Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

V podezření (1991) 

Hra na kočku a myš, kdy kočka a myš se několikrát vymění v roli. Detektiv Tony je podezříván ze smrti své ženy a muže, se kterým byla na hotelovém pokoji. Všemožně se snaží se vyvinit a hledá skutečného vraha. Manželka mrtvého muže byla celou dobu mimo kontinent, doma ale byla jeho krásná milenka. Tu se Tony rozhodne pořádně prověřit, jenže se do ní zamiluje a je najednou sám v ohrožení.

plakát

Kde jsem doma (2020) 

Muž, známý v oblasti reklamy, však ve svém věku přes 50 let nemůže sehnat práci. Všude chtějí mladé. Musí se proto i s rodinou vystěhovat z luxusního bytu, propustit služebnou a pravděpodobně i prodat auto, aby utáhli synovo vzdělání a vůbec živobytí. Přestěhuje se do bídného bytu v bídném okolí a občas se chodí na dům, v němž dříve bydlel, dívat. Do jeho bytu se nastěhovala mladá rodina s malou dcerou, muž pracuje jako viceprezident druhé největší dopravní společnosti v zemi. Při sledování rozsvícených oken v domě se začnou Javierovi v hlavě vytvářet ďábelské plány.

plakát

Zábava, zábava (2018) 

Film o problému alkoholismu u žen. Prolínají se příběhy tří žen různého věku a postavení, které nad míru pijí. Lékařka Teresa je z nich nejstarší, prokurátorce Dorotě je asi 40 let a Magda je studentkou vysoké školy. Všechny už pijí i o samotě a někdy rovnou z lahve. Léčení každá z nich zkusí, ale nevydrží. Na konci filmu jsem cítila velký vykřičník, značící nebezpečí, které alkohol pro ženy představuje.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Důstojný remake verze z roku 1967 od Johna Schlesingera. Podání je trochu jemnější a křehčí, což je dáno už samotnou hlavní hrdinkou, která je něžnější a útlejší než byla Julie Christie. Ale i toto zpracování se mi moc líbilo. Je kratší, stručnější, ale hlavní momenty vystihne dobře. Za mně plný počet hvězd.

plakát

Vysíláme zprávy (1987) 

Příběh o milostné trojici dvou mužů a jedné ženy z televizního prostředí. Ona - producentka, oni dva - více či méně úspěšní moderátoři, hlasatelé zpráv. Jiskří to mezi nimi průběžně, k tomu se přidávají události z televizního studia, natáčení různých reportáží, večírky a další scény. Který z mužů nakonec zvítězí? Nebo si pohledná mladá producentka najde úplně někoho jiného? Podívejte se na tento dobrý film.

plakát

G. Bizet: Lovci perel (2016) (divadelní záznam) 

Bizetovi Lovci perel jsou jednou z nejkrásnějších oper, které znám. Je v ní mnoho nezapomenutelných árií a navíc celý děj je moc zajímavý. Samozřejmě je o lásce a o dvou socích v lásce ke krásné kněžce.

plakát

Collateral (2004) 

Tom Cruise zahrál chladnokrevného zabijáka zcela bez emocí, ani děj mě nebavil. Necítila jsem žádné vzrušení, žádný strach, žádné vášně, zkrátka nic. Jen ten studený Cruisův čumák, na kterém bylo vidět, že je hraný. Nevím, zda byla chyba ve scénáři nebo v hercích, ale tenhle film nevidím víc než na průměr.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Asi jsem pointu filmu nepochopila, jelikož zábavné mi na tomto filmu nepřišlo vůbec nic. A. Eckhart sice hrál sebevědomého managera dobře, ale jaký byl smysl jeho role, nechápu.

plakát

Čínský syndrom (1979) 

V době svého vzniku, kdy byly jaderné elektrárny ještě v plenkách, musel tento film u diváků vzbudit nemalé mrazení. Dnes jsme již o dost dále a máme za sebou nejeden výbuch jaderné elektrárny (Ukrajina, Japonsko), takže trochu víme, o co jde. Film Čínský syndrom ale zase tolik nezestárl, protože korporace se takto chovají i dnes. Takže si ho klidně pusťte.

plakát

Footsteps in the Fog (1955) 

Velmi dobrý starosvětský psychologický film. Dnes by se dalo říci i thriller. Mladá služka Lily pracuje v honosném sídle, kde právě zemřela paní domu. Pan zůstal sám a Lily po něm mlsně pokukuje. Alespoň dosáhla toho, že ji udělal hospodyní, na víc, kvůli svému nízkému stavu nemá. Náhle ve sklepě uhynuly všechny krysy a pro pána domu začíná být jeho služka nežádoucí.