Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Poslední recenze (48)

plakát

Chatári (2022) (seriál) 

Zdaleka si nejsem jist, zda by mě tento seriál vůbec nějak zaujal, kdybych neznal originál (Osada 1). Věřím, že herci si ho užívali a snažili se v rámci scénáře a režie (seč to šlo). Ale nejen odbytým zpracováním (vzhled chat, exteriéry, interiéry, komediální timing) seriál poněkud trpěl. Zřejmě byl natáčen ve spěchu. Snad by se dal vyzdvihnout bohatý hudební doprovod, který mi přišel vcelku zajímavý. Jinak považuji toto zpracování za dosti nevydařenou kopii do detailu propracované Osady 1.  Za mě zbytečný počin,

plakát

ČT Live - Katapult (2005) (koncert) 

Super muzika, dobrý zvuk, zvláštní atmosféra, neotřelé záběry publika a pohoda. Za mě patří uznání i Markétě Nešlehové, líbil se mi záznam, který s celým štábem vytvořila. DVD trvá přes 2 hodiny.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Otevírání témat, zajímavě navozených, neobvyklým způsobem uchopených a zpracovávaných, to je zřejmě to, čím se chtěl seriál vyznačovat, pokud nechtěl jen šokovat. Jeho posláním, mimo jiné, má být zřejmě boření předsudků a navyklých stereotypů ve společnosti. Nejedná se o prvoplánovou agitku. Plyne přehlídka navlečených situací, kde hrdiny seriálu dostihne jejich vlastní bída. Ve světle nových okolností nemohou sami sebe poznat a jsou z toho zděšeni. Forma seriálu je ve skutečnosti rafinovaná. Za spoustou vulgarit a dokola se opakujících sprostých slov je schováno nejedno citlivé srdce. Hyperkorektnost současnosti je nahrazována ohromující nekorektností, která má mít ovšem stejný cíl. Propagaci názorů s pokusem o změnu myšlení společnosti, vnímání a řešení dnešních jevů a traumat. Tady se ovšem skrývá past. Ano, nic není nemožné a je dobře, když jsou lidé otevření a přátelští, ale nelze vnucovat pohled, že to tak skutečně je, může, nebo má, vždy být. Nemělo by se tak široce zevšeobecňovat s všeobjímající chápavostí, čemuž by se dalo vlivem seriálu podléhat. Důvody, proč jsem seriálu nedal nízké hodnocení a seriál vůbec dokoukal, je to, že některé situace, vedle skvělého neokoukaného hereckého podání, mně přišly zajímavé a humorné. Dále věřím v upřímné snahy tvůrců popsat a snad i někam posunout zvolené prostředí s jejich obyvateli. Nevadí mi a i do jisté míry mám v oblibě praštěné a bizarní situace, pokud jsou dobře vypointované a neplýtvá se jimi, což se nestalo. Rovněž se plýtvalo vulgaritami. Celková stopáž byla zbytečně dlouhá. Chyběl propracovanější příběh, který by mohl mít v celku větší a selektivnější účinek. Přemnoho protahovaných scén s důrazem na jejich samotnou vtipnost, která však tak nemusí každému připadat, nemluvě o vkusu, který byl pro mnohé spíše nevkusem. Takže plýtvalo se kdečím, v neposlední řadě časem a trpělivostí diváků. Zlidovění seriálu navíc zřejmě překryje kritiky hodné slabiny.

Poslední hodnocení (595)

Vraždy v Brokenwoodu (2014) (seriál)

18.04.2024

Zákony vlka - Série 2 (2023) (série) (S02)

31.10.2023

Chatári (2022) (seriál)

22.06.2023

Osada (2021) (seriál)

22.06.2023

Zákony vlka (2023) (seriál)

14.05.2023

Sedm schodů k moci (2023) (seriál)

14.05.2023

Muž bez hvězdy (1955)

27.02.2023

Vdova (1971)

11.02.2023

Provaz a kolt (1969)

31.01.2023

Reklama