Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Konečně jsem se osmlělil a vyrazil do kina shlédnout posledního Indiho a výsledek? Za mne jako zarytého fanouška prostě super. Neskutečné dobrodružstí od začátku až do konce, které o level překonává předešlý díl. Pravda - humoru je zde poněkud méně, nicméně a to je důležité, je to starý dobrý Indy důstojně se loučící se svou rolí archeologa, svůdníka žen a dobrodruha všeho druhu :).

plakát

Zaklínač - Pozvání (2023) (epizoda) 

Opět budeme bojovat s nestvůrami. Co na tom, že v knižní předloze je to trochu jinak (kdo četl a viděl tento díl, tak ví), ale jedno se tomutu dílu upřít nedá - opět jedeme v Zaklínačových rytmech a potulní pěvci nám k temu budó hrát, až Marigold záviděti bude :D. Nicméně, stejně je pěvec tak trochu sebestředný a... Dost už s tím. Tenhle díl je skvělou - nicméně ne dokonalou přípravou na to, co se chystá.

plakát

Zaklínač - Umění klamu (2023) (epizoda) 

Je to tak prosté: "Nic není jak se zdá" a zvratů v tého epizodě je více než dost. Co Vás ale dostane, je ten konec téhle epizody po ktreré zůstane jen velké: "KUA JÁ CHCI VIDĚT DALŠÍ DÍL!", plus takovéto: "Proč to muselo skončit právě teď". Za mne byl tento díl jedno velké wau a teprve v průběhu si řikám: "Tak to jsem netušil. Aha, takhle to bylo atp..." Za mne visuál 1, příběh 1, napětí 1, akce - mohlo být líp, ale, je to přeci Geralt :)

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

Po dlouhé době pobavilo. Jeden se opravdu zasměje a ne jednou. Pominu líbezné autíčko Rybanu pohupující se v rytmu techno párty při policejní kontrole za bláznivého poskakování teplého.... no dál už raději ne :) a ta dramatická vsuvka těsně před koncem! Vzhledem k tomu, že se jedná o českou komedii s velmi originální zápletkou, kde na začátku opravdu nevíte co máte čekat a která nemá nouze o překvapení, dávám 5 z 5. Jinak by byly 4.. no ty, hvězdičky :)

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Jelikož jsem nečetl knižní předlohu, nemohu být zklamán jako jiní. Za mě jeden z nej dílů. Po vizuální stránce mistrovsky zvládnuto. Co se týče nových příšer, které se objeví, tak jejich pohyby, chování a příběh, jež za nimi stojí, pecka. SPOOKY :) přičemž jakási spojitost s pohádkovými bytostmi je čistě náhodná ;)

plakát

Loki - Varianta (2021) (epizoda) 

Tož Loki, máš na výběr, buď tvoje alternativu z jisté časové linie navždy vymažeme, anebo nám pomůžeš chytit...? Sama sebe? Hmm, zajímavé. Nicméně tempo v druhém díle mírně uvadá aby se opět (dle mne grandiózně) rozjelo ne jeho samotném konci.   Ale teď vážně. Zápletka se nám začíná větvit právě tak, jako posvátná časová linie střežená řadou byrokratů, hlídačů a detektivů, jež vytvořili samotní tajemní strážci času (TimeKeepers).

plakát

Loki - Velké poslání (2021) (epizoda) 

Není nad to, když bůh lži a falše zjišťuje, že vlastně není vůbec bohem, teda alespoň na místě, kam je za záhadných okolnosti přemístěn. Vše je pro něj o to nepochopitelnější, když propadá jedním patrem absurdnosti za druhým, přičemž jej konfrontují s jeho vlastními činy a skutky. O to děsivější je skutečnost, že za to vše, co doposud udělal, musí nést zodpovědnost a posléze i následky.

plakát

Tunel (2019) 

Trochu lepší 3*. Natočeno podle skutečné události. Syrově podané. Spousty udušených a byrokracie zakazující adekvátní zásah schovávající se za bezpečnost zasahujících záchranářů. Přidejte k tomu Norsko a nepřízeň počasí, dlouhý tunel ve kterém hoří a máme tu docela zajímavý katastrofický film. Není to žádná hitparáda, ale přesto mi několikrát ukápla slza. Čest záchranářům. Nechtěl bych to zažít už jen proto, že mám také děti.

plakát

Země na scestí (2019) 

Nápad přestěhovat Zemi do jiné sluneční soustavy je pro mne inovativní. Čínské provedení audio-vizuálu je kvalitní i když chvílemi (jízda tahače) mi to přišlo jako z nějaké PC hry, ale co už. Příběh je mírně kostrbatý a herecké výkony mi přišly mnohdy přehnané a působili komicky, nicméně to je asi dané mentalitou Číňanů. Celkově jsem měl rozporuplné pocity, ale vzhledem k oblibě sci-fi, dobrému námětu a průměrným hereckým výkonům, schvaluji ke sledování ;)

plakát

Na nože (2019) 

Viděti agenta 007 (Daniel Craig) i v jiné, než akční roli bylo příjemnou změnou a nutno podotknout, že role hlavního vyšetřovatele, jenž byl k případu najat neznámou osobou a na místě je tak "čistě náhodou" mu vyšla dokonale - rozumějte uvěřitelně. Od začátku se člověk nenudí a kousek po kousku skládá střípky do mozaiky, leč, jak již psal POMO, závěr se dal tušit, což je asi tak jediné mínus. Za mne lepší 4*, čili 85%.