psem do Salvadoru, což bylo staříkovo vysněné přání, jenže hned po příletu zemřel. Naši dva hrdinové u něj vzápětí objevili velký smaragdový kámen, čímž se potvrdily staříkovi pohádky o bohatství, které v džungli objevil. Zbývalo se definitivně vypořádat s panem Earsem, kterému šla na ruku i místní zkorumpovaná policie….Jak to dopadlo, to už neprozradím, abych vás nepřipravil o závěrečné překvapení. Když se objevily titulky na konci filmu, měl jsem trochu smíšené pocity. Ano, dva machři opět nezklamali a znovu rozdali zločincům pár ran pěstí a to s elegancí sobě vlastní, ale zároveň tu byla smrt milého staříka. Zubatá ve filmech Terence Hilla a Buda Spencera totiž obvykle zůstávala za dveřmi, až to bylo vzhledem ke všem těm ranám, bitkám, honičkám a pádům, trochu s podivem. Také nesmím zapomenout na scénu, při které zraněného muže v noci Salud odvezl letadlem do města, čímž mu zachránil život. Bez legrace, tohle byla rovněž vážná scénka. Nebyl jsem na to zvyklý a původně chtěl udělit filmu o jednu cípatou méně, ale pak jsem se zamyslel, uvědomil si určité věci a své hodnocení pozměnil. A jak to s hvězdami dopadlo ? Suma sumárum, italská komedie Dva machři mezi nebem a peklem ode mne získala tři namachrované hvězdičky ***. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) dostanou od svého známého úkol, který jim nemůže dělat velké problémy. Mají fingovat pád jeho letadla, aby si potom společně rozdělil peníze z pojistky. Jenže nešťastnou náhodou havarují doopravdy uprostřed pralesa, kde jedinou možností obživy je pracovat jako hledači diamantů pro pana Earse. Jim se ale podaří pořídit si za pár šupů letadlo, a začnou panu Earsovi konkurovat a sami zásobovat hledače diamantů, jen levněji. To se Earsovi nelíbí, a rozhodne se bojovat... Před takovými deseti, patnácti lety jsem měl filmy se Spencerem a Hillem moc rád, a kterýkoliv z nich si bezmezně užíval. Teď už jsem starší (a určitě rozumnější), takže očekávám od filmů více než jen bezduchou zábavu skládající se z několika rádobyvtipných bitek (kde Spencer vítězí silou, a Terence mazaností), ale chtěl bych i trochu zábavnou zápletku, a toho jsem se bohužel v tomto filmu nedočkal. Respektive dočkal, ale byla natolik nezajímavá, že bych možná radši jen tu bezduchou zábavu. A nebo vlastně nevím co chci, ale tento film vidět znovu již ne... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)
  • Původní verze filmu, promítaná v Itálii, měla 115 minut, pro americký trh byl film sestříhán na 90 minut. (NiaWolf)

Reklama

Reklama