Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Trochu zbytečný film vzhledem k originální předloze, ale jako remake celkem zdařilý a postavený na hereckém umění Tomu Hankse. Některá místa nevyzněla tak dobře jako v originále, který byl realističtější.

plakát

Den osvobození (2016) 

Zajímavý dokument z exotického prostředí, střet asijské kultury spojené s komunistickým režimem, který chce vše ovládat a cenzorovat se "západní" slovinskou rockovou kapelou, která používá silné výrazové prvky a je někdy spojována s nacismem. Nakonec to jakž takž zafungovalo, můj osobní názor je, že tam neměli jezdit protože zlegitimizovali nelidský totalitní režim. Pro diváky, kteří nevidí pod povrch, ho mohli dokonce zidealizovat: “vždyť ti lidé vypadají tak šťastně”. To bylo naivní. Pak měli dát větší prostor hudbě, z koncertu zazněla jen jedna písnička a vypadalo to, jako by se hned utnul, což nebyla pravda, protože zahráli celkem devět písní. Něco mezi 3 a 4 hvězdami.

plakát

Nemilosrdní (2015) 

Čekal jsem od filmu víc, stárnoucí Jean Reno má charizma, ale film, i když vyprávěný v dobrém tempu, postrádá hlubší prokreslení definujících situací, vše klouže jen po povrchu prokládané akčními scénami. Možná se Francouzi chtěli přiblížit hollowodskému stylu. Škoda.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Některé recenze strhali kameru, mně se naopak líbila, problém filmu je žánrová nevyváženost, oscilace mezi fraškou, komedií a dramatem, občas i pohádkou prostě nefunguje, ačkoli téma je hodně atraktivní a silné.

plakát

V elektrizující mlze (2009) 

Tommy Lee Jones mi jako detektiv / šerif ze staré školy prostě nesedl, co bych uvěřil např. Clintu Eastwoodovi, tak Tomymu nevěřím a jako drsňák to u mne prohrává. Příběh plyne tak nějak samospádem, takže se nedaří příliš vystavět atmosféru dramatického pátrání po vrahovi mladých žen.

plakát

MR 73 (2008) 

Film má výbornou noir atmosféru a beznaděj hlavního hrdiny je tak pravdivá až to bolí.

plakát

Teror (2011) 

Je mnoho příběhů na podobné téma, kdy je zámožná rodinka v jejich domě terorizována skupinou lupičů, kteří chtějí co nejrychleji získat co největší bohatství a pak vypadnout, což by byl nejpravděpodobnější reálný průběh dané situace. Výsledkem by pak byl krátkometrážní film, zde však musí tvůrci předvést něco výživnějšího a tak se během hodiny a půl stáváme svědky nelítostného boje, kde vyplouvá na povrch pozadí příběhu a někdy i nevyřešené otázky mezi hlavními protagonisty. Tak je tomu i tentokrát, přičemž je to hodně zamotané a jednání postav programově nevyzpytatelné, abys se divák nenudil. Pokud ovšem skousne nereálnost jednání jednotlivých postav.

plakát

Černá labuť (2010) 

Další z výborných Aronofskyho filmů, který v divákovi musí doznít a uzrát, protože dojmy těsně po shlédnutí jsou příliš syrové. Brilantní stupňování dramatu a tlaku, který vyústí v něco, co se nemělo stát. Výborný a uvěřitelný herecký výkon Natalie Portman v roli primabaleríny a Vincenta Cassela jako choreografa a šéfa baletu. Hlavní hrdinka prochází proměnou, kdy se musí vyrovnat nejen se světlou, ale i temnou stránkou své osobnosti a role.

plakát

Dying Breed (2008) 

Krásná Tasmánská příroda, podivní domorodci a záhadná vražda sestry jedné z hlavních postav. K tomu skupinka mladých lidí, kteří se vydávají do nehostinné a divoké přírody hledat záhadného tasmánského tigra. Tohle nemůže dobře dopadnout - a taky že ano. Horor je působivý, vyprávění je volnější, chování postav nezodpovědné, ale tak to už u těchto filmů obvykle chodí. Tím chci naznačit, že film nevybočuje z mainstreamu svého žánru.

plakát

Rychlejší (2010) 

Několik klišé smíchaných dohromady v předem očekávatelném, ale přesto stravitelném koktejlu akčního filmu o pomstě za zabití bratra, s mírně překvapivým závěrem. Film, který neútočí na divákovy city či šedé mozkové závity, ale nechává ho vést přímočarým dějem, kde rychlost a přesnost střelby je nejdůležitějším faktorem.