Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý Kinnaman ve filmu, který odhaluje problematiku přistěhovalců ve Švédsku, kteří páchají trestnou činnost, zde pašování kokainu. Arabové proti Srbům, mezinárodní skupinky, chtějící velké prachy. Jenže velkou trefu neuděláte sami, ale s parťáky. Parťák by zabil i vlastní matku, když na to přijde, a je jich celá skupina. Do toho se přimíchá JW, dodávající si ve Švédsku sebevědomí, inteligentní mladý muž, který své schopnosti zúročí díky přivydělávání jako taxikář. A situace houstne... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Multinárodní propletenec obchodu s kokainem a jeden namachrovanej týpek s touhou přijít k nějaké té korunce... Na své cestě za bohatstvím ale naráží svou nerozhodností a neochotu přizpůsobit se brutálním způsobům jednání v tomto "biznise"... Film slouží i jako podivné sociální drama se zbytečnou milostnou linkou... Příběh přesto působí uvěřitelně a taková ta atmosféra všudypřítomné nejistoty a toho, že tě někdo podrazí, se vystihnout povedla... Ještě bych pochválil obsazení, kde je každý jednotlivý gangster osobitý a originální, typologicky přesný, slizký a nechutný... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatímco u starých mafiánských filmů platí pravidlo "nikomu nemůžeš věřit, kromě své (mafiánské) rodiny" zde se v etnicky zkrášleném Švédsku (v tom filmu se mluví bezmála šesti jazyky) razí naprosto protichůdná fráze. Poklidné budování charakterů, sem tam nějaké to násilí a nemnoho akčních scén pod taktovkou velmi zručného režiséra a kameramana, který se zrodil pro práci z detailem a světlem. Hlavní hrdina je mega nesympatický, ale tak nějak naschvál a to se cení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neláká mne vymetání snobských večírků a tak na své případné podnikání s kokainem nebudu žádat eurodotace, chudým ho nechám za dumpingové ceny a do škol ho dodám zcela grátis. Jsem zkrátka charakter a hodlám se dožít vyššího věku než švédští obchodníci arabského, srbského či albánského původu. Moc dobře jsem se s nimi totiž necítil, zábavy jsem si taky příliš neužil a nepotkal jsem jedinou sympatickou postavu. Takže, kdyby všechny postavy tohoto snímku v závěru zemřely, tak bych přidal hvězdu za happy end, ale to se, bohužel, nestalo, takže tři jsou tak akorát. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama