Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (50)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) odpad!

Byli jsme na tom v kině a po cca 20 minutách jsme museli opustit kinosál - tak odpudivý, hnusný, debilní a celkově zbytečně natočený film mohl vzniknout jen v mysli totálně narušené osoby. Jelikož se jedná z části o český film a režisérem je Čech, není se ani čemu divit. Češi totiž nic pořádnýho natočit neumí. Celkově toho moc neumíme, jen se všemu smát, podvádět, nadávat na kde co a kde koho, kritizovat kde co a kde koho. Nejvíc toho pochází z hlavního města, tam je to přeplněný vším možným. Film neměl nikdy vzniknout. Kdo ho obdivuje, měl by vyhledat pomoc. Je zde hlubší myšlenka, ovšem po všech směrech je to jeden z nejodpornějších filmů v historii kinematografie, nejen té české.

plakát

Mind Your Language (1977) (seriál) 

Dnes dokoukáno. Upřímně nevím kde mám začít. Možná tím pozitivním: Sitcom jsem si nesmírně užil, řechtal jsem se snad u všeho, možná až na pár momentů a především tam, kde jsem nerozuměl kvůli složitému přízvuku. Herci se zhostili svých rolí výtečně. Barry Evans, jehož jsem viděl v tomto sitcomu poprvé a měl jsem možnost se s ním více "seznámit" po zjištění více faktů o jeho osobním životě, se do role učitele angličtiny náramně hodí. Upřímně si dovolím tvrdit, že tento seriál by dokázal ne jednoho člověka zvážit kariéru učitele, byť se realita může dost lišit. Vyučovací metoda Mr. Browna mi přišla úžasná a po celou dobu jsem obdivoval jeho trpělivost, neb učitelé jí musí být obrnění. Snad jen obchodníci na burze musí být ještě trpělivější. První negativum: Upřímně nechápu jak může někdo srovnávat dnešní vyučovací metody s metodou vyobrazenou v seriálu. To mi osobně přijde padlý na hlavu. Ale co se dá čekat od český mentality, nic moc, převážně hloupá a trapná kritika, díky který jsme známí po celý Evropě. Dotáhli jsme to vskutku daleko, dobře MY. Neumím si představit udržet vážný obličej když vím, že přijde nějaká "chytrá" odpověď. A že jich v seriálu je. Dvojsmysly se tento seriál jen hemží a osobně jsem velice rád, že jsem si zjistil oč jde.Zprvu jsem viděl náhodný ústřižky ze scén na IG. Po čase jsem si řel, že bych mohl zjistit víc a jelikož se mi humorný scénky velmi líbily, chtěl jsem viděl všechny díly. Druhý negativum: Je pouze škoda, že poslední 4. série byla odvysílána až po několika letech od odvysílání 3. série, leč je těžké ji dohledat. Podle všeho, především komentů na YouTube, to už ale vůbec není ono, navíc je to natočený jiným režisérem, což značně vzbudí nedůvěru.Vyhnu se spoilerům. Původní 3 série jsou k vidění v HD kvalitě (ačkoliv originál je spíš v lepší VHS kvalitě) na YouTube. Pokud člověk dobře pohledá, dá se najít i s ENG titulky (kdo chce procvičit AJ, bude hledat původní titulky)Všem co se chtějí dobře pobavit a zapomenout na životní strasti, aspoň na chvíli, velice doporučuji.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Podle traileru to vypadalo na slušnou pěstní řežbu. Bez spoilerů - realita je spíš zklamání. Člověk čeká na nějakou pořádnou bitku a když už to vypadá, že na ni dojde, je to natahovaný kecy, ačkoliv vtipnými, "pár" ran a hotovo. Práce s kamerou je hodně dobrá (osobně se zajímám o filmografii), Jake mi zde přijde jako sympaťák, ostatně jako skoro v každém filmu (až na film Ambulance, kde hrál záporáka, ovšem onen snímek je vážně super. Češi to ale opět zjebali, jak je naším tupým zvykem), charaktery jsou fajn. Naštěstí zde není velká romantika, jak má Amerika ve zvyku dávat do akčních filmů, pak jde celkový dojem do ******. Příběh hlavního hrdiny je postupně vysvětlen, leč to nejde moc do hloubky. Hlavní souboj, kde se měly pořádně změřit síly mezi dvěma "gorilami" vypadá drsně, nebo aspoň to tak bylo zamýšleno, jen to mohlo být delší. Spíš to vypadá, že tvůrci nevěděli jak film víc oživit nebo prohloubit. Osobně mělo být ve filmu víc pěstních soubojů a finální souboj měl být dlouhý a napínavý. V neposlední řadě absolutně nechápu proč naši "úžasní" překladatelé přeložili název filmu jako Hrozba smrti. To si dělají prdel?! Úplně zcestný!! Jmenuje se to Motorest!! Měl bych pro ně vzkaz - Buď se naučte pořádně překládat, nebo se na to vyserte a běžte do prdele!! Někdy se fakt divím, co máme u nás za tupý hovada. Snímek doporučuju spíš na dlouhou chvíli a pokud mě nenapadá nač se dívat. Není to odpad, leč pokud po shlédnutí traileru člověk očekává drsný film plný pěstních soubojů se zajímavě rozvětveným příběhem hlavního hrdiny, bude spíše zklamán. 3/5, a to jsem mírný

