foto

Jennifer Saunders

  • nar. 6.7.1958 (61 let)
    Lincolnshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Jennifer Jane Saunders se narodila 6. června 1958 ve Sleafordu v Anglii. Její matka byla učitelka biologie a otec pilotem v Royal Air Force. Díky povolání jejího otce se Jennifer musela často stěhovat do jiných škol, kde zároveň i bydlela. V roce 1985 si vzala za manžela zpěváka a herce Adriana Edmonse se kterým má tři dcery.

Po střední škole pracovala rok v Itálii jako au pair. V roce 1977 navštěvovala hereckou školu v Anglii, kde studovala na učitelku dramatu, ale po nějaké době studium ukončila. Zde potkala svou budoucí hereckou a komediální partnerku Dawn French. Nejprve spolu nevycházely dobře, ale později se z nich staly nejlepší kamarádky. V říjnu 2009 ji byla diagnostikována rakovina prsu s kterou dodnes bojuje.

První větší roli dostala v britském seriálu "The Comic Strip Presents", kde hrála spolu s Dawn French v několika epizodách. Stala se členkou klubu "Comic Strip", který předváděl živá vystoupení nejrůznějších vtipných scének. Zde také potkala svého budoucího manžela. Klub "Comic Strip" se stal časem známější a na jeho vystoupení přišel např. Dustin Hoffman, Jack Nicholson a nebo také Robin Williams. Později, se svoji kamarádkou Dawn French začaly hrát v seriálu French and Saunders, kde parodovaly známé filmy (Titanic, Harry Potter, Star Wars, atd...), za tento seriál vyhrála cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts). Dodnes je stále aktivní herečkou v seriálech i filmech.

Jennifer Saunders vyhrála 3x cenu BAFTA, Emmy a nebo například cenu People's Choice. V roce 2013 vydala svojí autobiografii s názvem "Bonkers: My Life in Laughs".

Marek "anyonecek" Němec

Herecká filmografie

Filmy

2020 Smrt na Nilu
2019 No není to romantika?
2018 Grandpa's Great Escape (TV film)
Patrick
2016 Naprosto dokonalé
Zpívej
2015 Pan Větvík
2014 The Boy in the Dress (TV film)
2009 Koralína a svět za tajnými dveřmi
2006 Srdečná dohoda
2004 Shrek 2
2001 Naprosto úžasný
2000 French & Saunders Live
Mirrorball (TV film)
1999 Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death
Fanny and Elvis
The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1998 Absolutely Fabulous: Absolutely Not!
1997 One Hour of Girl Power
Spice World
1996 Tajemný ostrov pokladů
1995 Comic Relief (TV film)
Queen of the East (TV film)
Za zimního slunovratu
1993 French and Saunders Live
Prince Cinders
1990 The Tale of Little Pig Robinson (TV film)
1989 A Night of Comic Relief 2 (TV film)
1988 Audience with Victoria Wood, An (TV film)
1987 Eat the Rich
1986 Dangerous Brothers Present: World of Danger
1985 Supergrass, The
1983 Evening for Nicaragua, An (TV film)
1981 Comic Strip, The (TV film)

TV seriály

2019 Muumilaakso (TV seriál)
Pikku Myy tuli taloon (S01E01)
2017 Simpsonovi (TV seriál)
Dokonalý vnuk (S28E20)
2013 Blandings (TV seriál)
2012 Dead Boss (TV seriál)
The Last Leg (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Olympics (S06E03)
Job (S06E02)
2011 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Identity (S06E01)
2010 This Is Jinsy (TV seriál)
2007 The Life and Times of Vivienne Vyle (TV seriál)
2006 Jam & Jerusalem (TV seriál)
2004 Naprosto dokonalé (TV seriál)
White Box (S05E09)
French and Saunders (TV seriál)
Episode 6 (S06E06)
Episode 5 (S06E05)
Episode 4 (S06E04)
další epizody (6)
2003 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Cold Turkey (S05E08)
Exploitin' (S05E07)
Schmoozin' (S05E06)
další epizody (8)
2002 Pongwiffy (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Gay (S04E07)
2001 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Menopause (S04E06)
Small Opening (S04E05)
Donkey (S04E04)
další epizody (6)
1999 Ať jedí koláče (TV seriál)
Královské představení (E06)
Sňatek z rozumu (E05)
Což takhle dát si Juchie (E04)
další epizody (6)
The Magician's House (TV seriál)
1998 Přátelé (TV seriál)
Jak se Ross přeřekl (S05E01)
Rossova svatba 2. část (S04E24)
1996 Naprosto dokonalé (TV seriál)
The Last Shout: Part 2 (S03E08)
The Last Shout: Part 1 (S03E07)
Konec (S03E06)
další epizody (8)
Roseanne (TV seriál)
Satan, Darling (S09E07)
French and Saunders (TV seriál)
Dr. Quimn, Mad Woman (S05E07)
The Quick and the Dead (S05E06)
Pulp Fiction (S05E05)
další epizody (7)
1994 The Vicar of Dibley (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Jak jsem přišla na svět (S02E06)
Bída (S02E05)
Nejlepší přátelé (S02E04)
další epizody (6)
1993 French and Saunders (TV seriál)
French and Saunders Christmas Carol (S04E08)
The House of Idiot (S04E07)
Thelma and Louise (S04E06)
další epizody (8)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Módní magazín (S01E06)
Narozeniny (S01E05)
Vědecká prezentace (S01E04)
další epizody (6)
1990 French and Saunders (TV seriál)
Episode 7 (S03E07)
Gentlemen Prefer Blondes (S03E06)
Gone with the Wind (S03E05)
další epizody (7)
1988 French and Saunders (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
další epizody (7)
1987 French and Saunders (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
1985 Girls on Top (TV seriál)
Happy Families (TV seriál)
1984 Mladí v partě (TV seriál)
Blbě (S02E04)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)
Mladí v partě (TV seriál)
Nezívačka (S01E05)

