Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 099)

plakát

Nic než pravda (2008) 

100% perfektní Nemám tomu filmu naprosto co vytknout, nemá jediné slabé místo. Obzvlášť závěrečná pointa je geniální. A tyhle lidi co se dokážou obetovat pro spravnou vec, budu vzdycky obdivovat. Sám jsme po jeho zhlédnutí zatoužil na pět minut bejt novinářem a to jsem po studiu žurnalistiky prohlásil, že to nikdy.

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

úžasná oneman show Johnnyho Deppa pokurvená (promiňte mi ten výraz, ale tohle mohl být film roku) ruční digitální kamerou. Dát historický gangsterce (kde jsou sakra pečlivě vychytáný všechny historický kulisy , stavby, kostými, auta, zbraně a další detaily) vizuál home videa je podle mě ten druhý nejpitomnější nápad v dějinách kinematografie (hned po vynálezu natáčení remaků dobrých filmů)...určitě je to ten nejblbější nápad v kariéřa Michaela Manna, vůbec nevím kolika body hodnotit, na to se pomalu nedalo dívat, strašně to rušilo. Digitál ve filmech normálně přidává drive, ale v tomhle případě to akorát zvyšovalo nepřehlednost. Jinak jsem snad v žádnym filmu neviděl tolik vystřílenejch nábojů...mým veřejným nepřítelem je v tomto případě ruční digitální kamera

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

83% velmi chytrá moderní pohádka, která dětskýma očima řeší velmi závažné dospělácké věci a přesto si paní režisérka dovolí v některcýh scénách na kameru malovat pastelkama obrázky...Originální, nápadité a povedné!

plakát

Protektor (2009) 

86% mám hrozně rád filmy propamětníky a ty nejlepší z nich jako třeba Kristinán vznikly právě v temné době Protektorátu ČaM. Protektor se velmi zdrařile snaží naladit a připomenout jejich vlnu za pomoci dobové hudby (ať už původní či naranžované), která dokonale sedne k šedivým filtrům a odvážným kamerovým úhlům. výborná stylizace je i pomocí maskek a kostýmů. V čele jejich nostielů vévodí Marek Daniel, který hraje svou postavu na hranici komicke karikatury, jež ale nikdy nepřekročí a jana plodková, která je krásná charizmatická i talentovaná a bude po temohle výkonu moct odmítnout spoustou dalších nabídek. Už velmi dlouho jsem neviděl film, který by byl zároveň tak strašně veselý i smutný, zároveň oldschoolový i novátorský. Jediné co mě zklamalo, byl nepříliš šťastně naroubovanaý konec, ke kterému dojde znenadání a bez potřebné gradace. škoda, málem by to bylo i na 5*... (komentáře uživatelů o tom, ze po letech vznikl konecne dobry cesky filmy povazuju za hloupy plky, vetsina z nich se ceskym filmum vyhyba a tak je logicky ze nic dobryho nevideli. kazdy rok mam ve svym top 5 (az 10) filmu roku minimalne jeden cesky film a protektor je po Nedodrženym slibu u me letos uz druhym hranym (a ctvrtym i s dokumenty) , ktery bych hodnotil 80 % a vice (loni třeba tři špičkové snímky venkovský učitel, bratři karamazovi a kdopka by se vlka bál). Ze se v Cesku netoci dobry filmy neni pravda! Jen zerete moc pocornu a pijete moc koly!)

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

45% V každym druhym komentáři je tu slovo vata a ja se pod to muzu akorat podepsat. Scénáristé a režisér by měli vrátit honorář, nechápu jak je možný, že film s bombastickym rozpočtem se dostal do rukou takovejm amaterům (jak režisér tak scénárista toho kromě pottera nemají moc za sebou, proč to sakra nesvěří do rukou někomu zkušenějšímu, tohle je přece prestižní práce, kterou každej rád vezme). Tenhle film nemá absolutně žádnej drive, nic ho netáhne dopředu, jediná zajímavá napínavá scéna je ta v jeskyni, ale ta trvá jen chvilinku, jinak je to strašlivá nezáživná nuda. Z patnáctiletých teenagerů jsou tu děláni děitčky s emoční inteligencí kojence, jejich dialogy a milostný problémy jsou ubohý a nevěrohodný a hlavně naprosto nezajímavý. To co se se pak děje kolem hlavní linie s Voldemortem je tam nějak rychle odbyto jen tak mimochodem v pozadí bez většího zdržovánní. Jakožto divák neznalý předlohy jsem vůbec nepochopil, jaký význam má ten princ dvojí krve a jelikož to to stojí v názvu knihy, tak věřím že v ní o tom i něco bude. Veškerý děj kolem hlavní lidnie je chaotický a nesrozumitelný. Hudba je mdlá, nepodporuje obraz a představitelé hlavní trojice jsou stále stejně špatní. Radcliffe je herecká nula bez trochy charizmatu a roli Harryho těžce nezvládá, škoda že ji nedostal třeba představitel Draca. Nuda, bída, šeď, rutiní fušeřina, nikoli blockbuster roku - Nejslabší díl.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

