Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 363)

plakát

Bezcharakterní žena (1964) 

Zápletka je docela dobrá. Jenže, Lollobrigida se dvakrát ukáže v kombiné, a tím je její herecké umění vesměs vyčerpáno. Je to takové staromódní, jak se tenkrát velké produkce dělaly.

plakát

Dva muži hlásí příchod (1975) odpad!

Vespod je pitomoučká humoreska o maminčině mazánkovi. Přes to přijde vrstva normalizační komunální satiry o pokrytectví a předsudcích v oblasti sexuální. A navrch hnědozelený nátěr redakce branně-bezpečnostní o pozitivním vlivu základní vojenské služby na charakterové vyzrávání mladých mužů. --- Výsledná směs je nefunkční a zbytečná kravina.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Zásadní dílo české kinematografie. Srovnatelné s Formanem - a to je pocta nejvyšší. --- Pročpak se ten film divákům moc nelíbí? Všiml jsem si, že lidé jaksi nemají rádi, když film zobrazuje je samotné. Tedy pravdu nejopravdovější. Nechápou to. Nevidí smysl v zobrazení jejich malosti a vrtáctví. A nerozpoznají ryzí krásu lásky mezi Standou a Olinkou, protože... Inu, protože oni jsou tak hrozně pravdiví a obyčejní, a proto tak nepodobní magazínovým a hollywoodským idolům. --- Myslím, že takovýhle film ocení jen ti, kteří mají rádi sami sebe - a dokáží se sami sobě smát.

plakát

Láska je láska (2012) 

Film o lidech hledajících lásku, ač nejsou pro tenhle sport zrovna v top formě. No tak fajn, neotrávilo mě to. Ale když si připomenu Nudu v Brně, ... tohle je zábava a tamto umění.

plakát

Konec semestru (1974) (TV film) 

Herecké výkony. Ti študáci hráli špatně, a Vala to sám neutáhl. A scénář - taky dost slabý.

plakát

Trezor (1989) (TV film) 

Průměrná televizní detektivka. Neotráví a vyšumí z hlavy pár minut po titulcích. --- Proč dneska už kluci nesbírají známky???

plakát

Krásná pokojská (2002) 

Popelka. Přiznám se, že romance si na stará kolena užívám zrovna jako kdejaká ubrečená bába. Ach, jak je to krásné! Ale kriticky vzato, scénář za moc nestojí. Pretty Woman zůstává jasnou jedničkou subžánru Popelek.

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

Tak tohle je učebnicový příklad průměrného, zcela zapomenutelného díla. 100 minut laciných, pohlednicových krajinek a v tom tucet dialogů, šedých, konformních, bez kouska originality. Pravda, řemeslo je to solidní - kamera, zvuk, herecké výkony... ale to snad mohu pokládat za samozřejmý základ, ne? --- Film byl podpořen z peněz daňového poplatníka. Snad aby český film nezanikl. Ale když se české slovesné umění nezmůže na nic lepšího než na takovýhle scénář, tak by snad bylo lépe netočit nic. Každopádně mě pobuřuje, že čeští kultur-papaláši mají tu aroganci mi sebrat peníze a spáchat za ně takové nula nula nic.