Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (845)

plakát

Hra na vraha (2009) 

Nápad je to minimálně solidní. Psychopat uvězní partičku puberťáků v domě jednoho z nich a dá jim jasné instrukce: "Začněte se vraždit navzájem. Pokud do 6 do rána zůstane naživu jen jeden z vás, nechám ho jít. Pokud ne, zabiju vás všechny." Počáteční jeden za všechny a všichni za jednoho bere velice rychle za své, puboši si přestávají mezi sebou věřit a začíná se projevovat co vše je člověk schopen udělat pro přežití. Jeden by řekl, že je zaděláno na slušný thriller. To by ale tenhle film musel mít úplně jiného scénáristu. Hlavní postavy jsou totiž jedno obrovské klišé a navíc jsou tak strašně nesympatické, že jsem měl chuť je kuchnout sám. Navíc je film doslova plný naprosto neposlouchatelných dialogů, které s přehledem zabijí sebelepší předchozí scénu. Přemýšlel jsem jestli dát 2 nebo 3 hvězdičky. Bohužel, tenhle rádoby psychothriller si 3 hvězdičky prostě nezaslouží. Všechny jeho klady totiž přebíjí neschopnost pana scénáristy, který by měl vážně přemýšlet nad změnou profese.

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Skvělá dokumentární minisérie, která je děsivější než leckterý horor. Nečekejte žádné detailní popisy vražd, tohle je mrazivý pohled do mozku jednoho zrůdného egocentrika, kterého jeho víra ve vlastní neomylnost přivedla až na elektrické křeslo. Výborná práce!

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Hororovější variace na Sám doma, kde malého Kevina vystřídal prepubertální nerd Cole a Dlouhoprstý bandity pak sexy satanistka v podání Samary Weaving. Je to ujetý, krví se nešetří, Samara moc hezky vrtí prdelkou, je to celkem sranda a hlavně to docela rychle uteče. Není to nic zapamatováníhodného, ale na zkrácení jednoho delšího večera je to fajn.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Grindelwaldovy zločiny jsou natahovaným, nezáživným a místy i nudným filmem, s potterovsky standardně výborným vizuálem, kvalitním obsazením a slušným koncem. Ve výsledku jsou to 3 hvězdičky s brutálně odřenýma ušima.

plakát

Sorority House Massacre II (1990) 

Kdo tohle neviděl, jako by nežil. Nejvýmluvnější je fakt, že celé dílko bylo napsáno i natočeno za 7 dní (!). Malá ochutnávka: Pětice vyprsených studentek se stěhuje do nového domu, který chtějí použít jako sídlo jejich sesterstva. Bohužel, zmiňovaná nemovitost má celkem temnou minulost, spojenou s vyvražděním jedné rodiny. Holky proto nelení a hned utíkají do sprchy (kozy, kozy, všude kozy!). Samozřejmě se tu brzy objeví magor s hákem v ruce, kterému děvčata nepadla do oka. Statečné hrdinky s maniakem bojují tím, že zběsile pobíhají po domě v průhledném spodním prádle (kozy!). Po hodině pobíhání jim dojde, že vstupní dveře se dají použít k útěku ven z domu. Venku prší, takže nám holky pěkně zmoknou (kozy!). Tady raději přestanu, abych neprozradil závěr tohoto dramatu. Jasně, je to trash jak hovado. Ale trash, který to o sobě moc dobře ví a na nic si nehraje. Film se absolutně nebere vážně a dělá si prdel sám ze sebe. Přičtěte si k tomu naprosto katastrofické herecké výkony, ještě horší dialogy, přepálenou hudbu, naprosto ujeté zvukové efekty a nejhůř "animované" blesky v historii filmu. Tomu se prostě musíte smát a o to i tvůrcům nejspíš šlo. Navíc herečky mají co nabídnout (kozy!). Takže pokud se rádi necháte jen tak bavit, umíte brát film s nadhledem, dokážete se povznést nad totálním neumětelstvím a amatéřinou a nevadí Vám pohled na poskakující studentky (kozy!), mohl by tenhle masakr pobavit i Vás. V opačném případě jste suchar nebo feministka.

plakát

Bostonský vrah (1981) 

Co musí obsahovat slashery všecky? Vraha, krev a cecky! Night School tohle ale nesplňuje. Vrah tady sice je, ale jeho herecký představitel/ka přehrává jak o život. Vraždy jsou naprosto bez nápadu a špatně natočené. A ikdyž je tady scéna ve sprše a jedna převlékací scéna, kozenky zůstávají skryté pod záběrem... Tenhle slasher je prostě cudnější než kolumbijská telenovela. A to prostě nemůže fungovat.

plakát

Venom (2018) 

Škoda nesmyslného zvratu v cca polovině filmu, kdy se z Venoma stane superhrdina zachraňující matičku Zemi a z Eddieho a symbionta se stanou úplně nejvíc nejlepší přátelé. Zamrzí to o to víc, že první půllka je v pohodě. A taky proto, že mám Venoma fakt rád.

plakát

Vraždy bez záruky (2004) 

To hodnocení je snad vtip, ne? Tahle amatéřina má být hluboce v černých číslech. Je smutné, kam až klesl Tobe Hooper, režisér původního Texaského masakru nebo Poltergeista.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Tahle Evoluce je docela dost brutální. Ale to je asi tak všechno, to ostatní nestojí za zmínku. Postavy jsou desivě nesympatické, dialogy debilní (opravdu mě tohle sere u každého druhého filmu?), akční scény nemají čím zaujmout a i speciální efekty místy působí jak z nějakého béčka. Navíc, nový Predátor není ani děsivý ani cool, je jen... divnej. Fanoušci původního Predátora by se tomuto filmu měli vyhnout obloukem nebo by na něj měli co nejrychleji zapomenout. Je to totiž naprostá ztráta času.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Tak tahle žitná se fakt nepovedla. Naprosto nezáživný příběh, uměle natahovaná stopáž, debilní dialogy, snaha o ten nejprimitivnější humor... Samostatnou kapitolou jsou pak herci. Anna Kadeřávková je sice nevýrazná, ale relativně se na ni dá koukat. To Denis Šafařík jako titulní Žitňák, to je jinačí dřevo. Ten člověk je tak strašně špatný, že by se za jeho výkon styděl i jakýkoliv člen divadelního spolku Lipany. Pavel Kříž přehrává jak o život. A pak je tu duo Liška-Vilhelmová jako dvojice mentálně zaostalých kromaňonců, kteří se neustálě pitvoří, šklebí a šišlají. Jo děti, tohle je prdel. Co už prdel není je fakt, že na 1 alespoň průměrnou českou pohádku připadá minimálně 5 absolutních sraček. Žito je přesně taková srajda.