Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Enšpígl to vystihl úplně přesně. Na předpremiéře všichni tleskáte, dokonce i během scény a pak to tu zkritizujete, fakt šašci tady. neříkám, že to bylo něco extra, ale svůj úkol to splnilo, já se bavil. Budu se opakovat, prostě platí to stejný jako u Sousedů Setha Rogena a dalších takových komedií. Tohle je dělaný pro prdel a je jasný, že tam pár trapných scén bude, ale na druhou stranu se to vyrovnává těmi skvělými hláškami a úžasnými charaktery. Narážky na filmy jsou dokonalý a několik scén si budu pamatovat ještě dlouho, například sfetovanýho MacFarlanena a celou scénu s Indiány. Škoda té romantiky, ale většinou na to navazoval hned nějaký vtip, plus na projekci kýchnutí slečny, které pobavilo taky všechny... Škoda jak to tu hodnotí všichni špatně, přitom se na projekci smáli jak dementi, hold takhle finguje CSFD, přetvářka, protože lidi jsou přeci moc inteligentní na to, aby se jim líbila takováhle "primitivní" komedie.

plakát

Oculus (2013) 

Malý velký horor. Tady jde vidět že někdy je méně více, žádní extra dobří herci, celkem slušný efekty, ale tady se hraje hlavně na atmosféru a na vyprávění příběhu, který je teda vyprávěn skvěle. Minulost se kříží s přítomností a pořád pořádně nevíte, co se stalo v minulosti a proč vlastně chtějí to něco zastavit. Přišlo mi to jako takové hraní na kočku a na myš, strašně se mi to líbilo. A konec je taky úžasnej, doporučuju, konečně nějaký pořádný horor po dlouhý době.

plakát

Pokání (2007) 

Ještě jsem nezačal a už mi docházejí slova, tohle je ukázka geniálního romantického dramatu. Oscarové herecké výkony, dokonalý střih, hudba a ten scénář, ten příběh, prostě dokonalost. Atonement je přesně ten film, který by měl vidět každý, kdo zavrhuje romantické filmy (já) a vlastně i přesvědčil sám sebe, že každý film, který je romantický nemusí být špatný, ba naopak. Nadchlo mě, jak si tvůrci hráli s kamerou, se scénami, který nejdříve posunuli trochu dopředu a pak zjišťujete, co se dělo před scénou, nebo to posouvání v čase, které je dělané spíše knižně než filmově, jde vidět, že na to Ian McEwan dohlížel a nenechal vymizet tu knižní podobu. Pro mě to bylo dokonalé drama a třešnička na dortu byl ten dokonalý konec, každý chce Happy end, zpověď Briony na konci je úžasná. Místo které si vybrali Robbie a Cecilia bych si vybral taky. Útesy Seven Sisters jsou nádherné a já měl tu možnost tam být, všem kdo pojedou někdy do Anglie tohle místo doporučuji, takovou krásu jen tak někde neuvidíte........ AHA, TAK PREJ NEMÁ CENU PSÁT ŽÁDNÝ ZAJÍMAVOSTI, PROTOŽE VÁM TO POMOčený ukradne a připne si to na svojí zajímavost a pak vám to zamítne!

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

MILUJU Hannibala! Pro mě ten nejlepší seriál poslední doby, sice né tak prosazovaný, ale baví mě o hodně víc než všechny seriály, který teď tak strašně "frčí". V Hannibalovi vůbec nejde o akci, ale o promyšlenou psychologii postav, o hraní si na kočku a na myš. Ano není to pro ty, kteří upřednostňují akci před mluvením, protože v Hannibalovi se vážně hodně mluví, ale přesto mě to nenudilo ani minutu, další problém může být brutalita seriálu, která mě ale připoutala k sedačce ještě víc, miluju to, úžasný vrahy, ty nechutné scény i občasné nesmyslné scény, které k tomu prostě patří, někdy se nehraje na logiku ale na efektivitu, kterou Hannibal zvládá na 100%. Herecké obsazení je nejlepší, které může být, Mads je nejlepší Hannibal v dějinách! Pokud vás první série tolik nevzala, tak tomu dejte stejně šanci, druhá série je prostě dokonalost sama a hlavně kvůli ní putoval Hannibal do Topky a nikdy ho z ní nedám, protože takhle geniální seriál tu dlouho nebyl a nebude. 3 série je ohlášena, tak se už teď těším na ty úžasný vraždy, na to co se bude dít a hlavně na Masona Vergera, který se tam prostě musí ukázat! Miluju tu postavu.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Perfektně natočený a zahraný film. Eva Green je prostě dokonalá herečka a Ewan nečekaně nezaostává. Úžasně propracované téma, jen mi k úplnému nadšení chybělo objasnění nemoci, jasný, nebylo to vůbec o tom, ale prostě se to tak ustřihlo, neřešilo se to, ale jinak jsem naprosto spokojenej. Je to zvláštní film, nedivím se, že tomu někdo dá menší počet *, protože je celkem bez akce a celé je to zvláštní... Já osobně zažít něco podobného, tak se rovnou SPOILER po ztrátě sluchu zastřelím, bez čichu a chuti by se žít dalo, ale fakt bych nedokázal žít hluchý, ten konec je dokonalej.

