Reklama

Reklama

Jak napálit advokáta

TV spot

Obsahy(1)

Během necelých osmdesáti minut můžeme sledovat, jak si energický právník poradí s několika soudními případy, jichž se z části ujímá a z části mu jsou vnuceny lidmi i okolnostmi. Vše začíná na rušné křižovatce, kde dojde ke srážce dvou aut. Poškozený řidič nabízí viníkovi nehody, že za pět tisíc na vše zapomene. Tomu se však zdá částka vysoká, a tak navštíví advokátní poradnu, kde se ho ujme doktor Hořic. Dalším případem je obhajoba starého kamaráda, který byl přistižen při řízení v opilosti. Třetí vnutí právníkovi jeho matka, když jej přiměje, aby se ujal paní Cíglerové, která chce získat odškodné za smrt svého muže, řidiče ČSAD. Nejdůležitějším případem je mladý muž, který porazil cyklistu, odmítá však vypovídat, neboť kryje svého švagra, vedoucího půjčovny automobilů. Když se advokát začne zajímat o pozadí Tikalovy půjčovny, ocitá se náhle v ohrožení života. S radostí se však případu podivného obchodování s havarovanými auty ujme. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (72)

sportovec 

všechny recenze uživatele

I tento ne dokonalý film v dnešním kontextu hraného filmu naší doby dosahuje nadprůměrných parametrů. Hledání důvodu, proč nedopadl lépe - k dispozici je i kontext předlistopadový - je zřejmé. Vedle přirozeného "odpadu" - umění není sériová výroba - tu mohla působit i cenzura a telefonáty z ÚV KSČ oddělení neblaze proslulého Miloslava Müllera. Byla ovšem díla, která dopadla ještě hůře a stále nebyla dnem filmové tvorby (např. STÍN LÉTAJÍCÍHO PTÁČKA). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film, který by mohl být považován za druhý díl filmu Causa králík, ale v jiných reáliích. Miloš Kopecký opět jako spravedlivý advokát, jemuž lumpové podrážejí nohy, tentokrát ovšem mnohem slabšího kalibru. Jestliže Králík měl nosný děj a vedlejší případy nehrály podstatnou roli, zde ty příběhy byly rozehrány dva (nezodpovědnost půjčovny aut způsobila havárii se smrtelnými následky + starý případ zkušeného tiráka, který byl smeten vlakem), jenže byly rozemílány do jakési směsi na sekanou. Tak vlastně byl vlastní příběh upozaděn a do popředí se neustále dostávala postava poctivého advokáta s oněmi podrážejícími nohami, ale i to bylo nedotaženo. Tři hvězdičky. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele

Obyčejná advokátní praxe se bohužel pramálo podobá Erin Brockovich. To ale neznamená, že se na silnicích neodehrávají velké příběhy i pěkné sviňárny. Tohle je civilní a více či méně uvěřitelný sled soudniček. Navíc není moralizující, Kopejda nehraje vzorného klaďase, jen prostě... advokáta. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na rušné křižovatce dojde ke srážce. Poškozený řidič nabízí viníkovi, ža za pět tisíc na nehodu zapomene. Tomu se však zdá částka vysoká, a tak navštíví advokátní poradnu. Dalším případem je obhajoba starého kamaráda, který byl přistižen při řízení vozu v opilosti. Třetí kauzu vnutí právníkovi jeho matka. Film nenudí jen díky excelentnímu výkonu Miloše Kopeckého v roli advokáta. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ne a ne dojít, proč se takový filmy točí. Protože tohle je typický průměrný film na vyplnění nedělního televizního programu. Především postrádá nějakou přesně danou linku filmu. Možná je jím příhoda s autem, které nebrzdilo. Jenže to je ve výsledku jen nějak na delší dobu protáhlá dopravní nehodu, protože na pozadí této nehody vystupují ještě další a není jim věnováno tolik prostoru. K dodívání se celého filmu diváka donutí tak jedině Miloš Kopecký v hlavní roli advokáta. On je jediné, co se dá na tomto filmu kladně hodnotit, protože jeho výkon je na rozdíl od filmu nadprůměrný. [1953. hodnocení, 57. komentář, 54%] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Dubenci, Sedlčanech a Praze. (M.B)
  • Poslední film režiséra Vladimíra Čecha. (M.B)

Reklama

Reklama