Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

Stuart: Život pozpátku (2007) (TV film) 

Hardy je prostě pán herec, který zahraje snad úplně každou roli skvěle. Celý příběh byl úžasný a Stuartovi stavy byli vážně přesvědčivé a depresivní. Ale u filmu se i skvěle zasmějete a celé je to prostě úžasné. Bez Hardyho by to nebylo ono, ale takhle je to další úžasný film, kde jde vlastně jen o Stuarta. Benedict je strašně divnej a ze začátku mi vadil, ale po chvíli jsem si zvykl a prostě jsem se bavil filmem. Ten fakt, že to je podle skutečné události ještě vše zvýrazňuje. Konec je smutný, ale už od začátku jsem myslel, že to nějak takhle skončí. Smutný příběh o bezdomovcovi, který žil svůj život na plno. Byl problémový, ale v podání Hardyho byl strašně sympatický. Úžasný zážitek 90%

plakát

Alter Bridge: Live at Wembley (2012) (koncert) 

Jo každej si řekne, koncert přeci nemůžeš hodnotit plným počtem, ale koncert a ještě ve Wembley, to je životní cesta, která je zdokumentovaná v hodinovém koncertě a já u Aletr Bridge nemůžu jinak než za *****. To co dokázali a to, že si drží svojí kvalitu už více jak 7 let, to stojí za připomenutí. Tohle je životní cesta a takový dokument o 7 leté cestě na vrchol. AB jsou ověřená kvalita, která nikdy neomrzí a nezklame. Doufám, že se někdy objeví i v ČR. Úžasný koncert, který dokazuje, že jen skákání na podiu nedělá koncert koncertem a atmosféru může kapela navodit i jinak, než bláznivým poskakováním. ÚŽASNÉ!

plakát

Rozkaz (2008) 

Chladný a surový film jako celé Finsko. Ve válce se na emoce nehraje a kdo začne cítit něco jako lásku, tak na to doplatí. Dost nekompromisní, a svým způsobem i dost úchylné. Takový film umí natočit jen severní země. Zajímalo by mě, kde vzali ty herce, protože hrají úžasně a dost realisticky a při tom jsou ochotni jít s kůží na trh. Škoda těch hluchých míst, kterých je ve středu filmu celkem dost a celý film zpomalují. Ale to je jen malá výtka k jinak bezchybnému a dost kontroverznímu snímku, ve kterém hraje hlavní roli krutost války. Takový konec jsem nečekal a byla to jedna z dalších věcí, která mě dost zchladila. Prostě silný zážitek, ze kterého se budu ještě dlouho probírat.

plakát

The Divide (2011) 

Nemůžu jinak. Takový film jsem strašně dlouho hledal. Jediný co jsem o filmu věděl bylo to, že jde o skupinu lidí po apokalypse. Ze začátku jsem byl dost skeptický a moc se mi nelíbila délka filmu. 2 hodiny není zrovna málo na film, který se odehrává jen v jednom sklepě. Fil není ani tak známý a narazil jsem na něj vážně jen náhodou. Díky za tu náhodu, protože jsem dostal dávku napětí a nepředvídatelnosti. Od začátku jsem měl rád Bobbyho. Vypadal jako takovej ten správňák co hází jednu hlášku za druhou. Jojo to byla první hodinka filmu, možná ani to ne. Úžasně vybudovaný vývoj postav, které se postupem času tak trochu pomátnou. Každý zvládá kritické situace jinak a tady to jde vidět. Nejhorší na tom je, že mi to nepřišlo ani přehnaný a dokážu si představit, že se něco takového může stát. Byla tu i jedna postava, kterou jsem nesnášel, a to byla ta matka, která se mi zdála úplně vadná. Věděl jsem že není úplně v pořádku a jsem rád, že se mi to potvrdilo. Ve filmu jsem neviděl žádnou velkou chybu, takže nemám problém s plným hodnocením. Tyhle filmy žeru. Dokonce i konec byl nepředvídatelný, co se týče konečného rozhodnutí. 90%

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Největší překvapení roku! Takovouhle akční jízdu jsem vážně nečekal. Skvělé herecké výkony, úžasně vypadající čarodejnice a brutální záběry. Scénka s Obrem je luxusní a krví se vážně nešetří. Když jsem se připravoval na tento film, tak jsem myslel, že dostanu průměrnou akční komedii pro děti a dostal jsem brutální krvavou jízdu s hromadou hlášek. Finální boj s čarodejnicí je dobrý a konec neurazí. Já tomu vlastně nemám vůbec nic co bych vytkl. Doufám, že co nejdřív vyjde dvojka, protože tohle je přesně ten typ filmu, který můžu a nikdy mě neomrzí. 90%

plakát

Hon (2012) 