plakát

Sousedi (2014) 

Já nevím čemu se ty lidi, co tomu dávaj malé hodnocení diví, proč sakra lezou na film, kde hraje Seth Rogen a pak tu brečí, že tam byli trapné scény? Ani jeden jeho film nebyl o tom, že se budete smát pořád, nebo tam bude nějakej sofistikovanej humor, prostě je to klasická Rogenova komedie, kde se dost zasmějete, ale na druhou stranu je tam pár trapných scén. V Neighbords jich taky pár bylo, možná víc než pár, ale pořád to převažují úžasný hlášky a hromada úžasných scén. Já se klasicky bavil, sice méně než v ostatních filmech, jsou to slabší 4*, ale pořád to je úžasná komedie. Zac Efron docela překvapil, dokáže si udělat prdel sám ze sebe, sice je to pořád žalud co moc hrát neumí, ale tohle musím ocenit, bavit umí. Sečteno a podtrženo, je to skvělá komedie u které se pobavíte a Seth Rogen kurva nikdy nezestárne!

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Tak takhle by měl vypadat dokonalej komiksovej film! Úplně jsem si nové X-meny zamiloval a mrzelo mě, že skončili, klidně bych si další půlhodinku dal. 132 minut vypadá jako hodně, ale uteče to strašně rychle, hlavně díky tomu, že příběh je tak nabitý, že se nemáte šanci nudit. Herecké obsazení nemohlo bejt lepší, vybrali to nejlepší, co můžeme na filmových plátnech vidět. Michael Fassbender je úžasnej herec, ale nechápu, že je vyzdvihován nejvíce on, pro mě nejlepší výkon předvedl jasně James McAvoy, který dokáže zahrát opravdu všechno a po sviňákovi je tohle jeho nejpovedenější role. Další dokonalá věc je to prolínání dvou časů, v budoucnosti je dokonalá parta, která utíká před stroji, jejich souboje jsou úžasné, hlavně hra s portály mě bavila. A v minulosti jsou skvělý prostě všichni. Nenapadá mě nic, co by mě na filmu nebavilo, byla to dokonalá podívaná, jen škoda, že Quicksilver nedostal více prostoru, ale jeho scéna je to nejlepší, co jsem ve filmu viděl. Já prostě nemůžu jinak než za 5*, už se těším na další díl. Jo a počkejte si na potitulkovou scénu.

plakát

This Is England '88 (2011) (seriál) 

Z teenagerů se stali starající se dospělí, vtipná stránka úplně zmizela a všechno se zaměřuje na psychiku postav. Hned první překvapení příjde na začátku, kdy se dozvíte dost závažnou novinku. Woody už se nestýká s partou a Lol má deprese, celé to je dost vážné a depresivní, všechno to vyvrcholí v posledním díle, kterej je dost emotivní. Musím říct, že se mi víc líbila 86, ale tohle je taky úžasný, tuhle partičku jsem si strašně oblíbil a Woody je prostě úžasná postava. Shaun hraje pořád stejně dobře a Kelly je dokonalá, já jsem spokojenej, škoda prvních dvou dílů, které jsou sice skvělé, ale je tam pár nudnějších míst, poslední díl je 5*, je to skvěle zakončený, už se těším na This is England 90, snad vyjde co nejdřív.

plakát

Snadný prachy (2010) 

Miluju severský krimi, ale tohle mi teda vůbec nesedlo. Vydržel jsem hodinu a pak jsem to musel vypnout, strašná nuda, nepřehlednej děj a hlavně mě to vůbec nebavilo. Příšerná nuda. Možná na to ještě někdy zkusím kouknout, ale moc tomu nedávám.

plakát

Metro Manila (2013) 

"Věříme v boha" už od začátku bylo jasný, že to nedopadne nejlíp, ale že se to takhle posere, to jsem nečekal. Úžasný sociální drama o tom, že lidi jsou příšerný svině a nikdy ti nic nedají zadarmo. Nikdy nikomu nevěř, to je to, co si z filmu odnesete, i když se chová jako největší kamarád, vlastně vás drží při životě, tak to není jen tak, ještě když ho znáte jen chvíli, vždy po vás bude chtít něco na oplátku. Oscar zjistí hned, že lidem v Manile se nedá věřit, ale pořád doufá, že se to obrátí k lepšímu, že mu bůh pomůže, chvíli to tak vypadá, ale jak řikám, lidi jsou svině. Celý film je realistický a hereckým výkonům věříte, bylo mi líto celé rodiny, byl jsem rád, když se měli dobře, prostě skvěle zahraný. Příběh je dokonalej, dokonce se objeví dost nečekanej zvrat, u kterýho jsem čuměl s otevřenou pusou a završuje to geniální konec, který neurazí snad nikoho, všichni si příjdou na své. Dokonalý film o tom, že vám nikdo nedá nic zadarmo, i když to tak na začátku vypadá. 5*