Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prskání na Disneyho Star Wars už vážně nezná hranic. Možná, že by prostředí ve kterém se setká Obi-Wan s Vaderem mohlo být zajímavější, ale jinak naprostý emoční nářez, téměř hororový Vader a tuna vzpomínek na dětství. Jestli Vám tohle je málo, vemte původní trilogii, krém a ubrousky a vymastěte si nad těmi starými filmy péra, čuráci. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dil - mimo ditete, co v deseti letech neumi chodit (asi bohuzel cast zivota stravilo na choditku) - je tu plno lenosti scenaristu - jednu minutu Vader vitezi a valcuje vse, o minutu pozdeji v obdobne scene jen kouli v helme ocima :P. Snad prohlaseni "Your pain has just begun." nebylo mysleno pro divaky. 55% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jako jo, je tu Vader (navíc dost evil Vader), což by mě jakožto nenáročnému divákovi stačilo na čtyři, ale upřímně bych si takové setkání představoval trochu jinak. Takhle je to sice fajn, ale dojem, že jim nezbylo na triky a museli to natočit někde v pískovně u Berouna to bohužel nesmaže. Na to, že jde o jeden z nejočekávanějších seriálu první poloviny roku je to zatím takové vlažně poloviční.Kritika téhle epizody opravdu není o nevděčnosti fanoušků, ale o neschopnosti natočit takhle zásadní okamžik tak aby si to divák ještě dlouho pamatoval.Přičemž to jde vlastně dost jednoduše.Stačí si vzpomenout na Vaderovo zjevení v Rogue One, které bylo sice počítano maximalně na desítky vteřin ale i tak bylo lepší než tady celá polovina dílu..Osobně jsem na tom v polovině série podobně jako jeden z uživatelů tady - na jednu stanu mám Obi-Wana rád a na tu druhou mi strašně se*e...65% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tenhle moment je dobrý zmínit zajímavej a podstatnej jev: konflikt našich vybičovaných očekávání a reality, jejichž střetnutí generuje rozporuplný reakce. Představovali jsme si to za ty roky nějak, ono je to jinak. Ať už příběhově, nebo zpracováním. Mám to tak u Star Wars často a úplně se toho neumim zbavit. Jsem holt posedlej. Ale aspoň jsem si tohohle jevu vědom a nedělám okamžitý definitivní závěry při prvních shlídnutích. Zatim se mi to většinou vyplatilo. A když se na nějakou Star Wars zálěžitost koukám podruhý a dál, tak si jí užívám mnohem víc. Jako to, co to prostě je, protože mi už realita nekoliduje s nějakou mojí představou, třeba i podvědomou. /// Například v případě Obi-Wana jsem asi očekával, že bude obsahovat víc kulervoucích momentů. Na druhou stranu se mi ale rozvolněnější "komornější" pojetí spíš ve stylu thrilleru nebo pomalýho dramatu vlastně líbí. Není to jako Mandalorian nebo Klonový války, kde v každý 20-30minutový epizodě musí dojít na několik velkolepých delších akčních scén a kde epizody mají často jasnou a podobnou strukturu. Tohle je jeden dlouhej příběh a akce je mu spíš podřízená a ne naopak. A skvělá je hlavně řada dialogových scén. Ano, seriál má určitě i svoje neduhy jako třeba ta srandovní honička v prvnim díle apod. Ale zas to nejsou takový faily, jak se někdo snaží prezentovat. Jestli je nepříliš epickej šermířskej duel ve třetím díle neduh, nebo právě záměr, to uvidíme během pár týdnu. Spíš si myslim, že záměr, i když mě zprvu úplně neuchvátil. Ale má to svojí logiku. Ono je taky frustrující koukat na v podstatě dlouhej film rozsekanej na šest částí. /// S tim souvisí i to, že máme tendence aplikovat kritičtější metr na nový Star Wars věci, než jsme dělali například u původni trilogie, když jsme byli malí. Všechno jsme tolik nepitvali, ale jen se nechali unášet. Jenže Star Wars jsou v podstatě tak trochu brak a jakoby nelogičností, nedořečeností nebo různých nedostatků je plná i původní trilogie. Pod stejnym drobnohledem, jakýmu jsou dnes podrobovaný novinky, a bez pietního přístupu, bez trocha vstřícnosti a fantazie na straně diváka by se taky mohla snadno rozsypat. Proč třeba nikdo moc v Nový naději neřeší, že zničili Alderaaan? Jaktože z toho Leia nemá brutální trauma? Co se týká časových úseků a vzdáleností např. v Impériu, tak tam taky musí člověk zapojit dost představivosti nebo na to nemyslet, aby se nezačal zmateně drbat na hlavě... Stíhačky se v OT chovaj úplně nerealisticky! Vojenská strategie Impéria je dementní! Atd. atd. Čímž nechci ospravedlňovat případnou lenost scénáristů apod., ale je dobrý tohle všechno mít na mysli. Myslím, že pak si člověk všechno víc užije. It's the jedi way. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)

Reklama

Reklama