Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 664)

plakát

40 dnů a 40 nocí (2002) odpad!

Nechápu se, proč to vůbec sleduju! Ale hnusilo se mi to, naštvalo mně to, a urazilo. Co to je za ideu?? Proč by to jako mělo být 40 dní tak nemožné?? Protože vaši "kamarádi" jsou takoví s**či, že vám dělají ve všem naschvály, a nikdo, včetně bratra, nebo "té pravé" nedokáže ani trochu podpořit něčí -i když krátkodobý- styl života? Hnusí se mi, jak tenhle film staví sex na nejvyšší místo v lidských životech. O nic víc přeci nejde, že?!

plakát

Zero Tolerance (2015) odpad!

Když nevím kdo mi zabil dceru, tak já zabiju každýho, kdo ji znal!! Nesympaticky obsazený, špatný (!) film!

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Je asi málokdo, koho by nechal příběh Andreje Čikatila chladným. Tím spíš si ovšem říkám, k čemu je takový film? Který z děsivé, kruté a skutečné události, udělá přiblblý příběh s hollywoodskou věrohodností? Na Čikatilovi bylo právě děsivé, jak to bylo nedávno. Jaká "moderní" doba, že to byl učitel, jak vraždil... tohle je volně inspirované, a nezbylo z toho nic. Noomi Rapace hraje ženskou, jejíž motivace je záhadná, až nesympatická. Krom toho se na ní velmi špatně kouká... Příběh je vsazený do temné doby, kdy ještě britský, francouzský, nebo i arabský herci mluvili s ruským přízvukem, aby to navodilo atmosféru Sovětského Svazu. Diváka se pokoušejí děsit a šokovat věcma, které se ani zdaleka nerovnají skutečnosti, která se děla, a která se děje. Laciné, nudné a směšné. Jedna za Toma Hardyho.

plakát

Osvícení (1980) odpad!

Pánové to dali dohromady. Je to extrémně pomalé a nudné, zápletka je nejasná, divná a přeplácaná (jak typický Stephen King...), a herci jsou naprosto otřesní! Nicholson je směšný, a jeho hraní nenabízí naprosto žádný vývoj postavy, který by zrovna tady měl být asi potřeba. Jejich děcko taky neumí zrovna hrát, ale říkám si, ty dialogy jsou tak trapné, že nevím jestli by to nějaké dítě zvládlo líp. Ale nejhorší je Duvallová! Hraje hystericky, nepřirozeně, a vypadá u toho až retardovaně. Naprosto příšerný film.

plakát

Útěk na Horu čarodějnic (2009) 

Taková zábavička pro děti, ale jedna věc z toho leze, která mi stála za zafilosofování. Můžete být cokoli, třeba osoba z jiné planety, ale věřit vám to nebude NIKDO, pokud nebudete mít hmatatelný důkaz, že umíte lítat, kouzlit, chodit po vodě... Jo, lidská důvěra je pověstná. Ale zpátky k dětskému filmu! Je to zábavné, má to sympatické obsazení, pár vtípků, jednoho zabijáckýho robota, a anti militantní poslání. A to jde.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Těšila jsem se na to, a zase nic moc. Pánové Doug Jones a Javier Botet odvádějí slušnou práci, a Tom Hiddleston asi ani nemůže být špatný. Dobrá mi přišla i Jessica Chastain, ale na Wašíkowskou se tak špatně kouká! Krom toho, příběh se teda moc nevytáhnul. Červený jíl je sice perfektní nápad, který už dodělá atmosféru ve většině scén. Ale celkově mi film přišel zvláštní, nevyrovnaný. Chování postav se měnilo podle přání scenáristy, tak jako chování duchů. Proč někdy chtěli jen komunikovat, a někdy vyloženě je strašit? U mně 40%, a 30 z toho je Hiddleston. A mimochodem, kdo to přeložil jako purpurovou!? Purpurová je přeci fialová!!

plakát

Zvrácený (2002) 

Docela působivý nápad, kontrast krásy a odporného násilí, a to celé pozpátku. Pro mně chybělo málo, i když podstatné málo, a bylo by to super. Ale dokud šlo o krutost a násilí, to je lehké ukázat. Sice by divák nemusel vidět úplně všechno, ale pokud jde o navození atmosféry nechutné, a pocit hnusu, může to fungovat. Jenže když potom vidíme jako kontrast toho zase nahotiny, i když tentokrát v "hodné" verzi, moc to nefunguje. Ani zvláštní "přátelský" rozhovor v metru, mi nepřišel zrovna jako ukázka toho hezkého v životě... Drží se to zbytečně při zemi. K tomu velmi protivně otáčivá kamera, za kterou jsem chvilkama měla chuť dát režisérovi pár pohlavků. Myslím že kdyby stejný nápad uchopil někdo, pro koho není na prvním místě potřeba šokovat, bylo by to mnohem lepší.

plakát

Ten třetí (2013) 

Jedna hvězdička za zajímavý příběh s Adrianem Brodym. Jinak je to takové divné, slizké, pointa je čitelná, a nikde nic výrazného, charakterního, zapamatovatelného! Jenom mimochodem, Olivia Wilde je hnusná jako smrt, a Liam Neeson už je docela stařík, na takovýho svůdníka... Celkově jejich vztah mi připadal velmi nechutný.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Jedna hvězdička proto, že mně film tak úplně neštval, jako většina filmů. Sice bych ocenila, kdyby to byl někdo jiný, než Russell Crowe, protože ho nemám ráda... A taky mi přišlo, že hlavní postava prostě jedná nebezpečně a hloupě, s čímž jsem nemohla sympatizovat. Je to podané jako happy end, ale realita by byla úplně jiná...

plakát

District 9 (2009) 

Tak to je hodně krutý film! Líbí se mi. Škoda že nemá ideově vyhraněnější závěr, ale jako pohled na velmi netradiční mimozemskou invazi, a "lidskou" reakci na ni, je to zajímavé.