Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (17)

plakát

Agora (2009) 

Tak tenhle film se podle mě nepovedl. Místo jednoznačné dějové linky se přesouváme z místa na místo, jako by jedna bitva byla vybojovaná, tak hned začne další. A to nemluvím o nepodařených postavách, jejichž charaktery nebyly vůbec prokreslené: když v závěru jedna z nich zemře, je mi to úplně jedno. Přitom tohle téma bylo tak pěkný nápad.

plakát

Avatar (2009) 

Já myslím, že o Avatarovi vám řekne každý totéž. Efekty krásné, ale příběh má do originality daleko. I když je těžké ještě dnes přijít s něčím originálním... za co zaslouží Cameron pochvalu, je, že se snaží omezit předvídatelnost děje, takže když čekáte zázrak shůry, který všechny zachrání, nedočkáte se a přijde jen tvrdá realita. Tím se podle mě film rozhodně vyšvihne nad průměr, ale na pět hvězdiček by musel předvést ještě něco navíc.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Četla jsem knihu, takže na závěrečnou "překvapivou" pointu jsem byla připravena již od začátku. Brownovy knihy mi přijdou jako omalovánky, změní se prostředí a postavy, ale při četbě třetí nebo čtvrté knihy už přesně víte, jak dopadne... a působivost je tatam... stejně jako u tohoto filmu. Efekty byly pěkné, ale nějaký hlubší dojem hledám marně...

plakát

Zápisník smrti (2006) 

Snažím se zůstat objektivní, ačkoli musím připustit, že mě film docela pobouřil. Z mého hrdiny Lighta, jehož chování je v anime sice diskutabilní, ale ne jednoznačně "padoušské", mi totiž ve filmu udělali téměř čistého záporáka! Oproti anime opravdu slabší, ne druhou stranu v porovnání s některými americkými slátaninami musím dát čtyři. A jsem zvědavá na durhý díl.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Nemůžu tomuto filmu v podstatě nic moc vytknout, ale přece jen na pět hvězdiček nemá... a to z důvodu jisté prvoplánovanosti. Zkrátka pokud chcete získat Oscara, natočte film a) o homosexuálovi b) o chudákovi z rozvojového světa, který ke štěstí přišel... Tak se všichni Američani podívejte, jak tam v Indii špatně žijí, ale jak i je může potkat štěstí... nemluvě o neuvěřitelně sladkobolném závěru... Navíc se zde filmaři dopustili logické chyby - opravdu si myslíte, že milionář je v přímém přenosu? Pokud bychom pak chtěli využít přítele na telefonu, měl by dost času, aby si správnou odpověď prostě našel...

plakát

Mezi námi děvčaty (2003) 

Jediný podařený film Lindsay Lohan... Opravdu vtipné, u téhle komedie jsem se rozhodně nečekejte trapné vtípky... jako u těch ostatních...

plakát

Titanic (1997) 

No je to sice trochu "cajdák", ale znám hodně kýčovitějších filmů, navíc druhá půlka filmu se skvělými efekty je opravdu působívá - a upřímně, kolik lidí by se přišlo do kina podívat jen na to, jak se potápí loď? Chce to zkrátka něco navíc, co přidala právě ústřední dvojice (jen kdyby místo DiCapria hrál někdo jiný...).

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Tak tohle téma už tu bylo hodněkrát - co bychom dělali, kdybychom měli moc rozhodovat o životě a smrti ostatních? Ale tentokrát je to přece jen jiné, myšlenky hlavního hrdiny Lighta jsou jedinečné a způsobily, že i přes to, že stál spíše na straně těch "zlých", jsem mu fandila až do konce. Ale to je přesně ono, co se mi líbí na Japonských seriálech a filmech - kdo je vlastně ten "zlý" a kdo je "hodný"? V amerických filmech by mohly postavy chodit s nálepkami "borec" a "bastard" na čele. Tady to záleží na vás, jakou které postavě nalepíte...

plakát

Sága rodu Forsytů (2002) (seriál) 

První půlka se mi velice líbila, pak to ale začalo být příliš natahané a zamotané. Nic to však neubírá na výkonu Damiana Lewise - až mě to skoro svádí přidat ještě jednu hvězdičku. Nenásilně a přesvědčivě stvárněný "záporák" - a je to vůbec záporák? Ve světě Forsytů není nic černé a bílé. Je to černobílé, hrozně dlouhé a překombinované.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Ne, nedělám si srandu... co na tom filmu všichni tak vidí? Četla jsem knihu a nebyla špatná, ale tohle bylo utrpení, totiž alespoň ta polovina, kterou jsem viděla (druhou polovinu jsem spala). Utíkalo mi to pomaleji než ty nejnudnější přednášky ve škole... a nepotřebuju od dobrého filmu, aby se tam lidi mlátili od začátku do konce, třeba v takové Vesmírné odysei taky trvá 20 minut, než vůbec někdo promluví, přesto nemůžu odtrhnout oči od plátna... tak čímpak to bude?