Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (18)

plakát

Bez soucitu (2010) 

Natočený je to celkem pěkně, ovšem scénář mě moc nesedl ...

plakát

Kriminálka Anděl (2008) (seriál) 

Je to celkem dobré, určitě se na to dá koukat. Někteří herci mi ze začátku moc nesedli, ale asi jsem si zvykl. Inspirace úspěšnými americkými seriály je více než zřejmá, ale zároveň to zůstavá takové lokální, české, což taky není na škodu ...

plakát

Legenda o Lilith (2004) (TV film) 

Docela dost sračka. Jedna * za Shiri Appleby, na kterou se rád podívám.

plakát

Svatyně (2008) (seriál) 

Určitě to není tak špatné, jak by mohlo vyplývat z některých komentářů. Samozřejmě je nutný kladný vztah k danému žánru. Spíše než sci-fi je to mystery. Napad s webizodami je určitě zajímavý, myslím, že to má určitě budoucnost, tímto způsobem se mohou dostat do povědomí i dosud neznámí tvůrci a různé okrajové žánry. Webizody byly zajímavé, ale přeci jen po technické stránce trochu amatérské. Není nutné je vidět, pilotní díl seriálu je v podstatě opakuje. První sezóna byla ze začátku trochu slabší, ale v závěru se to slušně rozjede. V druhé řadě už je vidět vyšší rozpočet, potěší camea herců z SG (např. Shanks, McGillion), zlepšilo se to i po scenáristické stránce. Úroveň jednotlivých dílů je rozdílná, některé jsou podle mého soudu zdařilejší, jiné slabší, ale to je asi u podobných seriálů normální. Celková úroveň je podle mého soudu (v daném žánru) určitě nadprůměrná. Už se těším na třetí řadu.

plakát

Přízrak (2008) 

Docela zajímavé, určitě mě to zaujalo. Chabenskij odvedl velmi dobrý výkon, jak už je u něj zvykem. Příběh je sice trochu nastřelený, ale vcelku uvěřitelný. Je to trochu jiné, než na co jsme zvyklí z amerických filmů, ale rozhodně se na to dá koukat.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

V rámci žánru rozhodně nadprůměr. Anně Faris tato role výborně sedla, je vidět, že si to užívala. Scénář nijak objevný, klasická americká pohádka s morálním ponaučením o tom, co je "opravdu" důležité. Je zde ovšem poměrně dost skvělých hlášek a taky je tam poměrně dost záběrů se spoře oděnými dívkami, z mužského pohledu určitě zajímavé i z tohoto důvodu. Nevýrazný Colin Hanks.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Vcelku slušná komedie, ale nechápu zdejší vysoké hodnocení (81%). Podle mého soudu je to celkem tuctová záležitost, podobných komedií je celá řada, nic nečekaného se tu nestane ...

plakát

Star Trek (2009) 

Skvělé po vizuální stránce, film je přímo našlapaný nejrůznějšími efekty. Svižně odbíhající děj, bez hluchých míst. Film je evidentně určen hlavně mladší generaci, hlavní hrdinové jsou dostatečně "cool" a hláškují jak o život. Ortodoxní "trekkies" budou asi trpět u různých drobných detailů. Mrzí mě jen "oživování mrtvol", reinkarnace známých postav. Tím je už předem určen další vývoj postav i příběhu. Podle mě by to mohlo velmi dobře fungovat i jako samostatný projekt, ze stejného prostředí, s odkazy na původní sérii, ale s úplně novými postavami. Zdá se ovšem, že k podobnému kroku chybí tvůrcům odvaha.

plakát

Avatar (2009) 

Film stojí a padá s úžasně nahypovaným vizuálem, bezpochyby jde o dost výrazný milník v oblasti 3D technologie. U 3D filmů už asi navždy budou filmy před a po Avatarovi. Tolik opěvovaný "jedinečný" příběh mě ovšem zanechal zcela chladným. Opět se potrvdilo, že u žánru sci-fi je původní a zároveň kvalitní scénař hodně podceňovaný. Jakoby se tvůrci báli přijít s něčím novým - buď si "vypůjčí" známé, ověřené postavy nebo si "vypůjčí" příběh.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Prostředí ve kterém se film odehrává, silně připomíná román (a film) 1984. Lehce znepokojivá vize nepřiliš vzdálené budoucnosti, ve které je každá odlišnost od stanoveného standardu nežádoucí. Úžasná Natalie Portman.