Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

1917 (2019) 

Ve filmu se vyskytuje pár podivností, které byly postavené na hlavu (okolnosti s dívkou a kojencem), proto nedávám plný počet. Ale jinak je příběh o blátivém putování po frontové linii pěkný a dobře natočený. Bahno jsem měla až za ušima a všude jsem cítila tu vlhkost a zimu. Snad válku osobně nikdy nezažiji.

plakát

Nákaza (2011) 

Skvěle obsazený film o jedné pandémii, která postihla lidstvo. V dnešní době poměrně aktuální věc. Film není příliš napínavý ani neoplývá hlubokým dějem. Jde jen a jen o nákazu a pátrání po vakcíně a po původu nákazy. Nemůžu říct, že bych se nudila, ale o příliš velkou zábavu taky nešlo. Nicméně dnes, kdy zase řádí koronavirus, není špatné se na tento film podívat.

plakát

Obžalovaný (1964) 

Jó, za totáče, to vládl dělník a direktor se snadno dostal za katr. Dnes je to naopak, přes jakýkoli bossing nebo mobbing jsou manažeři beztrestní a za nic nenesou odpovědnost. Přitom je stará pravda, že schody se vymetají zeshora, že ano. Film Kadára a Klose je výborný, ta zanícenost pro práci, život pro stavbu nebo fabriku, to se jen tak nevidí. A dnes už vůbec ne.

plakát

Potomci Přemyslovců aneb tradice zavazuje... (2002) (TV film) 

Většinou moudrá slova několika představitelů přemyslovské rodové linie. Po přeslici, protože rod po meči vymřel kdysi dávno. Jediné, co mi na dokumentu vadilo, byly závěrečné kecy Schwarzenberga, který jako obvykle zase ponižoval Čechy a plival na ně. Osobně se domnívám, že ten člověk je ztělesněné zlo a docela se těším, až vypadne, přinejmenším z politiky. Snad na den jeho pohřbu taky nevymyslí Den státního smutku nebo podobnou taškařici.

plakát

Psohlavci (1954) 

Plejáda nejlepších českých herců poloviny minulého století. Trochu nezvyklý film Mace Friče nás tentokrát přivádí do Chodska, jehož obyvatelé vždy hrdě hájili svá práva. Chodové v krojových oblecích spolu s velkými, statnými psy, jsou oku i hrdosti na vlastní národ lahodící.

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Slušný dobrodružný film o plavbě party mužů z Peru do Polynésie na voru. Byla jsem hodně zvědavá, jak se to, s pravěkou technikou, která byla při stavbě použita, podaří. A podařilo, podívejte se sami.

plakát

Rusko z výšky (2018) (seriál) 

Skvostný seriál. Matička Rus tentokrát v celé své kráse a majestátnosti. Bez předsudků a bez hloupých keců, s jakými se často setkáváme v mainstreamových médiích. Nádhera, velkolepost, vše doprovázeno příjemnou hudbou a inteligentním komentářem.

plakát

Nebezpečné vztahy - Seznamka (2019) (pořad) 

Vtipná seznamka, ve které vystupují šviháci lázeňští a proti nim lepé děvy v nejlepších letech. Pořad uvádí populární Jan Musil, který se v lidských vztazích vyzná jako málokdo druhý.

plakát

Tajemství Jiřího Hrzána (2014) (TV film) 

Střídmý dokument, kde se divák nedozví takřka nic nového. Jiří Hrzán, nadaný komik, milovník žen a výšek.

plakát

Tajemství Petra Muka (2012) (TV film) 

Celkem průměrný dokument o talentovaném zpěvákovi, který neustál boje s démony. O těch démonech nakonec v dokumentu nepadlo takřka ani slovo. Škoda.