Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (467)

plakát

Saw 4 (2007) 

/// Čtvrtý Saw se mi líbil asi přeci jen o něco víc, než ten třetí. Největším plusem beru rychlejší tempo, protože posledně to plynulo šnečím. Jenže dění je vlastně tak strašně rychlé, že člověk má sotva čas zpracovávat množství smrtí a plot twistů. Přidat deset minut a troooošiiičkuuu zvolnit by fakt nebylo od věci. Film je opět docela brutální a úvodní pitva správně nechutná a znepokojivá, většinu gore ale kazí hnusně vypadající digitální krev. Taky je škoda velké spousty nesympatických postav, agent Strahm v tomhle ohledu bere korunu. Ono to poselství v tomhle díle je provedené docela hloupě. Pásky hlavní postavu navádějí, kam má jít, dopisy a fotky zase tvrdí něco jiného, a do toho ještě odtikává čas. Taky bych to pochopil jako on a nemyslím si, že šlo kvůli snaze zachránit své parťáky o zavrženíhodnou osobu. Tak snad u pětky taky nebudu muset snižovat hodnocení.

plakát

American Horror Story - Delicate (2023) (série) 

/// Bohužel jedna z nejslabších řad. Úvod mě celkem navnadil, následně mě díly bavily na střídačku trochu méně nebo trochu více. Bylo to prostě celkem fajn. Pokud jste viděli nějaký horor s těhotenstvím řízlým démonstvím, nejspíš vás to vůbec nepřekvapí. Hodně halucinací, trocha body horroru a nechutností. A samozřejmě dle standardu tohoto seriálu, hajzlové jsou vlastně úplně všichni. Nebylo by to ovšem AHS, kdyby to finále opět nepohřbilo. Asi nejkratší díl, co kdy tahle antologie měla, zase zanechal hořkou pachuť. Nevím, jak moc za to může ta stávka, kvůli které poslední čtyři díly dorazily téměř o půl roku později, každopadně je to fakt špatně a nechápu, jak to někdo mohl považovat za uspokojivý konec. Nedává smysl a člověk ani neví, co se to vlastně stalo. Na pavouky, které jsme mohli vidět v každém díle, se autoři taky vykašlou a nic z toho není. Pochválit mohu herecký výkon Emmy Roberts, která se opravdu hodně snažila. Překvapila mě taky Kim, která do svojí role padla dokonale -  a to se čemukoliv Kardashianovskému skoro vyhýbám. Z minulých sezón se pak už příliš známých tváří nevrátí - Billie Lourd a Leslie Grossman snad většinu svých scének natočily za den, jak málo screen timu mají. A pak je tu taky skvělý Denis O'Hare, který ovšem taky moc příležitostí předvést se nedostane a na konci série pro jistotu chybí úplně - nejspíš na to pozdější natáčení neměl čas. Příliš tak Delicate doporučit nemohu. Pokud vás nechytne první díl, asi ani nemá cenu sledovat dál, nerozjede se to. Já jsem aspoň rád, že jsem si prvních pět dílů kvůli čekání na Disney titulky nepustil tehdy v říjnu a mohl jsem si teď vše sjet najednou. Tak schválně, jaká čeká AHS budoucnost. Bude 13. řada ta poslední? Vrátí se do ní víc našich oblíbenců? Možná by nebylo od věci si dát rok pauzu a naservírovat odchod ve velkém stylu. Podle mě se tak ale nestane, ono se to prostě radši nějak doklepe.

plakát

American Horror Story - The Auteur (2024) (epizoda) 

/// Jééé! Další sračkoidní, ultrauspěchané finále do sbírky! Děkujeme, přijďte zas! EDIT: Snižuju na jednu hvězdu, ani vlastně nevím, co se stalo.

plakát

American Horror Story - Houpy hou (2023) (epizoda) 

/// S halucinacema se musí opatrně. Tady to byl občas dost zmatek. A ta scéna, kde Anna strčí do paní na toaletách je příšrná. Ta paní se o umyvadlo neuhodila, ale spíš se na něj položila. To samé s pádem na zem. To si fakt nikdo nevšiml, jak trapně to vypadá?

plakát

Černé zrcadlo - Bílé Vánoce (2014) (epizoda) 

/// Silně nadhodnocené. Pointu lze odhadnout od půlky, což by ani tak nevadilo, kdyby nebyla ještě rozvedená tak hloupě. Mám rád špatné konce, ale to, co se stane hlavní postavě je prostě pitomé. Bohužel stejně jako další nedomyšlenosti.  Člověk se nemůže přiblížit na deset metrů k osobě, ale u domu očumovat může? A ten prostřední "podpříběh" neoslnil.

plakát

Matrix (1999) 

/// Naprosto úžasný snímek, který se po právu stal legendou. Ten nápad je i po čtvrt století neskutečně originální a bojové scény pořád posadí na zadek (pár vtipnějších záběrů by se našlo, ale.... čtvrt století!). Líbilo se mi i, jak jsem si na začátku říkal, proč je Neo tak nevýrazný týpek a neobsadili někoho hustějšího - a on se z něj přesně ten cool klaďas na konci stane. Dobré plot twisty, úžasný soundtrack. Chválím vše co mohu a jsem moc rád, že jsem si Matrix konečně pustil!

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

/// Dvojka se povedla lépe. Ano, v podstatě nabídne to samé, co minule, ale většinou lépe. Především záporák je konečně někdo, kdo si zaslouí respekt. Navíc ta červená stylizace vypadala fakt parádně. Odpustil bych si nadabování maličkého Poa skutečným kojencem a nalezení vnitřního míru bylo taky poněkud unáhlené, film jsem si ale užil příjemně.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

/// Slušný animák, který bohužel míří na dětské publikum víc než Shrek nebo Madagascar. Po je fajn postava a ostatní kladné postavy taky, záporák bohužel ne. V podstatě o něm nic nevíme a většinu děje ani není na obrazovce, takže když na konci dojde k té finální bitce, obejde se to bez emocí.