Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy
  • Romantický

Recenze (43)

plakát

Francouzská revoluce (2020) (seriál) 

Jakozto milovnik historie jsem mela ze zacatku problem s pojetim fantasy-hororu, ale kdyz jsem se prestala branit, nadchlo me to. Myslenka metafory, kdy slechtu museli vybit, protoze byla nemocna, je genialni. Dostala me scena, kde je “vysvetlen” vznik moderni franc.vlajky. Vyprava je uzasna, je videt, ze se na prostredcich nesetri a to chvalim. Muzika pripomina Dark a pusobi tak na me obzvlastne plizive a desive. Skvele se sem hodi. Hrabe Mrzak je obzvlaste odporny. Pribehy a postavy nijak nestrhavaji pozornost jen na sebe, coz je fer vzhledem k hlavni myslence. Na dane obdobi muzu odporucit serialy Nicholas le Floch a knihy od L. Feuchtwangera-Lisky na vinici a od S. Zweiga-Marie Antoinetta.

plakát

Anne s E na konci (2017) (seriál) 

Nejdříve vám příběh přijde obyčejný. "Další nudné podání venkova v 19.st". A příliš hlučná Anne, tolik upovídaná a ještě s tak příšerným dětstvím, nebožátko. Jenže je to tak smutné, že si říkáte kdo by to chtěl sledovat?! Ehm, já. Sice asi po týdnu, ale pak se intervaly začaly smršťovat a teď už letí tryskem. Miluju všechny postavy a nedej bože aby seriál skončil! Předlohu neznám, ale i tak jsem seriálu propadla a to jsem vyrůstala na Potterovi a Stmívání! :) Vše je tak osobní, cítíte každou emoci, úplně je vidět lidem do duše. A Anne, co na to říct? Může vůbec dítě takhle dobře hrát? Nevzali náhodou někde nějakou skutečnou Anne a nenechali ji hrát samu sebe? :). Rozhodně doporučuji. Zpočátku vytrvejte a budete odměněni :).

plakát

Nejpozoruhodnější domy světa (2017) (seriál) 

Každý zdejší komentář pod 4 hvězdičky prostě vynechte, ušetříte si energii a můžete ji využít na sledování tak uchvantých domů!!!!!!! 8-) A že moderátorská dvojice nesedí? Proč? Protože to nejsou modelové, kteří žvejkají nesrozumitelné abstrakntí věty, ale normální lidi z masa a kostí? Vždyť to je právě to skvělý. A Mimochodem hlášky dámy z oné dvojice jsou lepší, než ty od "odborníka" a to studuji umění a měla bych na to hledět technicky. Jenže jsem člověk a hledám lidskost. A tak je tenhle seriál pro mě ideální :)

plakát

Emma. (2020) 

Jako každá fanynka Jane A. jsem měla velká očekávání. Trailer mě nadchnul (Miranda Hart) ale i vyděsil (divoká supermoderní verze), ale jsem velmi příjemně překvapena. Je to přesné dodržení knihy? Ne, ne ve všem. Je to na škodu? Kupodivu vůbec. Byla jsem v domnění, že film je docela fajn, ale nic extra, ale druhý den jsem se dívala znovu a pak zase a líbilo se mi to ještě víc. Miluju garderóbu Emmy, miluju žlutou a ty bílé šaty se zelenou stuhou, zabila bych pro ně. Polovina osazenstva je ze Sex education, postavy jsou skutečně "dobově ošklivé", příšerné dobové kudrlinky a kýčovité interiéry? Ano :). Miluju služebnictvo v Hartfieldu, hlavně když přenášejí paraván. Emmin otec je úplně jiný než ten ze seriálu, ale snad ještě lepší. A někdo tady vytkl věk panu Knightleymu, že prý je ve filmu mladý - kontrolovala jsem to a je v přesném věku a pořád fešák :). Jsem skalní fanoušek, znám všechny v češtině dostupné verze filmů od Austenové (viděli jsem Praštěná holka ála Emma? :)) a tenhle film si dám ještě několikrát a s chutí. Fakt úspěch! Musím říct že první ztvárnění, ze kterého nemám smíšené pocity :).

plakát

Malé ženy (2019) 

Předem upozorňuji, že budu převážně prskat. Bála jsem se, že nezkousnu Hermionu-Meg, ale ta nakonec docela sedla a překvapivě se ukázal jiný problém. Kterého chytráka, ptám se, napadlo zpřeházet časovou osu příběhu?! Taková šance, takových kladů - krásné prostředí, konečne rozvedené příběhy mladších sester, poetické vyprávění. Ale kdybych neznala starší verzi, úplně se ztrácím. Kamarádka mi potvrdila, že se v tom ději příšerně ztrácela. Věřila jsem jí to. Je mi jasné, že ty střípky nešly jinak spojit a tak je seskládali jak to zrovna vyšlo. Podle mě zatraceně špatně rozhodnutí. A co nejmladší sestřička, která skončí s Teddym? Proč hrála dospělá slečna i svou menší a tudíž i logicky mladší verzi? Vždyť to bylo tak vidět. A co profesor Friedrich? Tohle že je postarší filosof? To je mladý hejsek jak vystřižený z laciných románů. A přitom jsem se tak těšila na novou verzi, všichni to chválili, vypadalo to tak pěkně. Ale bohužel, starému příběhu se nevyrovná. Nechápu co je to teď za módu točit stále dokola ty samé verze (Orient express, Malé ženy,...), a hlavně u těch verzí, které už dokonalé jsou. Nechápu, proč jsou z tohoto filmu všichni tak nadšení, mě to obrovsky zklamalo. Tři hvězdy za dobrý výběr hereček a zajímavé nápady. To ale na skvělý film nestačí.