55% Bohuzel mi opet pozitek z prace rezisera QT zkazil QT scenarista. Provazani hudby a obrazu je primo dokonale, westernova stylizace vyborna. Quentinovy dialogove prestrelky ze zacatku bavi, maji naboj, postupem casu z nich vysumi jakykoli obsah ci sdeleni a zacnou nudit. Na dve a pul hodiny v tomhle filmu zoufale chybi dej, lepe receno nedostatecne rozvynuti nekterych linii a hlavne zajimave postavy. A ta vizualni onanie brutalniho nasili mi tady prijde bezucelana, misto tel cukajicih se pod kulomety a urezavani sklapu bych se radsi podival na vic zaberu horicich vlajek. Nasili mi neprijde nechutny, nemam problem na to koukat, jenom mi ten zaver vubec nepasoval do zbytku spis kecaciho filmu. Jeho prehnany zobrazeni tu nemelo smysl, bud to mel naocit jako brutalni rezbu od zacatku (coz puvodne sliboval) a vystrihat trictvrtehodiny dilaogu, nebo se mirnit....Mélanie Laurent je okouzlujici, Brad Pitt zas znova dokazal ze ma komickej potencial a umi zatracene dobre parodovat a jeden pro svet neznamy herec (ja teda tenhle oblicej videl mnohkrat v detstvi v nemeckejch a rakouskejch kriminalkach, (spolu s mnoha dalsimi ve filmu) muze QT do konce zivota libat ruce ze mu nastartoval mezinarodni karieru...nic vic, nic min. Zitra uz si ten film nebudu pamatovat. QT muze do filmu narvat milion kinematografickejch odkazu, kdyz ale nezvladne poradne vystavet pribeh, tak je veskera snaha na nic a ja mu to proste nezeru. (PS muze mi nekdo vysvetlit, proc se ten film jmenuje paNchaRti, kdyz tenhel vyraz je zastaralej a uz se davno nepouziva a dneska rekne kazdej normalni clovek "parchanti")

plakát

Largo Winch (2008) 

Velmi stylový akčnák s ačkovým vizuálem a spoustou nádhernejch zajímavejch lokací (jako je město v nitru ostrova). Od ostatních akčních filmů se navíc liší perfektním scénářem, kterej je napínavej, plnej zvratů a překvapí. Jak by také ne, když je podle jednoho z klenotů francouzské komixové tvorby. Jenom karel uz by si zaslouzil nejakou jinou roli nez Ruského boháče či mafiána. Je vidět že současná francouzká kinematografie umí když chce.

plakát

Na odstřel (2009) 

90% Chvílemi jsem měl pocit, jako by Alfred Hichcocck vstal z mrtvých. Oldschoolovy remake britské televizní šestidílné serie je perfektním velmi napínavým thrillerem, ze kterého chvílemi solidně mrazí v zádech. Emocím výborně pomáhá geniálně zvolená hudba a skvělí herci. Převážná většina děje se odehrává v noci a divák tápe , odkud všemocné zlo udeří a jakým způsobem. Jedinou vadou na kráse celého filmu je toporné poleno jménem Ben Affleck, který celkem obstojně zvládne roli frajírka, ale pokud má zahrát charakterní roli je v koncích. Bohužel jsem mu nevěřil jedinou slzu a bohužel pro film hraje stěžejní postavu. Scénáristé velmi chytře udělali z postavy asistenta ženu a přidali tak filmu další důležitou dějevou linku. Navíc je na film naroubována problematika amerických soukromých žoldáckých společností. Pointcore nápadně připomíná skutečnou společnost Blackwater.

plakát

Inkoustové srdce (2008) 

85% Už dlouho jsem neviděl film který by byl zas něčím originální, tak jsem rád za tuhle pohádku (i když je to celé podle knižní předlohy). S přívlastkem rodinný bych byl hodně opatrný, na malé děti je to dost temné a strašidelné. Pro velké děti to má ale dobré nenudící tempo, jen musí člověk trošku přívřít oči nad jednodušším koncem, pak jsou 4* na světě, ale co by chtěl člověk od pohádek. Proti těm českým z poslední doby je to hotový zázrak. Film hodně drží nad vodou charizmatický Bettany, který si svou roli náležitě vychutnává a velmi povedené vypiplané triky.