Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (706)

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část III (2022) (epizoda) 

Bohužel, akce je hodně ale nemá tempo, i když nejspíš z pochopitelných důvodů. Největší minus epizody je bohužel climax střetu a jeho zakončení. Po první polovině to bohužel nenaplňuje očekávání.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Jedina moje vytka je k delce. Jinak je to klasicky ST s tim, ze deti dospeli, rodice omladli a atmosfera zhoustla. Dej se krasne prolnul s motivy predchozich rad, bohuzel alestopaz je natazena vyrazne vic, nez by musela. Nejedna se o Hru o Truny, kde bezi na pozadi komplexni schema vztahu lidi, ale docela dost prosty pribeh o 5 detech nebo kolika a scenaristicky by si to zaslouzilo pochvalu pokud by to nekdo dokazal nastrihat do 3-4 hodin. Ale chapu, penize se musi tocit a divaka je potreba drzet u obrazovky :-/

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Ragnarok v trochu jiných kulisách. Bavil jsem se porad skvele. Herci jsou vyjimecne dobri a je videt, ze se u toho filmu taky dost bavili. Jak predchozi dil, tak tento se hodne vymyka vsemu ostatnimu u Marvela, a to vcetne Strazcu Galaxie. Takze to taky bude mit hodne rozporuplne reakce. A podobne jako u Ragnaroku, ezi na pozadi cele tehle parodicke srandy docela vazna tragicka dejova linka. Budu si muset pak s odstupem pustit oba filmy znovu, mam totiz tuseni, ze krasa toho filmu vyplave az priopakovanem shlednuti...

plakát

Black Widow (2021) 

Black Widow možná hodnotím lépe než bych ji ohodnotil o nějaký ten rok zpět, čistě jen proto, že když je člověk v kině po roce, tak má z toho všeho jiný dojem. Bohužel film co se děje týče nic moc nepobral a trochu mi to připomínalo takové ty blbiny typu Punisher v TV. Scarlet jako vždy vypadá dobře, akce nebyla úplně špatná a párkrát za film zafungoval i humor. To je ale jinak bohužel všechno, jedná se o naprostou tuctovku, na kterou velmi rychle člověk zapomene a bude ho mnohem víc bavit ten popcorn než film samotný. Škoda.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 1: Cizinec v cizí zemi (2021) (epizoda) 

Dal bych i pět hvězdiček, protože si myslím že se na ně postupně dostaneme, ale zatím bohužel nemůžu. Námět i využití postav a světa SW je v pořádku, velmi citlivě jsou zpracovány i flashbacky, ale zatím chybí ději dostatečná hloubka. Na úvod dobré, ale čekám, že se zlepši buď epizodní zápletky a nebo to začne táhnout hlavní dějová linka. PS: hudba opět super.

plakát

Cry Macho (2021) 

Clint se bohužel vyčerpává a píše sám sobě pořád ten stejný film dokola. Takže tu máme mrzutého kovboje v důchodu, který hodlá udělat dobrý skutek vůči mladé generaci a při tom se snaží pořad ještě působit cool a drsně a spíš to zavání pocitem, že se někde někdo během záběru podělal. Grand Torino bylo vrcholem pozdní Clintovy tvorby a dál se zjevně už nikdy nedostanem.

plakát

Čas (2021) 

Z traileru jsem měl pocit, že tohle bude hodně náročné a nepříjemné na koukání. Bohužel ne, absolutně mě to nevtáhlo, strach veškerý žádný, v určitých situacích to ještě působilo směšně. Přitom pointa hloupá nebyla, a aniž bych ji chtěl spoilovat, tak finální rozuzlení tomu dalo na významu dost. Zkrátka scénáristicky tam Shyamalan vidět byl, ale herecky a režisérsky to stálo za prd.

plakát

Duna (2021) 

Asi bych to potřeboval vidět podruhý a než bude druhý díl, tak to jde hodnotit těžko. Sralo mě jak se to docela dost vleče a hudba. Ale jinak se jedná o jeden z nejlepších scifi co jsem viděl, asi někde na úrovni Interstellaru.

plakát

Eternals (2021) 

Už jsem viděl lepší marvelovky a rozhodně se to nevyrovná starému MCU. Charaktery nemají dostatek prostoru pro vytvoření nějakého hlubšího pouta mezi divákem a postavou, o hereckých výkonech nemluvě. Přesto to nebylo úplně špatné jako některé pokusy DC Comics na podobné téma. Když nad tím řemýšlím, tak to ve mě zanechává podobný dojem jako serie x-men. Plusem je slušná akce a velmi pěkné flashbacky do historie lidstva.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Vlastně nechápu, proč je tenhle seriál takovej hit. Nějakým způsobem se snaží upozornit na hrůzu kapitalismu, kde se dá koupit život za peníze a bohatí se nudí na tolik, že si vymyslí zvrhlou zábavu, a je to podáno stylem, že ten debil je ve finále samotný divák. Poměrně dost předvídatelné kam se to celé dostane, drobné překvapení na konec je taky myšlenka vybrakovaná z jiného filmu, ale se stejnou pointou. Btw. prakticky všechny postavy v ději až na výjimky jsou vlastně strašný kokoti. Asi nejsem cílovka.