plakát

My (2019) 

Za sebe jsem spokojen. Občas mě překvapily humorný hlášky ve vážném momentě, ale celkově se jedná o vydařené dílo Jordana Peele. Moc rád zkouknu i jeho první počin Get Out, který je v podobném duchu. Film US doporučuji každému, kdo má rád hlubší zamyšlení se nad lidskou postatou. Člověk nemusí být intelektuál, nicméně je zde hlubší psychologická myšlenka celého filmu. Jinak osobně vůbec nechápu tak ostrou, hnusnou a dětinskou kritiku, s níž se tu člověk běžně setkává, ať jde o jakýkoliv snímek. Někdy si vážně říkám co je s naším národem špatně, že jsme tak hnusní a sebestřední. Svobodná vůle po pádu revoluce by se měla správně chápat. Určitě to neznamená, že se mám chovat jako sobecký hovado a dělat ostudu svému národu. Svobodně se vyjadřovat je jedna věc, ale umět to a chovat se jako člověk je věc druhá.

plakát

Oni 2: Noční kořist (2018) 

Film se na začátku trochu vleče a neznámý herci jsou dost nudní, pomalu i v momentě, kdy se konečně začne něco dít. Hlavní hrdinové prvního snímku mi byli mnohem sympatičtější. Jak začne jít do tuhého, mladí herci mi začali být sympatičtí. Úplný opak trapného začátku. Celkově se mi druhý snímek líbil, ačkoliv herecky první snímek vede. Největší magor je v tomto filmu mužský antagonista, "man in the mask" jak se mu říká. Osobně jsem zvědav na "reboot trilogy", jež byla oznámena. Podle všeho má být hodně zajímavá a diváka víc seznámit s postavami i pozadím jejich motivu. Inu nechceme se překvapit.

plakát

Jeet Kune Do (2010) 

Zajímavý příběh, hlavnímu hrdinovi dělá po čase "společnost" nádherná Candy Liu. Ne ve smyslu romantiky, spíše ve smyslu dobrého přátelství. Celkově bych dal 4 nebo i plný počet hvězd, nicméně ačkoliv herecké výkony  celkem vyšly, práce s kamerou spíš k smíchu. Tvůrci se snažili zefektivnit bojové okamžiky, ovšem je vidět, že byly použita závěsná lana. Nicméně jako náhled do života Bruce Lee to uspokojí, zrovna tak jako seznámení se s jeho stylem bojového umění a v neposlední řadě také se samotnou čínskou kulturou a tradicemi.

plakát

Ostřelovač: Nebezpečná mise (2022) odpad!

Po všechn předešlých dílech, s výjimkou Reloaded jež byla nejslabším dílem, upřímně nevím, co si o tomto mám myslet. Oč se zde tvůrci snažili? Vážnost - nulová (možná kromě Sajaka Akimoto), Humor - sem tam, akce - nedodělaná. Přišlo mi, že herci stále nacvičovali své role i při "kamera, akce!". Vůbec nechápu, kam se podělo to pravé Sniper kouzlo. I předchozí díl, Assassin's End, byl dobře zahraný s dobrým příběhem, i když to na první díly nemá. Upřímně už po pár minutách jsem se začal nudit a říkal jsem si, co se stalo. Záporáci jsou neskuteční šašci. Rozhodně nejhorší a nejnudnější díl z celé série, ačkoliv Reloaded je těsně v závěsu. (SPOILER - pokud se nemýlím, je tam menší románek mezi hlavním hrdinou a jednou asistentkou, což nemá v akčních filmech vůbec co dělat, navíc je to natočeno ve stylu Crank 2, který je též naprostým odpadem, oproti skvělému prvnímu dílu)

plakát

Upgrade (2018) 

Neznámí herci co neumí být uvěřitelní, levný scénář, nezáživný děj o pomstě, občasné gore scény. 80%? To snad nemůžete myslet vážně!! LOL Ještě když si pročítám "originální" a "chytré" recenze ostatních Čecháčků. Fakt se nestačím divit, kam jsme to mentálně dotáhli. Už se ani neumíme normálně a dospěle vyjadřovat. Fujtabl. Filmu dávám 2/5, docela zklamání, a to jsem velký filmový nadšenec.

plakát

On the Line (2022) 

Tento snímek jsem náhodou uviděl na Netflixu a na základě popisu to vypadalo zajímavě a napínavě. přesně takové filmy mám rád. Vskutku jsem se "napojil" na příběh a vypadalo to dost dobře, i přes nudný scénář. Nechápu, proč Mel hraje převážně v tuctových filmech, věřím, že má stále na víc. Pokud nepočítám snímky jako je Znamení či Smrtonosná zbraň. Zpět k tomuto snímku: občas mi záběry evokovali jistý film, který je dost originální, aspoň jeho původní evropská verze. Napětí bylo vážně cítit. Občas jsem si říkal, komu patří onen hlas na telefonu, jež si zahrává s hlavním hrdinou tohoto filmu. Scénář mohl být lepší a herecké výkony byly spíše průměrné, ačkoliv jsem už viděl i větší balasty. Každopádně musím říct, že mě konec filmu, který jsem vůbec nečekal, velice zklamal. Když to řeknu na plnou pusu: debilnější konec jsem už dlouho neviděl. Fakt nechápu kam dal pan Boulanger hlavu. Dobře našlápnutý děj s nejubožejším rozuzlením. Upřímně, jelikož jsem sentimentální a snadno se nechám vtáhnout do příběhu, jsem od momentu, kdy se divák dozvěděl, oč celou dobu šlo, téměř všechny nenáviděl. K úplnému konci všechny. Opravdu totální demence. Doufám, že to všem neznámým hercům, včetně známého Mela, za to stálo, hrát v takovém průměrném filmu s jedním z nejdebilnějších konců. Byl bych schopen dát až 4 hvězdy, ovšem vzhledem k jednomu z nejtrapněších konců v histroii kinematografie dávám jen 2.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Tenhle film mě naprosto dostal. Jsem sensitivní a sentimentální člověk, čili jsem si tuto jízdu náramně užil. Co jsem fakt žasnul bylo jak daleko jsou teroristi ochotni zajít. Vážně jsem sám chtěl na toho hlavní záporáka vlítnout a rozkopat mu ten jeho korejskej ksicht!! Gerard Butler se předvedl úžasně. Lííbí se mi jeho smysl pro humor a i jeho chvaty. Je to sympatickej borec. K tomu si přidejme skvělého a opět sympatického Aarona Eckharta a neposlední řadě také nesmíme opomenout legendárního Morgana Freemana. Vůbec nechápu, jak to tu můžou lidi kritizovat. Je vidět, že když má nějaký národ svobodu slova po pádu komunismu, musí se projevovat jako největší trapnej blbec, a že jich u nás je. Vážně se stydím za zdejší kritiku. Neříkám, že to zakazuju, jen říkám, že hodně lidí buď nemá mozek a myslí si, jak jsou vtipný a originální a nebo ho mají, ale neumí ho používat. V takovém případě vřele doporučuji vyhledat odbornou pomoc.