plakát

Last Christmas (2019) 

Nechtěla jsem na film jít. Zamilované filmy v době Vánoc mívají nepříjemný zvyk být buď přeslazené nebo končí nějakým dojákem, na který nemám nervy. Tohle ale příjemně překvapilo. Divný začátek s ještě divnějším pokračováním má spíš než nový příběh vtipné detaily: vánoční obchod a jeho majitelka, zahrada uprostřed města nebo maminka, která zpívá smutné vlastenecké písně, o které nikdo nestojí. Na tu její maminku jsem se těšila asi nejvíc, opět dokonalé, ale nevím, jestli tím i neurazila přistěhovalce do Anglie, snad pochopí, že nejde o zesměšnění, ale o laskavý vtípek :-). Samozřejmě vrchol příběhu-rozuzlení jsem tak trochu očekávala, byť to vlastně dopadlo asi lépe, než jsem čekala. Závěrečné představení se mi moc líbilo a stmelená rodinka na konci také :-). Poslání příběhu bylo jasné už od začátku, ale líbila se mi třeba vedlejší postava - partnerka její sestry. Takový malý rebelský počin, hezké :).

plakát

Dokud nás svatba nerozdělí (2017) 

Chápu zdejší nízká hodnocení. Zde je třeba humor hledat, je v náznacích, letmý, sem tam. Někdy ironie, někdy vtip, někdy čtení mezi řádky. Je to film pro náročné diváky, kteří chtějí být baveni inteligentním humorem. Takže kdo ho našel - užívejte si. Za několik posledních let nějlepší komedie :)

plakát

Sex ve městě (1998) (seriál) 

Někdo zde zmínil, že první tři série jsou inteligentní a vtipné, kdežto ty další tři jen reklama na drahé oblečení a nevkus. Svalně jsem se na seriál podívala znovu, asi po třetí :), a ano, ty série jsou jiné. Ale nejsou horší, jsou vážnější. Jejich postavy se vyvíjí a bohužel, bohudík, se nemůžou vyvíjet stále jen u skleničky a baru. Jsou zde daleko více ztráty, pocity zoufalství a těžší životní rozhodnutí, jako třeba nutnost koupi bytu a kde vzít peníze, nebo že se musí rozvést, čeká dítě. Ale to přece k životu patří. Naopak se mi líbí, že to není jen videoklip na blahobytný život v centru naší planety, vidíte že i tam žijí lidi jako my a mají potíže. Není to uklidňující? A že je to reklama na drahé oblečení? Popravdě - alespoń někde tak můžete vidět hezky oblečené lidi, já je na ulici příliš často nepotkávám, vy ano? Pak máte štěstí, já se ale ráda kouknu na to, co lidem sedí a nechám se inspirovat. A že je to kýč? Slovy Carrie a Božského - není to kýč, je to klasika :).

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

První film – emoce, skutečné situace a skuteční lidé, skvělé výkony a skvělá hudba. Dvojka – afektované scény, nedůstojné věku herců (starší i mladší generace), hudební čísla úplně mimo děj (Já, dívka, líbám svou učitelku? Wtf?), navíc úrovní někde hluboko na bodu mrazu. Vše z nás ždímá slzy, jenže jsou to slzy zoufalství nad tak krásným nápadem a tak fušerským provedením. Pláču a téměř utíkám z kina, a když nesmrtelná prababi Cher začne zpívat „Fernando“, zhroutím se úplně. Nevím, kdo si z koho při točení střílel, ale je to celé (jak řekla kamarádka), jako by to točilo několik lidí. Jenže se zrovna pohádali, nikdo s nikým nemluvil, a tak to na konci nějak slepili, páč premiéra se blíží. Bohužel, pár mladých kluků situaci nezachrání. Notabene, když mladý Harry působí jako gay a zve holku do postele, místo aby se jí dvořil jako správný vyděšený a introvertní mladý Angličan. Fakt nechápu, nechápu nic. Nechoďte na to a pusťte si jedničku. Že jsem radši nešla na Úsměvy smutných mužů...

plakát

Brimstone (2016) 

Hnus. Fantastické. Hnus a zimnice. Kopřivka. Adrenalin. Vztek. Deprese. Máte chuť uspořádat minutu ticha za všechny ženy všech předchozích staletí. Máte chuť vyběhnout do ulic a okamžitě bojovat za práva žen a všechny chlapi pochytat a zavřít. A poznáte hlavní herečku? Hrála Jane ve Stmívání, krvežíznivou upírku:). Tady by jste ji ale okamžitě nechali bydlet u sebe doma a nejspíš by jste i porušovali zákon, pokud by jí to pomohlo. Film, na který asi vůbec nikdy nezapomenu a to už jsem jich viděla a ještě uvidím....Nic pro slabé povahy...