Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (18)

3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové

3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové (2013)

V roce 2008 Natascha budovu koupila. „Je to groteskní. V domě, kde jsem nikdy nechtěla žít, musím nyní platit elektřinu, vodu a daň," řekla tehdy novinářům.

Teorie všeho

Teorie všeho (2014)

Jane Hawking (Felicity Jones) se rozvedla se Stephenem Hawkingem (Eddie Redmayne) v roce 1995. Nahradila ji ošetřovatelka Elaine, jejíž muž sestrojil Hawkingovi syntezátor řeči a napojil ho na počítač. Elaine si vzala Hawkinga tentýž rok. V roce 2007 se rozvedli. Hawking měl monokly, zlomená žebra, zlomené zápěstí a další úrazy, které mu údajně druhá manželka způsobovala.

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Marilyn měla následující den po své smrti v plánu na tiskové konferenci odhalit tajemství, které se týká bratrů Kennedyových. Uvádí se, že chtěla zveřejnit pravdu o svém vztahu k oběma bratrům. Tohle však jistě nebyl ten hlavní důvod, proč měla být umlčena. (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Ač oficiálně nikdo z Kennedyových proti seriálu nevystoupil, v tisku zaznělo, že za kampaní proti odvysílání stála dcera Johna Kennedyho Caroline a jeho neteř Maria Shriver, manželka Arnolda Schwarzeneggera. (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Návrhář Giorgio Armani vytvořil pro Katie Holmes dva kousky. Růžový kostýmek, který měla Jackie Kennedy na sobě v den, kdy byl zastřelen JFK, a pak slavnostní bílou róbu.
(Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Každá z hlavních postav měla padesát kostýmů, což je při šesti postavách celkem tři sta. Pro statisty bylo zapotřebí tří tisíc dobových oděvů. 
(Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Spoustu dobových kusů filmaři koupili nebo půjčili ze starých obchodů, které bylo těžké už jen vypátrat. Navíc šaty staré padesát let vyblednou. Museli tedy shánět i postarší látky, z nichž by mohli oděvy ušít, dnešní materiály se totiž chovají jinak.
(Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

Za prezidentova bratra Roberta si Barry Pepper odnesl televizní cenu Emmy pro nejlepšího herce v hlavní roli. Seriál získal ještě další tři Emmy za zvuk, účesy a masky. (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Kennedyové

Kennedyové (2011) (seriál)

V únoru 2010  vznikla internetová kampaň "Stop očerňování Kennedyů". Do „lynčování“ se zapojili i přední historici nebo poradce a autor projevů Johna F. Kennedyho Ted Sorensen. Scénář označil za „atentát na postavy“ a prohlásil, že „žádný hovor s prezidentem v Oválné pracovně ani kdekoli jinde, jehož se tu účastním, se nikdy nestal“. Většina odpůrců se rozčilovala, že drama omezuje Kennedyho pohnutky jen na „moc a sex“. (Zdroj: ceskatelevize.cz)

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle (2009)

Jediný herec, o jehož obsazení měl režisér jasno hned od začátku, byl Jan Kraus. Hádka si vybral až později. „Chtěl jsem dobrého herce. A jejich okruh je v Čechách hodně úzký. Potřeboval jsem někoho, kdo je schopen zahrát devatenáctiletého chlapce, a sám měl přitom už větší herecké zkušenosti. A to bylo ještě složitější. Takže volba byla nakonec poměrně jasná," vypráví Mašín(Zdroj: plzensky.denik.cz)

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle (2009)

Asi nejsložitější prý pro Hádka byly milostné scény. „To je nejchoulostivější. Přece jen, s filmovou partnerkou jsem se neznal," svěřoval se. Situaci měl o to složitější, že Karolina Gruszka, která ve snímku jeho přítelkyni hraje, je Polka.
(Zdroj: plzensky.denik.cz)

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle (2009)

K roli patřily i hromady vykouřených cigaret. Problém s tím ale herec neměl. „Jsem kuřák, takže to nebylo nic zvláštního," konstatoval Hádek. „A navíc je to profesionál, který udělá, co mu režisér řekne," dodal vzápětí režisér filmu Tomáš Mašín. (Zdroj: plzensky.denik.cz)

Clona

Clona (2014) (seriál)

Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost." 

Kukuřičný ostrov

Kukuřičný ostrov (2014)

Film byl na 49. ročníku karlovarského festivalu v roce 2014 oceněn Křišťálovým globusem.

Ďáblův uzel

Ďáblův uzel (2013)

Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali.

Ďáblův uzel

Ďáblův uzel (2013)

Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory.

Ďáblův uzel

Ďáblův uzel (2013)

V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp.

Ďáblův uzel

Ďáblův uzel (2013)

Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014.

Reklama