Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (217)

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Ani nevím, kde jsem ty tři nasbíral. Ale dejmu tomu, když jsou ty Vánoce a zbytek premiérových pohádek vypadá tak, jak vypadá.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Povím vám takový vtip: "Blonďatá vyhazovačka, ajťák a boxer provedou noční výsadek nad Bukureští. Ještě dnes je seškrabují z asfaltu." No to možná nebylo tak vtipné, ale celí Expendables 3 jsou na tam podobně. Nelogické to je i na akční béčko, zeleného plátna je hodně a je na úrovni Malování a herectví mladé akční generace je k pláči. No jediné vzrušení asi nastane když se v záběrech začne objevovat český Budvar. Kdo ho má rád, hned chytí slinu. Akční nářez se nekoná.

plakát

Blikající světla (2000) 

V posledních letech jsem navštívil spoustu restaurací. Nikde jsem nejedl horší jídlo, než v Blikajících lucernách. Ale i přes nehygienické nádobí a rozvařené, nevalně oloupané brambory, jim dávám čtyři hvězdičky. Jednu pro Steffana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Koukám, koukám. Na to, že je to podle E. A. Poa, bych to možná čekal o něco temnější. V tomhle ohledu je to přeci jenom o jeden krok, nebo hvězdičku, za Prokletým ostrovem. Ale ona ta prostředí blázinců, cvokhausů, sanatórií, útulků a ústavů budou vždy svým způsobem atraktivní a napínavou látkou. Když navíc v hlavní roli vystupuje stvoření nejatraktivnější, s dalšími skvělými herci okolo - rozhodně jde o film na který stojí za to se podívat.

plakát

Vejška (2014) 

Gympl byl svým způsobem originální film. Tohle už je prostě jen "pokračování" a určitá snaha najít postavám nějaké to finální místo. Bohužel, to co by se asi dalo nazvat generační výpovědí mi přijde maličko pitomý. Všechny holky jsou ku*vy a zlatokopky, všichni kluci jsou věčně sjetý, zkoušky na škole se kupujou od spolužáků a když nastane problém vytáhne se "fotr ex machina". Buď žiju na jiný planetě, nebo alespoň studuju jinou Vejšku, jinak si to neumím vysvětlit. Samozřejmě soundtrack od Vladimira518 je TOP. Mádlův Kolman je zahranej za dvěstě bodů ze sta, díky ukradeným bodům páně Ptáka juniora. Kraus a Bydžovská sice taky zase super, ale nemají bohužel tolik prostoru. Epizodní roličky standartně jako pěst na oko (čestnou výjimkou jest Petr Čtvrtníček). PS: Je hezký, že záběry z VŠE se filmovaly pouze v nejnovější (Rajské) budově. Jestli to byla zvůle filmařů nebo žádost školy to nevím, ale je fajn, že není vidět zbytek prostor ve starších budovách z doby vynálezu kola. Propagace dobrá.

plakát

Casting (2014) (studentský film) 

Autorům jednoznačně velké plus za Bukowskiho! Jinak musím želtalosovi souhlasit s kolegou Lachtanem, že je lepší buď nechat postavy mluvit nebo mlčet. Otevírat naprázdno pusu a zaplácnout to hudbou je opravdu diletantské řešení. Celkově ale chválím velmi kvalitní technickou stránku filmu, poměrně kvalitní herecké výkony obou zúčastněných a celkové pozitivní vyznění snímku.

plakát

Hitman 2.0 (2014) (amatérský film) 

Tohle prostě nejde, aby si čtyřminutový film dvě minuty připravoval scénu. Kamera je skvělá a díky té hudební kulise to má slušný náboj, ale obsah je naprosto prázdný. Takže technické základy dobré, jen do příště trošku potrápit mozkovnu a přidat nějaký příběh. A ubrat hrnek.

plakát

Rohy (2013) 

Tolik k upřímnosti. Kdyby lidi z ničeho nic začali říkat absolutní pravdu, svět se do konce týdne zhroutí. Tak jsme si zafilozofovali a hurá zpátky k filmu. Jsem rád za Daniela Radcliffa, že se vymanil z role Harryho Pottera. Vážně mu to přeju. Horns samotný jsou takový celkem fresh. Odlehčeny skvělým správně dávkovaným humorem, s dostatečnou dávkou absurdity, přesto temné a dostatečně krvavé (kdo nemá rád hady, ať si hlídá tlačítko PAUSE a REW). A hudba, jako by mi někdo vykradl playlist - David Bowie, Fever Ray a Pixies? Libovka. Ta dvouhodinová stopáž příjemně uteče. Akorát mám trochu problém si představit, že bych tohle všechno absolvoval kvůli takový bledý zrzce… bez urážky.

plakát

Bad Johnson (2014) 

Ve všech směrech naprosto průměrná komedie, ale se skvělým ujetým nápadem, ze kterého se možná dalo vytěžit malinko víc. S krátkou stopáží nenudí a hudba taky ujde, takže takový ten film na cestu vlakem - ok.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

*povzdech* Jako na horské dráze. Krásně nasnímaný průlet střídá nejhorší cameo Stana Lee napříč marvelovkami. Krásné souboje střídá asi nejhorší a dialogově nejstupidnější rozchod v dějinách filmu a všechny perfektně naskinované záporáky přebíjí tupá, roztahá a naivní romantická linka.