Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční

Recenze (49)

plakát

Černé zrcadlo - Železná vůle (2017) (epizoda) 

Nezlobila bych se, kdyby těch dvacet minut co tomu chybělo oproti ostatním dílům, bylo využito na uvedení do toho světa - proč se to stalo a jak. Ale drží si to atmosféru, pes je správnej zlej sráč s kudlou - jak z nějakého snu, kdy před něčím prcháte, je tam oktávka, skvělá písníčka (Pokud chcete vědět: The Stranglers - Golden Brown), jen závěrečné odhalení je vyloženě debilní a chování hlavní aktérky místy poněkud nelogické

plakát

Soul Music (1997) (seriál) 

Jsem jeden z asi několika příznivců Zeměplochy, kteří nemají rádi viktoriánský směr 19. století, kterým se novější knížky, asi od Pravdy dál, začaly ubírat. Na ilustrace Paula Kidbyho jsem vyloženě alergická. Proto mě tento animák, byť zřejmě vytvořený s omezenými prostedky na kvalitu animace, dost potěšil. Dává to představu, jak si lidé mohli Plochu představovat před oficiálními ilustracemi, kdy každý neměl internet a neviděl ani fanart jiných lidí. Mnohé detaily svědčí o tom, že autoři měli náležitě načteno. Ankh-Morpork tehdy ještě nebyl něco-jako-Londýn, ale podivné středověké město mezi divným mořem, skalnatou pouští a nekonečnými lány zelí, a tak ho mám ráda.

plakát

Soylent Green (1973) 

Ani mě tak nešokovalo to hlavní, protože to už jsem věděla předtím, a nešokovalo by stejně. Horší byl přístup k ženám 'nábytku'. A nemůžem říct, že by to bylo prostě dobou vzniku - již několik let nazpět kapitán Kirk v původním Star treku vysvětloval otrokyním a robotkám, že jsou lidské bytosti a balil by je zcela obvyklým způsobem. Tady hlavní hrdina jedné takové společnici hned poručí jít s ním do postele, no blila bych. A v přelidněném městě lidi spí v barácích na schodech(!) - zkoušeli jste někdo ve střízlivém stavu spát na schodech? Nejde to, co? Přitom ulice jsou v noci prázdné. Místy jsou až komické scény, třeba jak demonstranty nakládá lžíce bagru. Celkově vzato, pokud neznáte to hlavní a nedojde vám to hned na začátku, je film ztrátou času.

plakát

Provedu! Přijímač (2017) (seriál) 

Zajímavý exkurz, který není ani náborovým videem, ani nemá za cíl odradit. Já a snad i další odmítači povinné vojny se utvrzujeme v tom, že vojnu fakt ne-e a bude jen dobře, pokud to zůstane věcí dobrovolnosti - jen dobrovolnost účastníků činí tento pořad koukatelným - a dokonce pravidelně. Skvělá kamera.

plakát

Trainspotting (1996) 

Hrozný film o hrozných lidech, nuda. Scéna s Nejhorším záchodem ve Skotsku byla aspoň absurdně fekálně vtipná, řemeslné provedení dobré, ale postavy mě nezajímaly a nehnulo mnou ani mrtvé děcko těch odporných lidí, kteří vypadaj, že dokáží přenášet pohlavní nemoci pohledem. Nezájem.

plakát

Škoda lásky - Hrdina (2013) (epizoda) 

Čekala jsem, že ke konci stihne úředníčka nějaká karmická odplata, třeba že jej vyhodí z dodávky nahýho a on se bude muset praštit do hlavy o strom, aby si jeho manželka myslela, že ho někdo přepadl. Takhle byl konec o ničem.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

To se vám jednou stala taková tragédie, že se u jednoho severočeského zámku v Chorvatsku srazily cirkus, bordel a cikánskej tábor. Hvězdička za prostředí a za steampunk prvky.

plakát

Muži v naději (2011) 

Nevěra je vlastně v poho, když je pro dobrou věc. Kozy ven, to vyřeší všechno. Bylo to jak pozorovat nějaké prvoky, jak se plácají na sklíčku pod mikroskopem. Takové nahlížecí okénko do jiného, primitivně sexistického světa. Dobrá kamera, vyloženě debilní hudba.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Při vzpomínce na tenhle film shlédnutý v autobuse si hned připadám jako větší intoš. Zápletka by vlastně šla shrnout do jedné věty, totiž že matka přebrala dceři přítele. Nenáročné, banální a plytké, tak bych to popsala. Ale líbila se mi smrt znázorněná jako cesta výtahem na jeviště.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Přemýšlím o hodnocení a nevím, zda mně přísluší to hodnotit a jak, když si z toho filmu druhý den prakticky nic nepamatuju. Scházel mi tam nějaký zajímavý design, prostředí je neskutečně chladné. Nechtěla bych v takovém světě žít.