Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (416)

plakát

Hunger Games (2012) 

Do kina jsem šel s vědomím, že hodnocení na ČSFD je trošku přehnané, alespoň podle mě. Je to zbytečně dlouhé, hodně keců a zbytečností by se dalo osekat. Pak by z toho byl hodně zajímavý snímek, který by neměl ani čas nudit. Příběh byl sice dobrý, ale docela předvídatelný. Jennifer Lawrence to skvěle zahrála a na tu roli se prostě hodila. Více krve by nebylo na škodu, ale nemůžu říct, že by to nějak zásadně vadilo. Bohužel je tu jedna věc, která celý film naprosto pohřbila a to je ta již mnohokrát zmiňovaná kamera. Jestli to byl záměr, mít všechno roztřesené, při soubojích nevidět naprosto nic a celkově si připadat, jako při jízdě po poli, tak super, úkol splněn. Pokud ovšem ne, tak je to velký průser. Myslím, že na svůj starý mobil bych natočil ty souboje nespočetněkrát líp. Bohužel, nebýt té kamery dal bych HG 4*, škoda.

plakát

Arthur (2011) 

Abych se přiznal, tak jsem se na to původně ani nechtěl dívat. Russell Brand mi příjde docela nesympatický. Připadá mi, že si hraje na Jacka Sparrowa (tím myslím ty jeho postoje a máchání rukama). Nakonec jsem se na to ovšem podíval a je to lepší, než jsem myslel. Je to sice jenom obyčejná komedie, která není ničím zvláštní, ale pobaví a to je hlavní. A abych nezapomněl, tak Luis Guzmán byl ve vedlepší roli docela dobrý, možná je to tím, že když se na něj podívám, tak si vzpomenu na Hele kámo, kdo tu vaří? :D

plakát

Bucky Larson: Zrozen být hvězdou (2011) 

Trapná, až debilní rádoby komedie. V poslední době jsem si zvykl na kdeco, ale tohle je opravdu trošku moc. Který debil napsal něco tak strašného? Aha, Sandler, tak už je to všechno jasné... Je mě z toho tak špatně, že už to radši nebudu víc rozebírat. Jedna * za Christinu Ricci a za Kevina Nealona (Doug Wilson), protože scény s ním udržovali film, alespoň trošku vtipný.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Musím hned ze začátku podotknout, že jsem CA viděl ve 2D a s titulkama, proto se mě líbil víc, než Thor. Chris Evans se na tuto roli docela hodil. Aspoň jeho postava je podobná na komiksového CA. Hugo Weaving zahrál Red Skulla dobrě, prostě mu ty role záporáků jdou. Samozdřejmě největší hláškař byl Samuel L. Jackson, kdyby tam nebyl, tak by se stal film docela nudným. No když nad tím tak přemýšlím, tak tu docela hláškovala i postava Howarda Starka v podání Dominica Coopera. Celkově byl příběh docela dobrý. Dozvěděli sme se, jak vznikl CA a taky co se to dělo za druhé světové války. Ale to každý komiksový fanda znal už předtím ;) No ještě bych snad dodal: lidi, POČKEJTE si na tu SCÉNU PO TITULKÁCH!!! Stoji to za to, je tam PRVNÍ TRAILER NA AVENGERS! Sice krátký, ale je tam ;)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Proč se točí takové slátaniny? No aby se na to lidi dívali, je jedno, že se jim to nebude líbit, ale svoje diváky si to pokaždé najde. No a název dělá hodně, proto pojmenovat tohle Červená karkulka nebyl špatný nápad. Teda aspoň co se týká prodeje DVD a BR, který se díky tomuto názvu jistě zvedl. No prostě blbost, ale dalo se to tu hoďku a půl vydržet, viděl jsem i horší filmy.

plakát

Drive (2011) 

Na tenhle kousek jsem se těšil docela dlouho, je sice pravda, že jsem na něho zapomněl, ale naštěstí mi byl připomenut. Hned ze začátku vytknu jednu "maličkost", Volba písma, které se objevuje v úvodních titulkách a taky na některý plakátech je podle mě docela zavádějící a k filmu se nehodí. Navíc ta růžová barva, připadalo mi to, jako z nějakého romantického filmu. Ryan Gosling mi strašně připomíná Ryana Reynoldse, což je asi dobře? Co se týká Carey Mulligan, tak to je prostě strašně sexy kočka a opravdu jí to slušelo. No, ale na vzhledu herců zas tak nezáleželo (nebo snad ano?), myslím, že hlavní byl příběh a ten byl prostě špičkový. Začátek mě trošku naštval, hlavně kvůli tomu, že jsem nevěděl co se stalo s těma jeho pasažérama. To jsem se v průběhu filmu dozvěděl, takže super. Film neztrácel tempo a pořád uháněl v černém mustangu dál a dál (ten mustang jsem prostě nemohl vynechat). Trošičku mě lezlo na nervi, že hlavní hrdina někdy na otázky vůbec neodpovídal a když odpověděl, tak mu to trvalo tak 10 minut. Vždycky se usmál a až pak začal mluvit, chápu, že to tak bylo schválně, ale prostě tohle u filmu nesnáším. Sečteno, podtrženo je to parádní film, sice se nějaká ta chybka najde, ale bez toho by to snad ani nebylo ono. Zatím hodnotím za 4*, ale pokud mě něco přinutí se na něj podívat znova, tak kdo ví, třeba to bude tentokrát 5.

