Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (277)

plakát

Joheun nal (2014) (seriál) 

Další z krátkých korejských seriálů, momentálně v délce obvyklého filmu, nabízející solidní práci, na kterou se dobře kouká, i když se nejedná o žádné uhrančivé dílo. Děj je pouze o tom jak dvě osoby, které se rozešly se svými partnery, svede pár náhod dohromady a díky nim se začnou pomalu sbližovat. ■ Ji-Sub So a Ji-Won Kim spolu vypadají dobře i přes cca 15ti letý rozdíl.

plakát

Narajama bušikó (1958) 

Tak jsem si opět po dlouhé době potvrdil, že je mi divadelní tvorba na hony vzdálená.

plakát

Úplní cizinci (2005) 

Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že už jsem někdy viděl film s úplně stejným dějem, nicméně ať se jakkoliv snažím, nemůžu přijít na to jaký by to mohl být a nemyslím si, že bych v minulosti viděl zrovna tento. Kdyby náhodou někdo věděl, o který by se mohlo jednat, tak mi prosím napište, protože mi to pořád vrtá hlavou. Jinak co se týče tohoto snímku, tak se jedná o skvělý odlehčený film, připomínající místy Hong Kongskou tvorbu. Ze startu se nám postupně představují postavy, přičemž ještě než by mohly začít šíleně nudit, se změní způsob vyprávění děje, čímž nám tvůrci pomohou držet pozornost dál. Spolu s decentním humorem jsem tak dostal velice příjemnou podívanou. Filmek je to kratší, coź v tomto případě ničemu neškodí, naopak si myslím, že pro jeho obsah se jedná o ideální stopáź. Klidně se na něj v budoucnu podívám znovu.

plakát

Pigoin (2017) (seriál) 

Byla by škoda nedat 4* aspoň za scénář. Není sice dokonalý a nějaká ta hluchá místa s nesrovnalostmi má, nicméně hlavní zvratové prvky jsou božííí!!! Škoda hereckého projevu Seong Ji. Ten po celou dobu balancoval na tenké hranici vynikajícího výkonu a přehrávání. Bohužel onu hranici mnohdy překračoval, až se jeho projev stával v emocionálně vypjatých situacích neúnosným. Obzvlášť mě deptá časté opakování a vyřvávání jednoho jména. Opravdu nevidím důvod pomalu v každém díle v pěti scénách šestkrát po sobě řvát jedno jméno. Dalším mínusem, který bych nazval jako: "Velká ironie K-dramat", jsou některé prostě napsané a zahrané postavy. Ve valné většině se jedná o líbače prdélí a olizovače noh. Jednoduše poskoci někoho vysoce postaveného. Na druhou stranu mají spoustu postav, které jsou mnohdy zahrané lépe než z jakékoliv jiné země a dokáží člověka učarovat. U Defendant např. Gi-Joon Eom, jenž opět dokazuje jak vybroušený herec to je. Hodně mě mrzí, že jeho talentu nebylo ve filmech a seriálech využito mnohem dřív. ■ Pokud se do seriálu teprve chystáte, tak se připravte na některé nelogičnosti a stupidity, občas i vysokého rázu. Např. (SPOILER) jedna z největších blbostí, kterou musím zmínit je ta, že si ředitel Chamyon group chodí z věznice a zpět jak se mu zlíbí.

plakát

Jak jsem se vdala za Gegegeho (2010) (seriál) 

Kdo seriál dokouká, tak určitě nemůže dát méně než 3*, jelikož vydržet 156 dílů není jen tak. U mě je to momentálně 126 dílů, nicméně nevidím důvod nehodnotit už teď, protože mám značnou část odkoukanou. Postavy jsou fajn, každá má svůj charakter a s ním se i pracuje. Pokud někdo hledá seriál na výplň času mezi obědem či jinou činností, jehož délka dílu činí cca 13 min., tak neváhejte a Gegegeho vyzkoušejte.

plakát

Kazoku no katači (2016) (seriál) 

Japonské snímky tlačící se spíše do civilnějšího zpracování mám hodně rád a tady jsem se naštěstí nespálil. Pohodička s pohodovými postavami pro pohodově strávené chvilky utvářející pohodový dojem z pohodového seriálu xD. Jak psala Zíza, není to nejlepší seriál pod sluncem, nicméně se na něj dobře kouká a dokáže vykouzlit spoustu mimických úkazů na mé tváři.

plakát

Yeokdo yojeong kimbokjoo (2016) (seriál) 

Trefa do černého, po delší době korejský seriál, který jsem si vyloženě užíval. Jedná se o teen romanci, čehož jsem se obával, nicméně mi přijde více sofistikovaná než v mnohých k-dorama s dospělejšími lidmi. Až na minimum situací zde nevzniká zbytečné komplikování děje, takže další mega plus. ■ Na rozdíl od uživatelky mrtvej pes mě postava Kim Bok Joo hodně bavila a její mimika mi nepřišla mizivá, ale právě naopak ta mě na tom všem bavila nejvíc. Souhlasím s tím, že vedlejší postavy moc prostoru nedostali, ale mě osobně to nevadilo, protože mě nejvíc bavila postava zmíněné mírně infantilní Kim Bok Joo. Navíc styl humoru mi sedl hned od prvního dílu. ■ Tento korejský seriál určitě doporučuji, protože se jedná o jeden z těch nejkvalitnějších pro oddech. Děj nějak plyne, postavy se až na výjimky nikam nepohnou, ale zabaví.

plakát

Zločin - Série 4 (2014) (série) 

Posun postav Holdera a Sarah je v této sérii vyšperkován ještě víc než v předchozích, přičemž mě nutil žasnout každou přibývající sekundu. Škoda jen méně záživného příběhu. Jen díky němu musím hodnotit níže.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Originální verzi jsem neviděl, ale tato americká jí ostudu nedělá. The Killing je emočně zvládnutý bez jakékoliv chybičky, čemuž dopomohly bez diskuze vynikající herecké výkony a psychologické vykreslení všech postav. Navíc hlavní dvojice vyšetřovatelů k sobě skvěle ladí i přes velkou charakterovou odlišnost, přičemž jejich společenské problémy k nim dokáží diváka přiblížit natolik, aby prožíval co oni. To se však dá tvrdit o spoustě dalších postavách. Se zápletkou se pracuje dobře a drží v pozoru po celou dobu, což je dalším plusem tohoto skvělého seriálu. Za mě bezesporu jedna z nejkomplexnějších detektivek. Žádná prostá záležitost. ■ To co po celou dobu předváděla Mireille Enos za herecký výkon bylo neskutečné. Těch cen by si zasloužila několik. Pro tuto roli se snad narodila.