Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani vesměs hanebné komentáře mě neodradili od zhlédnutí toho filmu, ale nakonec jim musím dát bohužel zapravdu. Jako celek je to docela jalové a přestože se tu dá narazit na několik slibných momentů, nic extra se z toho nevyklubalo. Karl Gajdusek si zřejmě při psaní scénáře taky něco šňupnul, jenže filmů s podobnou tématikou už existuje tolik, že jeho výtvor mezi nimi doslova vyšumí do ztracena. Čtveřice mentálů kteří vrazí do baráku, by snad i měla úspěch, jen kdyby nebyli zahráni tak zoufale. Jejich nelogické chování a naprosto nezvládnutá situace spíš nejednoho diváka dožene ke škodolibému úšklebku, než aby snad začali soucítit s ubohou rodinou. Ta měla tolik příležitostí k jejich zneškodnění nebo útěku, že jen díky dementnímu scénáři a jejich vlastní tuposti se jim to nepovedlo. Nicole Kidman mi bylo skoro až líto, že se upsala takové blbině, ale asi dostala slušně zaplaceno. U Nicolase Cage jsem si na to v posledních letech už zvykl, takže mě to ani moc nepřekvapilo. Atmosféra až na pár výjimek absolutně nefungovala, po akční i psychologické stránce to rovněž skřípalo jako prase a v tomto případě prostě nemůžu dát ani průměr. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Po solidním začátku kde jsem si řekl, že Trespass bude solidní béčkovy thriller, ale po asi 40 minutách přislo vystřízlívění. Film začal přešlapovat na místě, většina scén se opakovala nebo byly podobné a přeplácaný závěr byl hřebíček do rakve. Schumacher bohužel do tohoto žánru nepřinesl nic nového a držel se ve vymezených kolejích což je trošku škoda, protože v tomhle žánru jde vymyslet určitě dost věcí. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Sledovat tuhle odpadní záležitost je vážně TEROR! S Joelem už to skutečně jde od desíti k pěti a i když jsem měl jeho tvorbu poměrně rád, posledními filmy si fazónu spíše pokazil! Kdyby tady nebyl Cage a Nicole, tak si myslím, že jde o nějaký amatérský film, ale pro hvězdy takových jmen je tohle opravdu ostudou. Ostatně výdělky mluví za vše! Těžko uvěřitelné výkony, bezduchá zápletka a finále ... Proč se tu takhle vlastně rozčiluju? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase Nicolas Cage, ale tak co. Nicméně tentokrát ve filmu, který je remakem ani ne rok starého originálu, což jsem se dozvěděl tady až po filmu a dost mě to naštvalo. Nápad by to špatný nebyl, ale všichni se tam chovají jak debilové. Tři to nakonec ale získá, protože tu hodinu a půl mě to drželo v docela solidním napětí. A to se počítá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rovnako sterilné a debilne prekombinované ako Fordov Firewall alebo Willisov Hostage. Akurát teraz sa strápňuje Cage, ktorý pomaly v tvári vyzerá jak Quasimodo. Schumacher tentokrát sklamal a nepriamu úmeru v jeho filmografii: nízky rozpočet - kvalitný film nenaplnil. Možno preto, že 35 mega na film odohrávajúci sa v jednom dome nie je zase tak málo. Celkovo sa film ako tak raz dá prežiť, lebo ste neustále zvedaví aký ďalší hovadský zvrat si na vás scenárista pripravil. 4/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Trespass se už za pouhých 18 dní od jeho uvedení do kin začal prodávat na DVD, čímž zlomil osm let starý rekord filmu Láska mezi superstar (2003), kterému to trvalo 29 dní. (Avalon820)
  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Film u diváků naprosto propadl a z kin byl stažen již po 10 dnech od premiéry. S rozpočtem 35 milionů amerických dolarů stihl vydělat pouhých 24 094. (Avalon820)

Reklama

Reklama