Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (5)

Endeavour

Endeavour (2012) (seriál)

Stejně jako ve všech ostatních seriálech spojených s inspektorem Morsem (Inspector Morse, od r. 1987 a Vraždy v Oxfordu, od r. 2006 ) má i v tomto seriálu mnoho cameo záběrů autor předlohy Colin Dexter. Seriál dodržuje tuto tradici i po jeho smrti, a tak se autor a jeho fotografie objevují posmrtně dál i v nových dílech v různých článcích v použitých novinách, nástěnkách (například jako zaměstnanec měsíce), obrazech, bustách a dalších předmětech.

Složka 64

Složka 64 (2018)

Jedná se o poslední film v sérii produkovaný společností Zentropa. Od roku 2016 pak má práva na další pokračování knižní série věnující se Oddělení Q společnost Nordisk Film Production.

Ptačí klec

Ptačí klec (1996)

Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli.

Vraždy v Oxfordu

Vraždy v Oxfordu (2006) (seriál)

Ve filmu je zmiňováno úmrtí inspektora Morse (hlavního hrdiny předcházející řady) v době před pěti lety od aktuálního děje seriálu, ale podle původního seriálu "Inspektor Morse" zemřel v jeho posledním díle v 90.letech. Tvůrci seriálu tím chtěli vzdát hold herci Johnu Thawovi, který ve skutečnosti zemřel 5 let před natáčením tohoto seriálu.

Láska na hlídání

Láska na hlídání (2004)

Původně měl k tomuto filmu připravovat hudbu známý hudebník Michael Kamen (soundtracky Robin Hood, Smrtonosná zbraň, atd.), ten však neočekávaně 18.listopadu 2003 ve věku 55 let zemřel a tak podle jeho poznámek dokončili soundtrack jeho kolegové. Tento film je mu věnován.

Reklama