Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dave Robicheaux je blízký kolega inspektora Rebuse z knih Iana Rankina (obzvláště The Hanging Garden), či komisaře Adamsberga z knih Fred Vargas (obzvláště L´armee furieuse). Řeší se tu vícero případů najednou, přičemž stopy zla vedou daleko do minulosti, a práce detektiva se prolíná s jeho soukromým životem. Taková běžná spotřební literatura, a to nemyslím ve zlém. Bohužel Tavernier se z ní snaží udělat "velké" umění, a výsledkem je nuda, nuda, nuda, podpořená ještě špatně napsaným scénářem, mechanicky kopírujícím zvraty z knihy, ovšem nenamáhající se je vysvětlovat. A to nemluvím o mystické linii, která snad fungovala v knize, ale na plátně vypadá trapně. Celé to zahraňuje jen Lee Jones, který na rozdíl od daleko mladších kolegů nepotřebuje dubléra na to, aby někoho zmlátil. Goodman mu skvěle sekunduje, ale jeho postava je neuvěřitelně špatně napsaná a přepálená. Tavernier pro hledáni genius loci New Orleans zapomněl na příběh. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dusná louisianská atmosféra, T. Lee Jones - v posledních letech jeden z mých nejoblíbenějších amerických herců, v menší roli další má oblíbenkyně - Kelly Macdonald, brutální zločiny, příjemný závan tajemna a v neposlední řadě uchu lahodící všudypřítomné zydeco - to jsou jen ty nejpodstatnější věci na které jsem při tápání "V elektrizující mlze" narazil a kvůli kterým se na tenhle snímek určitě rád podívám znovu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako V údolí Elah nebo Tři pohřby, přesto nadprůměrná čtyřhvězičková detektivka se skvělou atmosférou. Miluji tyhle pomalu se vlekoucí příběhy plné nepředvídatelných postav. Tommy Lee Jones pochopitelně nemá chybu, dost mě ovšem překvapil můj oblíbený John Goodman ve velmi netypické gangsterské roli. A potěšil i Buddy Guy. Samostatnou kapitolou je hudba Marca Beltramiho, jenž (stejně jako pro zmíněné Tři pohřby) opět složil něco skvělého. A ta závěrečná píseň... Hmmm. Škoda jen několika pohříchu nedotažených, nedopovězených věcí (objasnění záhadných výstřelů z auta například), které podle mě ovšem natočeny byly, ale nejspíše skončily ve střižně. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama