Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Hledám Amy (1997) 

Utahaný, iritující film snad vším, nejvíce Affleckovýma tupýma ksichtama a uječenou Joey Adams. Jediná věc, která mě mile překvapila byl herecký výkon mladého Jasona Lee.

plakát

Čtyřicítka na krku (2012) 

Zbytečně dlouhé. Kdyby se film zkrátil, mohl by se zařadit mezi klasický průměr filmu tohoto typu.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Opěvovaná závěrečná scéna s lékařkou je skvělá jen při pohledu na Toma Hankse, ty kecy co měla doktorka se nedaly poslouchat. Zeptat se člověka, co ušel několik desítek metrů "Můžete chodit?", nebrat v úvahu, že člověk je očividně v šoku a prostě dělat vyšetření podle postupu. "Všechna ta krev je z vašeho obočí?", předpokládám, že věděla, na jakou akci se vydávali, že tam zrovna v jeho přítomnosti dali headshot 3 somálcům. A příběh podle skutečnosti? Nechápu, že si danou situaci pořád přehazovali jak horký brambor, než někdo konečně něco udělal, nebo doufali, že se leknou jejich obří lodi? Tři hvězdy za výkon Hankse a somálců.

plakát

Sestry Brontëovy (1979) 

Film se mi nelíbil od počátečních červenorůžově reflexních titulků až po poslední vyřčenou francouzskou větu "rodilých" angličanek. Když už se rozhodnu točit film o tak významných anglických spisovatelkách, tak buď dosadím anglické herce, nebo přinutím ty co mám, aby anglicky mluvili. Ve filmu o druhé světové válce taky nebude Němec hulákat francouzsky. Jediné co můžu pochválit jsou pěkné tvářičky sester, skvěle zachycenou tíživou atmosféru vřesovišť a relativní správnost faktů z jejich života.

plakát

Charing Cross Road č. 84 (1987) 

Pro mě naprosto kouzelný film, miluju knihy, knihkupectví, stejně tak mě okouzlil i Londýn a tento film spojuje všechny mé lásky tak krásným způsobem, že si ho bezesporu nechám ve své stálé filmotéce a v životě ho uvidím ještě mnohokrát. Vsadím se, že někdo bude film považovat za nudný a stereotypní, ale takový člověk jen nedokáže uvidět krásu a dojemnost celého snímku, během kterého se vytváří jedinečný vztah mezi ústředními postavami skrze knihy.

plakát

Kocour v botách (2009) 

Animace hodna počítačové hry, hloupé dialogy, suché prostředí prostě nuda.

plakát

Nepotopitelný Titanic (2008) (TV film) 

3 hvezdy za fakta, jinak sledovat dokola 50 minut asi 6 scen je nehorazna nuda..

plakát

Pozemšťan (2007) 

Překvapilo mě, jak dokáže film, odehrávající se prakticky celý v jedné místnosti, zaujmout. Konverzace pro mně byla "zajímavá a fascinující", takže mě zaskočil konec filmu, přestože trval obvyklou hodinu a půl.

plakát

Cizinec (2010) 

Ano 4 hvězdičky a proč? Asi jsem si na rozdíl od ostatních, kteří film viděli, dříve (neplánovaně) přečetla rozhovor s Angelinou Jolie o tomto filmu, takže když jsem se na něj podívala, musela jsem uznat, že se jim podařilo vytvořil film, který přesně zamýšleli natočit, a to pohodový film, který má potěšit, nebýt nijak náročný na složité zápletky, prostě být milý, zábavný a to byl. Navíc musím ocenit, jak skvěla Angelina hrála, jak sama řekla, tahle role dámičky je pro ni něco absolutně atypického i v reálném životě, úvodní scénu, kdy jde po ulici, točili tuším na 8krát, protože nešla dostatečně žensky. Myslím, že nakonec to perfektně zvládla. Johnny Depp opět pobavil hláškama a honička v pyžamu byla zábavnou obměnou těch, ve kterých vždy vypadá jako drsný týpek:)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Fanoušci knižní předlohy budou spokojeni, film běží vesměs podle ní. Za sebe musím přiznat, že některé scény se shodují dokonce s mou fantazii. Mezi nejlepší části patří vyprávění příběhu třech bratří, úžasná kreslená vsuvka. Hudbě se taky nedá nic vyčíst a vůbec nejkrásnější, byla scéna s Dobbym, přiznám se, to jsem poprvé v kině brečela. Humor rozhodně taky nechyběl, určitě pobaví vztah mezi Hermionou a Ronem, který se chová jako správný "hodný manžílek". Co se mi nelíbilo, byla přemrštěná fantazie Rona při destrukci medailonku, nechápu proč musela vygradovat až do fáze, kdy po sobě Harry s Hermionou vyjedou a jsou nazí. Malá poznámka, doufám, že nikoho nenapadne se na tento film dobrovolně dívat s dabingem, krom pár výjimek je příšerný.