Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 753)

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

4,5*. Mare of Easttown klame tělem. Tváří se jako další z řady HBO detektivek, ale ve skutečnosti se jedná o silné rodinné a mezilidské drama a krimi zápletka zde slouží pouze jako jakýsi průvodce dějovou linkou. Kate Winslet je opravdu skvělá, nechápu proč už není obsazovaná do hlavních filmových projektů americké produkce.

plakát

Lupin - Série 2 (2021) (série) 

Bohužel, druhá, resp. konec první série, byl už velice slabý odvar heist žánru. Bez nápadu, bez překvapení, občas vyloženě stupidní.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Rovnou podotýkám, že hodnocení uměle převyšuji o 1,5 hvězdy, protože jestli mé recenze někdo čte a rozhoduje se na jejich základě o věnování 2 hodin svého času tomuto snímku a na základě mého hodnocení se rozhodne tento čas filmu věnovat ( nebo alespoň navýším celkový průměr filmu ), tak to za to stojí. Princezna zakletá v čase je naprostá vykrádačka Edge of Tomorrow, akční scény jsou občas trochu k smíchu a noví mladí a nadějní herci občas nezvládají své role, ale.... ALE! Tuto kritiku přirovnávám k hollywoodským vysokorozpočtovým fantasy blockbusterům. Ano, čtete dobře. FANTASY. Což je přesně to slovo, které pravděpodobně poprvé používám ve spojení s českým filmem či pohádkou. Je rok 2021, nové S čerty nejsou žerty už asi nikdo nenatočí a pokud se náš klasický pohádkový žánr má nějak vyvíjet, tak toto je ta správná cesta. Nesmírný bonus dávám za audiovizuální stránku, která u českého filmu nemá obdoby a většinu počítačových efektů bych se skutečně nebál přirovnat ke špičkové AAA produkci. Celému tvůrčímu a hereckému týmu tímto tleskám a po dlouhé době mohu přiznat, že české filmové produkci přeci jen hoří plamínek naděje. Jo a Eliška, Natálka a Simonka jsou samozřejmě kóóóči :-)

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Je až neuvěřitelné, kolik témat a jaký přesah má nejnovější snímek Thomase Jensena. O životě, o smrti, o kauzalitě, o odpuštění, o pomstě a o lesním rohu. Film všechny a mnohem víc témat pokrývá daleko lépe než snímky, které byť jednomu z těchto témat věnovali celou stopáž. Každý si z toho musí odnést něco, ne-li všechno. Jensen to navíc zvládá v ultra mega přemíchaném žánrovém mixu, kde černá nahláškovaná komedie střídá rodinné drama a akci a dělá to naprosto bravurně. Jensenovu tvorbu si zcela jistě musím doplnit a spoustu jeho starších filmů si dávám do wishlistu.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

4,5* Ano, dejte mi víc! Pošlete to do kin a hlavně už prosím zase dávejte Ritchiemu velké prachy na velké filmy. Wrath of Man je nekompromisní gentlemanský "coldblooded vengence" nářez, který tu dlouho nebyl. Stathamovi tyto role prostě sedí a Ritchie z něj umí vytáhnout maximum. Půl hvězdy ubírám za relativně obyčejný konec, kde bych čekal jiné rozuzlení nebo ještě lépe mohlo být posledních 5 minut zcela vynecháno.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Snydera vlastně respektuji jen kvůli Dawn of the Dead, takže tak nějak jsem doufal, že návrat k žánru přece nemůže dopadnout špatně. Myslím, že mé hodnocení mluví za vše.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Naprostá nečekaná španělská paráda. První díl Vás úplně rozloží ve stylu Mementa a když už si myslíte, že od druhého se budou věci vyjasňovat, dostanete ještě větší porci neznáma. Záhy se bojíte, aby z toho nebyla zbytečně zamotaná fraška, ale od poloviny seriálu to naopak nabere jasný přímočarý akčně thrillerový spád, u kterého si okoušete i ten poslední nehet na ruce. Nemohu si vzpomenout, kdy naposled mě seriál takto potěšil.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Za normálních okolností bych dal o hvězdu méně. Všudypřítomnost emotikonů, filtrů a jiných moderních serepetiček dnešních sociálních sítí je opravdu otravná. Na druhou stranu, nejsem cílová skupina a snižovat kvůli tomu hodnocení by nebylo fér. U první poloviny filmu jsem se bavil, jelikož je čistě komediální a to mi sedělo. V akční druhé púlce šlo bohužel vše so kopru.

plakát

Had (2021) (seriál) 

Zdánlivě tuctová kriminálka o sériovém vrahovi, kterých naleznete spoustu, ale její exotické zasazení a celosvětový přesah je velmi osvěžující. Nevýznamnému nizozemskému diplomatovi, který po vrahovi pátrá na vlastní pěst prostě musíte držet palce více než jakémukoliv detektivovi FBI. Příjemné překvapení.

plakát

Napětí (2021) 

Předpoklady to mělo dobré, recenze na horor nadprůměrné. Bohužel se z toho vyklubala levná fraška.