Lidi jsou jako ovce. Jak by přece mohla lhát blonďatá modrooká holčička? To je blbost. Děti říkají přece jen pravdu. Tenhle film je strašně emotivní a vyvolal ve mě příšerně moc rozporuplnejch pocitů. Na jednu stranu nechápu ty lidi, že na základě jedné malé lži jsou schopní jednoho otce a milujícího člověka úplně zničit. Ale na stranu druhou jsem nad tím přemýšlel, a když by bylo tolik lidí, kteří by byli proti němu, tak bych se k ním asi po chvíli taky přidal. Bohužel je to tak. Kdyby mi někdo řekl, že můj soused je zloděj/pedofil/vrah atd.. Tak bych si na něj dával pozor, a když už by proti němu bylo celé město a nikdo by nebyl s ním, aby ho kryl, tak bych se přidal taky na stranu těch ovcí. Celý film je zrežírovaný a zahraný naprosto geniálně a já se z něho budu zpamatovávat ještě dlouhou dobu. Konec se na jednu stranu tváří jako happy end, ale když vydáte pod slupku, tak to akorát znamená, že lidi jsou vážně svině a furt se jen přetvařují. Tenhle film mě akorát utvrdil v tom, že jsou lidi strašně přelétavý a říděj se podle většiny. I nepodložený důkaz je důkaz, který mže změnit život naprosto normálnímu chlápkovi od rodiny.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Skvěle pojatý film o psychickém týrání jedné rodinky. A všechno to bylo kvůli vajíčkům! Tenhle film je hrozně absurdní a hlavní záporáci mluví přímo k vám. To se mi třeba líbilo, ale chápu, že to nesedne každému. Herecké výkony jsou skvělé jak od Naomi, tak od zbytku neznámých herců. Ale ten ovladač?! Jako vážně? Ok chápu, že to bylo pojatý prostě jako prdel a záporáci si mohli dělat co chtěli, ale tohle už bylo trochu moc. To jsem myslel, že to vypnu. Naštěstí to ještě nebyl konec a to propojení se začátkem bylo naprosto famózní. Z tohohle filmu mám smíšené pocity. Celý film byl naprosto úžasný, ale co tam kurva dělal ten ovladač? Takhle posrat naprostou filmovou lahůdku. To se prostě nedělá. Ale jinak to nemá chybu. 85%

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

BBC rules!!! To prostě nemá chybu. 1. Série: První díl mě moc nezaujal a říkal jsem si, že to je blbost a Don byl strašně nesympatickej. Ale naštěstí jsem to nevzdal a dokoukal celou sérii a byl jsem nadšenej. Takový boží charaktery a hlavně nádherná Abby. Don je strašná svině, a proto nechápu, jak jsem si ho mohl tak rychle oblíbit. Strašně mě bavil on i jeho sluha Eddie. 85% 2. Série: Zmizela Abby a já myslel, že to už nemůže být tak dobré jako první série. Ale to co přišlo bylo přímo božské! Sam je úžasná nádherná holka, která příšerně fuckuje Dona a to se mi hrozně líbilo. K tomu se do hlavních postav přidal Glum, Dobby, E.T. a to všechno v jednom charakteru, který hraje Leila Hoffman, které umřel manžel a proto se nemá dobře. Jak zjistíme v každém díle. 90% 3. Série: Tak tohle je nejlepší série ze všech. Tolik narážek na stáří na přítele Sam. Jak on ho Don nesnášel. Ale nejlepší na celé sérii je větší prosazování Gluma. To co tam Leila předvádí je vážně boží a nikdy bych to od takové křehké babči nečekal. Sakra tak strašně mě to bavilo a teď to má skončit? To je vážně nefér. Dám si celej seriál znova a znova. je to prostě úžasné a stojí to za vidění. 95% SPECIÁL: Sam se obarvila na hnědo, což mě teda vážně nasralo, ale jinak je to pořád stejná kvalitka jako samostatné série. Vtipný, ale i dojemný příběh o tom, jak chce Don sbalit Sam. Část, kdy si Dom splete domy je naprosto úžasná. Konec je dobře udělaný a rozhodně neurazí. Glum se teda předvedl xD. THINK WITH YOUR BALLS!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Dlouho jsem filmu odolával a to hlavně kvůli tomu, že jsem se bál, aby to nebyl jen další přeceněnej film, kterej nestojí za shlédnutí. Teď už můžu říct, že jsem se naštěstí mýlil. Intouchables je nádherné drama plné dojemných momentů, ale i momentů u kterých se zasmějete. Omar s Francoisem to hrajou úžasně a role jim padli jak ulitý. Strašně mě potěšila scéna s rozuzlením vztahu Omara a tý zrzky. Tohle jsem vážně nečekal. je skvělé, že jde film trochu jiným směrem a do dojemného příběhu přidává dávku černé komedie. Nějaké vtípky jsou dost drsné ( vtip s paraplegikem, nebo stříhání vousů na Hitlera ) Prostě a jednoduše je tohle vážně boží drama, které dokáže potěšit i dojmout. Nemám problém dát plný počet, i když jsem byl ze začátku celkem skeptický.

plakát

Biting Elbows: Bad Motherfucker (2013) (hudební videoklip) 

Tak tohle je naprostá bomba! Všecko od hudby po autentičnost je úžasný. Druhej first person film co jsem viděl. První byl Maniak ale to bylo trochu něco jinýho. Trochu víc.... Víc než GTA mi to připomínalo Mirrors edge. Ultra cool rubačka s přídavkem parkouru plus pár hezkejch slečen, to nemůžu hodnotit jinak než plným počtem. Tohle nemělo chybu.