Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (53)

plakát

Pošta pro tebe (2005) (pořad) odpad!

Tady není co řešit. Jirko, dej mi nitrák..

plakát

Tohle je Sparta! (2008) odpad!

Tak jsme se po nekonečných deseti měsících přece jenom dočkali. Konečně je tady další počin tvůrců komedií s červeným fontem. Oproti svému předešlému opusu Epic Movie, kde nám nabídli 86 minut retardovaných, na sebe nenavazujících scének plných kostýmů z jiných filmů, nás v jejich novince čeká 84 minut retardovaných, na sebe nenavazujících scének plných kostýmů z jiných filmů. Pro ty, kteří ještě neměli tu čest se s komedií s červeným fontem seznámit, v rychlosti nastíním její princip. Jedná se o parodie, kde je za dostatečné "zparodování", považováno už jenom samotné zobrazení "parodovaného" objektu, popřípadě pouhá zmínka o něm. Můžeme si to zkusit. Já zmíním kratičký seznam filmů, celebrit, televizních pořadů atd. a vy se budete smát. Takže připravit, pozor, smích: 300: Bitva u Thermopyl, Britney Spears, Česko hledá superstar, GTA San Andreas, Lindsay Lohan, Ber nebo neber, George Bush. Tak co? Paráda, ne? Pokud vám mnou vybraný seznam vtipný nepřišel, zrovna na tuhle parodii se nedívejte. Shodou okolností jsem totiž použil stejný seznam, jako její autoři. Zkuste raději jinou komedii s červeným fontem...

plakát

Hooligans (2005) 

Mladý člověk, který se posledních pět let pohybuje ve vysokoškolském prostředí prestižní americké univerzity, si poté co je nespravedlivě vyloučen, najde své nové kamarády ve světě zaplivaných pajzlů, dementních pokřiků a absurdních pouličních rvaček. Sžije se se společností deklasovaných primitivů natolik, že jim srdceryvným způsobem projevuje svou vděčnost a děkuje za to, že mu otevřeli oči, a že díky nim nalezl nový smysl života. Nemám dalších slov...

plakát

Prime (2005) 

Ne. Prime není ani náhodou romantickou komedií. Popravdě - kolik jste viděli takových romantických komedií, na jejichž konci jste se sami sebe nevěřícně ptali: "Sakra, tak zdálo se mi to, anebo tam nebyla ani jedna trapná scéna?" Já teda osobně ani jednu. Tam, kde romantická komedie působí stejně umělohmotně jako poprsí Illony Csákové, tam naopak Prime působí lidsky. Tam, kde vás romantická komedie svou bezmeznou trapností přinutí rvát si sevřenou pěst do úst, tam vás Prime pobaví decentním, inteligentním humorem, při kterém se nemusíte stydět. Tam kde romantická komedie vyzařuje stejnou nerealističnost jako Paroubkův slib dohodnout se, tam si vás Prime získá svou věrohodností. Pokud hledáte zajímavý, spíše psychologický a přece jenom intelektuálně náročnější, realistický a navíc oběma hlavními představiteli excelentně zahraný příběh, Prime vřele doporučuju. Pokud máte raději romantické komedie, jež charakterizují výše zmíněné přívlastky doplněné o předponu ne-, jistě nějaký najdete i bez mého doporučení..:-)

plakát

Columbo - Smrt bere jackpot (1991) (epizoda) 

Mimořádný díl. Kromě toho, že Columbo konečně předvedl svou italštinu, tak se taky rekordně vracel s poslední otázkou (jestli jsem dobře počítal, tak třikrát po sobě!:-)). No a scéna na dražbě zase jednoznačně patřila mezi top v kategorii "groteskní vložka".

plakát

Výbuch (1997) odpad!

Teda nevim jak vy, ale já jsem vážně vybuchl...

plakát

Strach.com (2002) odpad!

No já nevím. Myslím, že účelem hororu je strach nahnat, ne zahnat... A o nějakém strachu zde opravdu nemůže být ani řeč, zato taškařice si užijete do sytosti. Zmínil bych snad jenom některé ze zoufalých antiděsících praktik, jakými jsou například zjevující se holčička v bílých šatech či herec přehrávající zděšení tak nevěrným způsobem, že ubránít se explozi smíchu vyžaduje téměř nadlidské úsilí. Nesmyslně zmatený střih a kamera v kombinaci s odpudivou grafikou pak jenom dokonávají dílo zkázy, na jehož počátku stojí samotný název filmu.

plakát

Živý terč (1993) odpad!

Existují věci, které pravděpodobně nikdy nepochopím. Fakt, že hodnotíte tak špatný film tak vysoce je jedním z nich.

plakát

A teď něco úplně jiného (1971) 

Cirkusy měly tu výhodu, že trvaly jen 30 minut, takže jste u nich byť těsně, ale přece jenom neumřeli na smích. V případě téhle "kompilace" už to štěstí mít nebudete. Téměř 90 minut toho největšího HC jakého jsou monty pythoni schopni, roztrhá na kusy bez milosti každého.