Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (845)

plakát

Věrný pes Čiko (1987) 

Tohle je natolik silný příběh, že dokáže přebít i klasické asijské přehrávání a trapné pokusy o prehistorické vtípky. I když americká verze se mi líbila víc, tomuto krásnému příběhu nemůžu dát méně než 4 hvězdičky.

plakát

Světová invaze (2011) 

Je až s neuvěřením, co dokáže napsat někdo, kdo si říká scénárista. Já teda nečekal, že tenhle film bude postavený na dialozích, ale tohle je opravdu síla. Tomu, co tady postavy dokážou vyblít, se snad ani dialogy říkat nedá. Tak odpornou směs všemožného klišé a patosu jsem snad v životě neslyšel. Několikrát mi bylo doslova trapně a jen jsem se v duchu modlil, aby už se konečně ve filmu začalo něco dít. Ty dvě hvězdičky jsou za zvláštní efekty a několik slušných akčních scén. V těchto chvílích film funguje. A fungoval by po celou dobu, kdyby tady nikdo nemluvil.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Vynikající western, který za plné hodnocení vděčí hlavně výborným hercům. Hailee Steinfeld je po dlouhé době první "dětská" herečka, která je ve své roli naprosto věrohodná a přirozená. A u Jeffa Bridgese mám pocit, že musí chlastat první ligu, protože role opilců mu neskutečně sednou. Pro mě jednoznačně nejlepší coenovka.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Film sice nemá kdovíjak strhující tempo, to však tentokrát ani trochu nevadí. Plně to vynahrazuje hrdinou z lidu, který plánuje osvobození své manželky z vězení u internetu, kde si vyhledává v Googlu jak se dostat do zamčeného auta nebo jak vyrobit univerzální klíč. Další výborný herecký výkon Russella Crowea.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Sugestivní drama o lidech semletých soukolím Strany, podpořené výbornými hereckými výkony.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nejoriginálnější seriál za několik posledních dekád. Počínaje úvodními titulky přes hudbu, hlavního hrdinu až po naprosto přirozeně znějící dialogy (v čele s Debrou "Kurva" Morganovou a perverzákem Masukou). Pravda, třetí série je jednoznačně nejslabší a čtvrtá má poněkud pomalejší rozjezd, ale pátá série vrátila Dexe zpátky na vrchol. Tenhle nejsympatičtější sériový vrah prostě v současné seriálové produkci nemá konkurenci...

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Podle traileru by jeden řekl, že se jedná o nabušený nervydrásající thriller. Ne že by Muž ve stínu byl špatný film, ale jeho pomalejší tempo nemusí každému sednout. I tak ovšem dokáže diváka udržet v napětí. Nakonec si ale neodpustím několik výtek. Jednak krátká milostná linie je dost nepravděpodobná a navíc i naprosto zbytečná a ani konec nepatří mezi to nejlepší. Jinak celkem spokojenost.

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Shyamalan se definitivně zbláznil, a tak natočil tuhle fantasy verzi Strážců vesmíru. Ono by to nebylo až tak hrozný, kdyby se docela zajímavý příběh v režisérově podání neproměnil v prostinkou záležitost na úrovni papundeklových pohádek uváděných každou neděli na ČT1. A naprostá katastrofa jsou potom herci. Jackson Rathbone působí dojmem, že i kdyby mu před očima rozsekali jeho vlastní matku, výraz jeho tváře by se nezměnil. Dev Patel víc než záporáka připomíná křížence Štětináče a Dlouhého Bidla. Vrcholem všeho je pak představitel ústředního neporazitelného vetroně. Pouhý pohled na něj ve mě vyvolával nezadržitelné salvy smíchu. Pozoruhodný je na něm jen jeho epický předkus. Ne, další díly už prosím ne!

plakát

Láska a válka (1996) 

Mírně nadprůměrná romantika, které paradoxně nejvíce škodí ústřední pár. Chris O´Donnell se Sandrou Bullock totiž spolu na scéně absolutně nefungují...

plakát

Útočná síla "Z" (1981) 

Neškodné béčko, které ničím neurazí. A navíc jsem si připomněl Melova mladá léta...