Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (446)

plakát

Den poté (2017) 

Korejská konverzační záležitost o relativitě citů, žárlivosti a zbabělosti. Jednoduchá výprava, dlouhé černobílé záběry a čtyři herci stačí režisérovi Sang-soo Hongovi na další festivalový zárež. Tři hvězdičky.

plakát

Vzducholoď a láska (1948) 

Půvabná Brdečkova animovaná hříčka o lásce. Hezké čtyři hvězdičky.

plakát

Jsouc na řece mlynář jeden (1971) 

Další Brdečkovo mistrovské převední písně do krátkometrážní animace. I zde se setkáváme s tématem smrti, ale pojetí snímku i výtvarník zase nový. Silné čtyři hvězdičky.

plakát

Tvář (1973) 

Krátká jednoduchá hříčka nepostrádající ovšem moudrost. Pěkné čtyři hvězdičky.

plakát

Odnikud (2017) 

Fatih Akim opět točí v důvěrně známém prostředí turecké menšiny v Německu, avšak tentokrát sáhl po dramatické látce. Ve snímku Odnikud skvěle vykresluje matku zasaženou tragédií, její vyrovnání se s touto tragédií i se sebou samotnou. Zejména v druhé polovině filmu režisér důmyslně vrší napětí až do silného závěru. Rovněž chci zmínit výborný výkon Diane Kruger v hlavní roli, výkon oceněný v Cannes 2017 zlatým Céasarem. Z mého pohledu ohromná škoda posledních psaných vět snímku, které úplně zabíjí jeho dopad a sklouzávají od angažovaného filmového umění k politické propagandě. Místo hraničních pěti dávám pouze silné tři hvězdy.

plakát

Whitney: Úžasný hlas, smutný příběh (2017) 

Mnohovrstevný a poctivě natočený dokument o popovém fenoménu 90. let minulého století, o Whitney Houston. Velké množství svědectví z řad jejích blízkých a některé dosud neodvysílané záběry odhalují zákulisí zpěvaččiny kariéry se všemi vrcholy i drogovými pády. Dokument jde do hloubky a ukazuje ženu s pěveckým talentem od Boha, ale neschopnou odolat tlaku okolí - rodiny, manažera či manžela. Ženu, která neměla sílu se vzepřít a být sama sebou. Hodnotím čtyřmi hvězdičkami.

plakát

Drobné si nechte (2017) 

Milá romance dvou "divných" (diagnóza: autistická porucha). Každý sice žije úplně v jiném světě, ale nakonec se jim podaří vztah, který je oba dělá šťastnými, udržet. Hezké tři hvězdičky.

plakát

Obchod na korze (1965) 

Všechno zlo povstává ze strachu. Slovenský majstrštyk, Oscar pro nejlepší cizojazyčný film a pět hvězdiček.