Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Obsahy (4)

Únos Freddy Heinekena

Únos Freddy Heinekena (2015)

Tento snímek založený na skutečných událostech poskytuje detailní pohled do plánování, provedení a dohry únosu pivního magnáta Alfreda "Freddyho" Heinekena, při kterém bylo únoscům vyplaceno vůbec nejvyšší výkupné za jednotlivce v historii.

Veganizovaní

Veganizovaní (2010)

Tento dokument popisuje cestu tří Newyorčanů, kteří se rozhodnou na šest týdnů stát se vegany. Ukazuje také, jak složité může být odhodlat se udělat právě ten první krok a vystoupit z našich stravovacích návyků a že překonání tohoto je možná vůbec ta nejtěžší část. Ukazuje také důležitost znalostí a informací o tom, co vlastně jíme a jak to vzniká, protože právě tím, co jíme, se podílíme na celém procesu výroby jídla, i když před tím někdy raději zavíráme oči a nechceme si připustit zodpovědnost za tolik mrtvých zvířat. Tato zvířata jsou totiž zabíjena velice brutálně a vlastně i zbytečně, protože když člověk vystoupí ze své pohodlnosti a sobectví, vůbec se živit jinými tvory nemusí.

Duch doby - Stále kupředu

Duch doby - Stále kupředu (2011)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době.

Reklama