Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (845)

plakát

Kořist (2019) 

Béčko jako řemen s okatě CGI ještěrkama, kde samozřejmě postavy řeší svoje rodinné problémy v těch nejdebilnějších situacích (nechápu, proč tohle serou úplně všude). A i když Vás Kořist nemá čím překvapit (a ani se o to nijak nesnaží), pokud vypnete mozek, budete se až překvapivě dobře bavit. Díky střízlivé stopáži navíc tempo vydrží po celou dobu a film nezačne nudit. Upřímně je to na 3 a půl hvězdičky, ale protože mám pro tyhle zubatý mazlíky vážně slabost, dám tu půlhvězdičku navíc. See You Later, Alligator...

plakát

My (2019) 

To snad ani není možný. Děj prostoduchý jak fanynka Justina Biebera, postavy, které bych nejraději sám odpravil a k tomu přímo obludně špatné herecké výkony. Jako pokus o černou komedii by to byl aspoň průměr. Černý je to sice dost, ale pan Peele tohle myslel smrtelně vážně. Z filmu doslova číší snaha být děsivý, tajemný nebo aspoň znepokojivý. Jenže v tomhle tvůrci brutálně selhávají. Takže pokud si nechcete zkurvit celej večer, tak se tomuto ultrashitu zdaleka vyhněte..

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Skvělá dokumentární minisérie, která je děsivější než leckterý horor. Nečekejte žádné detailní popisy vražd, tohle je mrazivý pohled do mozku jednoho zrůdného egocentrika, kterého jeho víra ve vlastní neomylnost přivedla až na elektrické křeslo. Výborná práce!

plakát

Skleněný (2019) odpad!

Během sledování tohoto bizáru jsem se cítil dost Rozpolcený. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězily slzy, protože mi tahle dvouhodinovka působila doslova fyzickou bolest. Tohle by si vážně zasloužilo nálepku s varováním ministerstva zdravotnictví.... Fuj! Když si vzpomenu na ty "úžasné" dějové zvraty, tak se mi žaludek svírá ještě teď. Tohle je vážně ten nejhorší film jaký jsem viděl za posledních 5 let. Shyamalane, už se na to režírování vážně vyser! Už ses ztrapnil dost...

plakát

Zombieland: Rána jistoty (2019) 

Krystalicky čistá zábava, která ani chvilku nenudí. Vlastně není moc důvodů, proč nedat i tu poslední hvězdičku. Ale pár jich tu přece jen je. Občas tvůrci přitlačí na pilu přece jen o malinko víc než by bylo nezbytně nutné. A i když proti Rosario Dawson nic nemám, její postava je tady naprosto zbytečná a místy dokáže docela štvát. Zbytek funguje přesně jak má a já se bavil jak už dlouho ne. I druhý Zombieland má prostě koule.

plakát

Batman: Gotham by Gaslight (2018) 

Možná se z viktoriánského Londýna dala vytěžit o něco hutnější atmosféra, ale i tak se kombinace Bruce Wayne vs Jack Rozparovač až nečekaně povedla a po delší době je tady zase DC animák pro dospělejší publikum. Navíc se Batman: Gotham by Gaslight může pyšnit vcelku povedeným a dokonce i překvapivým závěrem.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Grindelwaldovy zločiny jsou natahovaným, nezáživným a místy i nudným filmem, s potterovsky standardně výborným vizuálem, kvalitním obsazením a slušným koncem. Ve výsledku jsou to 3 hvězdičky s brutálně odřenýma ušima.

plakát

Halloween (2018) 

Tady hodně záleží na tom jaký máte vztah k osmdesátkovým slasherům a jak moc znáte Carpenterův Halloween. Pokud Vám ani jedno nic neříká, bude pro Vás letošní Halloween jen lehce nadprůměrným hororem, na který do 14 dnů zapomenete. Pokud ale platí pravý opak, musíte si tenhle film užít. Osmdesátky jsou tady cítit z každého záběru, všemu samozřejmě dopomáhá geniální Carpenterova hudba. Film je ale největší poctou pro nedostižný Halloween Johna Carpentera. Je tu tolik narážek a pomrknutí, že si na všechny nedokážu ani vzpomenout a určitě mi jich spousta unikla. Navíc, tenhle Halloween se nebere až tak moc vážně, což u téhle série není zrovna zvykem. Samozřejmě má film i své mouchy. Začátek je asi zbytečně dlouhý a konec naopak až moc uspěchaný. Potenciální mínus lze vyčíst i z následující rovnice: Kasovní úspěch + poslední scéna + potitulková "scéna" = jasné pokračování. A toho bych se asi trošku bál. Jinak je to krásná vzpomínka na 80. léta a důkaz, že i v dnešní době může vzniknout kvalitní slasher bez záplavy brutalit a videoklipového střihu.

plakát

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 

Další nadějná animovaná série, které se postupně propadá do kategorie infantilní podívaná pro nejmenší. Pořád se na to ještě dá podívat, ale už je potřeba určitá dávka sebezapření.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Tak tahle žitná se fakt nepovedla. Naprosto nezáživný příběh, uměle natahovaná stopáž, debilní dialogy, snaha o ten nejprimitivnější humor... Samostatnou kapitolou jsou pak herci. Anna Kadeřávková je sice nevýrazná, ale relativně se na ni dá koukat. To Denis Šafařík jako titulní Žitňák, to je jinačí dřevo. Ten člověk je tak strašně špatný, že by se za jeho výkon styděl i jakýkoliv člen divadelního spolku Lipany. Pavel Kříž přehrává jak o život. A pak je tu duo Liška-Vilhelmová jako dvojice mentálně zaostalých kromaňonců, kteří se neustálě pitvoří, šklebí a šišlají. Jo děti, tohle je prdel. Co už prdel není je fakt, že na 1 alespoň průměrnou českou pohádku připadá minimálně 5 absolutních sraček. Žito je přesně taková srajda.