plakát

Drive Angry (2011) 

Nudná a zbytečná blbost. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina, protože bych tam asi usnul, ikdyž akčních scén tu bylo docela dost, tak některé scény a dialogy bych úplně vystřihl. Jediné na co se tu dalo dívat byla Amber Heard no a abych nezapomněl, tak tu byly ještě ty nádherné auta. To je tak všechno. Bohatě stačí, když se mrknete na trailer.

plakát

Elitní zabijáci (2011) 

Co říct k tomuto filmu? No, moc mě toho nenapadá. Trailer byl hodně dobrý, ale protože jsem ho viděl už docela dávno, tak jsem ani nevěděl, že šlo o tento film. Až při scéně se židlí mě to docvaklo. Vlastně je to taková klasická akční rubačka. Není na tom nic extra, ale De Niro si to valil hodně dobře, obzvlášť ta scéna s devítkou s tlumičem na té zastávce, to bylo hodně dobré. Chtěl jsem ještě něco, ale teď mě to nějak vypadlo, každopádně jako oddychovka to bylo dostačující.

plakát

Green Lantern (2011) 

Takže, začneme pěkně od začátku. První na nás vychrlí strašné množství informací a jmen. Podle mě si divák, který není seznámený s komiksovou předlohou nemůže všechno zapamatovat. Dále následuje letecká scéna, ve které vzpomíná na otce (taky vám to tak strašně připomíná Žhavé výstřely? :) ) Potom půl hodina zbytečností, až na pár scén bych to vystřihal. Potom máme konečně nějakou akci a taky let na planetu Oa. Oa na mě působila, jako by to byl jenom předběžný náčrt a teprve by se měly začít tvarovat detaily. Poté následuje výcvik, který sice v komiksu trvá pokud se nepletu několik dní, moná i týdnů. Zde je to pouhých pár minut, ale zjevně to Halovy stačilo, aby se naučil všechno co potřeboval. Pak tu máme zase tlachání a sem tam nějaká ta důležitá scéna. Takhle je to vlastně až do konce, s tím, že konec je teda jenom akce (alespoň tu chvilku sem si neříkal ,,Kdy už konečně přestanou kecat a začne se něco dít?"). Chápu, že to nechtěli udělat přesně podle komiksu a chtěli to nějak vylepšit, ale to se jim bohužel nepovedlo. Komiks měl hlavu a patu, tady má výcvik za chvilku za sebou, dokáže vytvářet třeba plamenomet, stíhačky atd. Jako beru, že ví, jak ty věci vypadají, ale to přece nestačí, měl by aspoň vědět jak fungují, aby je dokázal vytvořit (v komiksu vůbec nemohl vytvářet složitější mechanismy, což je podle mě logičtější a také je to pak zajímavější, protože si musí poradit s "kameny a klacky" a potom tepr vačíná ta pravá zábava).Ten fakt, že si ho prsten jenom tak přinesl k sobě ani nezmiňuju. Co se týká efektů, tak ty nebyly špatné, ale na to jak to bylo drahé, tak fuj! Mohli se aspoň trochu pohrát s tou planetou Green Lanternu, když už nic. Ještě mě docela hodně štvalo to, že pokaždé, když se Hal přemněnil na lanterna, tak se mu změnila barva očí. To byl takový humus, až mě z toho bylo zle. Na závěr bych rád podotknul, že to bylo lepší, než animovaný Green Lantern: První let. Každopádně si první přečtěte komiks a pak se na to kdyžtak podívejte, protože když to uděláte naopak, tak budete pak nadávat, že v komiksu je to jinak, než ve filmu a tudíž je to blbě.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Po shlédnutí traileru jsem byl natěšený, jako malé dítě. Bohužel jsem to v kině nějak propásl, tak jsem musel čekat, až to vyjde na BR. Sklamání bylo docela velké. Věděl jsem, že to nebude žádný megafilm, ale nepočítal jsem s tím, že to bude něco jako remake Souboje titánů. Je tam docela dobrá akce, už ohraný Cage a docela mizerný příběh. Naštěstí to nenudilo, jinak by byl ten film zralý do šrotu.