Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 751)

plakát

Odloučení - Série 1 (2022) (série) 

Severance je moderní sci-fi klenot, který si toho bohužel hodně kazí poslední epizodou, kde se najednou postavy začnou chovat zcela nelogicky a v rozporu se svým dosavadním chováním. Trochu to na mě působí, jako kdyby seriál byl původně vytvořen jako jednohubka, ale pak si někdo uvědomil, že je to vlastně hodně dobré a nebylo by na škodu udělat víc sérií, tak zprznili konec, aby bylo jak navázat. Touto kritikou se ale nenechte odradit, jde opravdu o skvělou záležitost s originálním nápadem, skvělými herci ( hlavně Arquette, Turturro, i na stará kolena skvělý Walken ). Ben Stiller je na režisérské lavičce skvělý a držím mu palce s dalšími projekty.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Co dělá Sonic stále neskutečně dobře je jak dokáže začlenit svůj videoherní svět do toho reálného bez toho, aniž by to působilo jako uměle vlepená fraška. Další neskutečný plus je samozřejme Carrey, který je prostě stále dokonalý. Zbytek už si takovou pochvalu nezaslouží. Jednička byla daleko větší jízda. Dvojka je více dětinská, méně vtipná, Jim dostal výrazně méně prostoru, který mu ukousli Knuckles a Tails, kteří jsou sice hezky zpracovaní, ale jsou trochu trapní a jejich přítomnost mě spíše obtěžovala. I tak se film těší celosvětovému úspěchu a další díl zcela jistě bude. Otázka v jaké podobě, když Jim ohlásil konec své filmové kariéry.

plakát

Bojovník - Série 1 (2019) (série) 

Příběhově slabší, ale na to si Warrior ani nehraje. Warrior jde v duchovních šlépějích starých mlátiček a pokud Vám ke štěstí stačí nějaké to "karate" a pár nahých holek, tak se u toho dá příjemně vypnout.

plakát

Boj o moc - Série 2 (2019) (série) 

Skvěle napsané postavy, které není možné nemilovat, výborný mix dramatu a černého humoru, prostě nemám co vytknout.

plakát

X (2022) 

Ti West je uznávané jméno na poli low-budgetovek zcela oprávněně. Ač celkem průměrný horor, občas nás Ti potěší skvělými momenty a kamerou a udrží si tak bezpečně diváka v židli. Na chystaný prequel se snad i podívám a osobně bych mu přál šanci na vysokorozpočtový film.

plakát

Uncharted (2022) 

Velice chabý Indiana Jones s odfláknutou akcí, naprosto tragickým Wahlbergem a dementími hádankami, které by vyluštilo i 10 leté dítě. Takto skvělá hra si zasloužila kvalitnější zpracování a Playstation Studios rozhodně zasloužili lepší start do filmového průmyslu. Doufejme, že chystaný seriál God of War PSku reputaci zachrání.

plakát

Ambulance (2022) 

Zajímavý model, který vlastně nevím, jestli Bayovi vyšel. Film se po úvodních 20 minutách přehoupne do nepřetržité akce o uhánějící ambulanci se zběsilou kamerou a nezastaví se až do konce. Jenže ona Vás ta akční honička přestane po 15 minutách bavit a Bay Vám s výjimkou konce servíruje ještě dalších 90 minut. Výplň měla být určitě variabilnější a pak by z toho bylo solidní bayovské béčko.

plakát

Batman (2022) 

Nový Batman je jednoduše skvělý a je zobrazený tak, jak mně asi vyhovuje nejvíc. Není úplně komiksový, není ani extra temný, je spíš takový...gloomy. Farrell a Dano jsou naprosto úžasní a jejich verze Penguina a Riddlera jsou zatím za mě nejlepší, které jsem viděl. Že mému nadšení neodpovídá hodnocení? Ač nejsem nepřítelem dlouhých stopáží, zde mé nadšení z neo-noirové detektivky postupně od začátku opadávalo až bohužel přešlo k frustrujícím modlitbám, aby už další stopa byla konečně finální a film už skončil. 175 minut je na tento typ filmu opravdu velice VELICE hodně a místo toho abych si užil film až do finále, jsem televizi vypínal otrávený, naštvaný a unavený.

plakát

V bublině (2022) 

Občas je to tak špatné, až je to dobré a občas tak špatné...až je to špatné. Film na mě občas působil jak nekonečně dlouhý monolog Bena Aflecka v posledním filmu Kevina Smithe, kde se Afleck velice detailně a uvěřitelně svěřoval o bídě a strastích jeho Batmana. I zde mám občas pocit, že herci i režisér využívají film k opravdovému přiznání, jak špatné to občas v tomto odvětví může být a nepovedenou satirou spíše maskují svojí opravdovou zpověď. Názor si na to musí každý udělat sám.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 6 (2022) (série) 

Seriály jsou většinou dobré v počátečních sériích a po cca 4. sezóně už nemají co říct. Nebo ve výjimečných případech vydrží skvělé celou dobu. Nebo v ještě výjimečnějších případech začínají pohasínat, ale pak se zcela znovu nakopnou. A PK6 jsou přesně ten případ. Tvůrci naštěstí opustili jakékoliv vedlejší linky a vedlejší postavy a soustředí se zcela na hlavní postavu, která to popravdě táhla celou dobu. A dělají sakra správně. Cillian Murphy byl skvělý vždycky, ale Tommy Fucking Shelby je jeho ikonická role, pro kterou byl zrozen. Šestá série byla majestátní, plná ikonických momentů a nemohu se dočkat celovečeráku, který to celé uzavře.