Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (88)

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Sylvester Stallone: "Slyšel jsem, že tě pokousala kobra královská." - "Chuck Norris: "Ano, ale po pěti dnech mučivé bolesti ta kobra umřela." Netušila bych, že se u akčního filmu tak dobře pobavím. Super!

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Takhle, s prominutím, zprasit klasickou pohádku... ach jo.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Hodnocení po pilotním dílu: hodně dobré... napětí, akce, náznaky lovestory, pěkný chlap k tomu (už mi ani nevadí, že Olivera nehraje Justin Hartley). 80% a rozhodně sleduju dál.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

S prvním dílem jsem celkem bojovala. Byla jsem zklamaná, protože jsem se u toho fakt nudila, ale naštěstí jsem to nevzdala, a ještě že tak! Od druhého dílu už se děj začal rozjíždět a všechno to nabralo spád. Kvalita seriálu tkví bezpochyby ve skvěle napsaných postavách, které jsem si vážně zamilovala a fandím jim (nebo některé vyloženě nesnáším:-)), ale taky ve výpravě, kostýmech a hudbě. A pak samozřejmě Maggie Smithová... ta žena je prostě úžasná. Co dodat... Mám za sebou první sérii a čeho se mi dostalo? Napětí, humoru, romantiky, zášti, intrik, lásky, soucitu, šoku, oddanosti, loajality a mnohem dalšího, co už ale každý musí objevit sám. Je toho na jeden seriál málo? :-) (oblíbené postavy: Daisy, Mary)

plakát

Město žen (2009) (seriál) 

Svěží seriál, který mě příjemně překvapil svou bezprostředností. Moc jsem od něj nečekala a tak k tomu i přistupuji. Beru jej jako pohodovou oddechovku, při které se odreaguji s oblíbenými postavami, co mě umí rozesmát. Na poli komediálních seriálů jsou jistě i zdařilejší kousky, ale Cougar Town si nehraje na novodobé HIMYM. Je to prostě jedním slovem taková "pohodička" a mně to v podstatě stačí. :-) (oblíbená postava: Laurie)

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

K seriálu mě přitáhlo hlavně San Francisco, které zbožňuju, ale musím teda říct, že jsem čekala trošku víc. Myslela jsem, že se bude děj točit okolo Jacka Sylvana, vězně z pilotní epizody, ale postupem času se ukázalo, že co každý nový díl, to nový zločinec, kterého musí Madsenová s doktorem a Hauserem chytit a znovu zavřít. Takové schéma je podle mě trošku nezáživné a stereotypní. Zlom nastal až v 9. díle, který byl opravdu famózní a konečně v něm bylo to, co by v seriálu podobného žánru nemělo chybět - napětí a akce. Finále víceméně splnilo má očekávání, i když nutno podotknout, že jsem žádné zázraky nečekala, takže možná proto jsem nebyla zklamaná. Škoda, že seriál nedostal šanci na druhou sérii, myslím, že zlepšení by určitě přišlo. (oblíbená postava: Tommy Madsen)

plakát

Pastorova žena (2011) (TV film) 

Rose McGowan předvedla špičkový výkon. Za to dvě hvězdy a třetí za zajímavé prolínání linek na ose minulost-přítomnost-budoucnost. Na televizní film poměrně slušné.

plakát

Nemocnice Hope (2012) (seriál) 

Lois Laneová a Elijah Mikaelson v jednom seriálu? To pro mě bylo dostatečným lákadlem, i když seriálům z lékařského prostředí zrovna neholduji. Nicméně po první epizodě jsem byla lehce zklamaná a trvalo mi přes měsíc, než jsem si stáhla a pustila další díly. Po zhlédnutí 6. epizody naštěstí můžu říct, že je to o chlup (nebo o dva) lepší. Alex i Joel mají každý samostatně rozjetou celkem zajímavou dějovou linku, přestože jsem čekala, že se děj bude nápadně točit kolem jejich vztahu (i když na to asi časem taky dojde). Akorát nějak pořád nevěřím té chemii mezi Alex a Charliem. Zatímco Joel si mě získal hned (jojo, má na tom podíl jeho působení v TVD), Charlie mi svou apatičností moc sympatický není. Ale v podstatě seriál hodnotím celkem kladně. Je tam pár postav (např. krátkovlasá doktorka Maggie), které mají slušně našlápnuto, že si mě určitě časem získají. Dávám tomu ještě pár dílů na rozjezd a uvidíme, zda budu hodnocení měnit. Zatím je to u mě na slabší 3*. (oblíbená postava: Joel)

plakát

Poslední z Furlongů (2011) 

Agnès Merlet hraje divákům na city a já přiznávám, že jsem se tou atmosférou, podbarvenou jemnou, romantickou hudbou, nechala strhnout. Je to krásný, citlivý příběh, který rozhodně stojí na zhlédnutí. Muže sice nejspíš moc neosloví, ale dívky a ženy budou, myslím, spokojené.

plakát

2:37 (2006) 

Velice silný film... Silná, aktuální témata, brilantní herecké výkony a zajímavé, neotřelé provedení. Až na tu depresi a smutek, které mě po zhlédnutí zachvátily... I tak je to ale na zasloužených 5*.