Dokumentární

2017 Absolutely Champers (TV film)
2011 Ben Elton: Laughing at the 80s (TV film)
Jennifer Saunders: Laughing at the 90s (TV film) - mod.
2004 Meet the Cast of Shrek 2
The Story of Absolutely Fabulous (TV film)
2003 Comic Relief Does Fame Academy (TV seriál)
2001 The Sketch Show Story (TV seriál)
2000 Night of a Thousand Shows (TV film)
1998 Absolutely Fabulous: A Life
1995 Jak se stát naprosto dokonalou (TV film)
1967 Omnibus (TV seriál)

Hudební videoklipy

1997 Spice Girls - Who Do You Think You Are (Comic Relief Version) (hudební videoklip)
1989 Bananarama feat. Lananeeneenoonoo - Help! (hudební videoklip)

Divadelní záznam

1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
1989 The Secret Policeman's Biggest Ball (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Naprosto dokonalé
1981 Comic Strip, The (TV film)

TV seriály

2012 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Olympics (S06E03)
Job (S06E02)
2011 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Identity (S06E01)
2004 Naprosto dokonalé (TV seriál)
White Box (S05E09)
2003 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Cold Turkey (S05E08)
Exploitin' (S05E07)
Schmoozin' (S05E06)
další epizody (8)
2002 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Gay (S04E07)
2001 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Menopause (S04E06)
Small Opening (S04E05)
Donkey (S04E04)
další epizody (6)
1996 Naprosto dokonalé (TV seriál)
The Last Shout: Part 2 (S03E08)
The Last Shout: Part 1 (S03E07)
Konec (S03E06)
další epizody (8)
Roseanne (TV seriál)
Satan, Darling (S09E07)
1994 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Jak jsem přišla na svět (S02E06)
Bída (S02E05)
Nejlepší přátelé (S02E04)
další epizody (6)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Módní magazín (S01E06)
Narozeniny (S01E05)
Vědecká prezentace (S01E04)
další epizody (6)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2004 French and Saunders (TV seriál)
Episode 6 (S06E06)
Episode 5 (S06E05)
Episode 4 (S06E04)
další epizody (6)
1996 French and Saunders (TV seriál)
Dr. Quimn, Mad Woman (S05E07)
The Quick and the Dead (S05E06)
Pulp Fiction (S05E05)
další epizody (7)
1993 French and Saunders (TV seriál)
French and Saunders Christmas Carol (S04E08)
The House of Idiot (S04E07)
Thelma and Louise (S04E06)
další epizody (8)
1990 French and Saunders (TV seriál)
Episode 7 (S03E07)
Gentlemen Prefer Blondes (S03E06)
Gone with the Wind (S03E05)
další epizody (7)
1988 French and Saunders (TV seriál)
Christmas Special (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
další epizody (7)
1987 French and Saunders (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)

Host

TV pořady

2019 Hard to Please OAPs (TV pořad)
There's Something About Movies (TV pořad)
2016 Insert Name Here (TV pořad)
2015 Mel & Sue (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 The Great British Bake Off: An Extra Slice (TV pořad)
2013 National Television Awards (TV pořad)
The Great Comic Relief Bake Off (TV pořad)
2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
1999 Comic Relief: The Record Breaker (TV pořad)
1997 Audience with the Spice Girls, An (TV pořad)
1995 Comic Relief: Behind the Nose (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
1989 Hysteria 2! (TV pořad)
1988 Comic Relief (TV pořad)
Live! From London (TV pořad)

Fanoušci tvůrce