Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Poslední recenze (5)

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Ano, tak tenhle film je ukázkou naprosto bezprostředního jednání a občasného chování českého národa a Zdeněk troška nám ve 110 minutách ukázal situaci po revoluci prokládanou tím nejobyčejnějším českým humorem, maloměšťáckou hloupostí a nahotou(i když tu si mohli odpustit). Poslední z trilogie není převratné dílo, ale mělo by pobavit prostého diváka , který není zrovna filmový maniak, nýbrž člověk který si rád sedne k televizi a zasměje se. Většině lidí tento styl humoru nemusí být příjemný, ba naopak. Kdyby někdo v tomto filmu chtěl někdo hledat nějaký hlubší smysl, tak ho bude stěží nacházet. Jinak je zde skvěle ukázán kontrast mezi zahraniční zemí a zemí českou: Zkrátka:...taky se vám zdá chlapi, že vidíte to co jste předtím neviděli? ....a Nebo spíš nechtěli vidět! Prostě a jednoduše některé hlášky v nás zůstanou ještě dlouho. "Così? Così? Così?....jo kozy!...asi tak.(hvězdička za herce a herecké výkony, hvězdička za vtip, hvězdička za dokonalé vystihnutí české vesnice a vesnického chování a speciální hvězdička za Helenu Růžičkovou) 75%.

plakát

Krvavá hostina (2005) 

Tak nedávno jsem se dostal k tomuto filmu a když jsem si ho pouštěl, tak jsem ho bral jako klasickej horor, ale po pár minutách se mi dostalo několika úsměvných scén a vážné pojetí hororu bylo tatam...až poté jsem se dozvěděl, že to byla komedie. Nicméně můžu říct, že to je vcelku povedené dílo ve kterém není nouze o krev ani o nějaký ten černý humor. V tomto filmu se na nic nečeká a skočí se rovnou na věc což je pozitivum, protože jinak by to hodně ubíralo na kvalitě nagativum je, že ze scén u kterých se má divák pobavit je tu po skromnu (některé mi měly přijít vtipné, ale spíš to se mnou ani nehnulo), ovšem některé se opravdu povedly. Dále mi přišel trochu podivný rozpor v charakteru postav, některé to berou vážně a některé jsou tu prostě od toho aby nás pobavili. Tak či onak mi tato kombinace nesedla, připadlo mi to spíše jako kdyby sebrali postavy z hororu a z komedie a smíchali je dohromady což vytvořilo prapodivný dojem. Chaos ve scénách mi ani moc nevadil i když kdyby se to poladilo bylo by to lepší. Z této hororové komedie se dalo vytěžit mnohem více... což je škoda , protože se toho nevyužilo. Dávám 65%, protože chybky tu opravdu byly, ale večerní film pro člověka, který se chce pobavit ho můžu doporučit.

plakát

Soudný den (2008) 

Z tohoto filmu jsem měl chvíli trochu rozpolcené pocity, ale po celém shlédnutí mi došlo, že to byla opravdu jedna z největších filmových jízd jakou jsem kdy zažil. Neil Marshall nám naservíroval opravdovou podívanou prostřednictvím šílených punkerů, středověkých rytířů, lidí zmutovaných virem, nebo jen snad dívkou ve vaně s brokovnicí po ruce a neváhající ji použít na šmíráky. Ačkoliv některé scény mi připadaly příliš dlouhé a některé zase příliš krátké, zážitek zůstal stejný. Kdybych se měl zabývat psychologií postav, tak ta nebyla příliš propracovaná, ale to už přebije Rhona Mitra v upnutém oblečku a zbraní v ruce. Mnohotvárnost filmu je propojena příběhem i myšlenkou a dějem který graduje od začátku a vyvrcholí luxusní automobilovou honičkou. Černý humor, který je zde použit je už pouze třešnička na dortu. (hvězdička za Rhonu Mitru, hvězdička za mnohostránkovost filmu, hvězdička za humor, hvězdička za efekty, a hvězdička povedenou akci, která se táhne celým filmem a neustává) 90%

Poslední hodnocení (253)

Hokus pokus 2 (2022)

30.09.2022

Thor: Ragnarok (2017)

07.03.2018

Kostka (1997)

01.03.2018

Vražedná hra (2008)

28.02.2018

Sedmý syn (2014)

28.02.2018

Jack a obři (2013)

24.02.2018

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)

24.02.2018

7 životů (2017)

22.02.2018

Prometheus (2012)

22.02.2018

Reklama