Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (949)

plakát

Stepfordské paničky (2004) 

Je to trochu mimo předlohu, ale lepší než předchozí film. Líbí se mi, že se Walter pochlapí a jde proti proudu a taky, že dali Joaně šanci.

plakát

Stepfordské paničky (1975) 

Četla jsem předlohu. Film pokračuje v příběhu o kousek dál, než kde končí novela. Ale osobně mám radši mladší filmovou verzi s N. Kidman.

plakát

Íá (2022) 

Smutný, ale nereálný a to hned od oslí farmy. Oslík mezi fotbalisty byl zobrazen dost věrohodně. Tvůrci opravdu zachytili, jak se člověk liší... ne vírou nebo barvou pleti, ale chováním. Skupiny primitivních opic v lidském těle. Fuj! A že takových lidí je hodně. Už na začátku filmu si řikáte o co tam asi jde? Vypustila bych záběry, které s dějem vůbec nesouvisí.

plakát

Život pro samouky (2023) 

Typický český film neurazí nenadchne, jeden z mnoha v žánru romantická komedie. Obsazení bylo super na 1*, zajímavou vložkou byly docela vtipné komentáře. Chybí mi tam nějaký lepší závěr (manželé se naučili žít spolu, víc si začali naslouchat... z manželů se stali dobří přátelé...). Manžel Martin měl v jednu chvíli dostat takovou, že by mu svítila hodně dlouho bílá ruka na rudém obličeji.

plakát

Pařiči (2018) 

Dalo se na to koukat, nic extra to nebylo a kdyby vypustily majitelku sexshopu bylo by to lepší a míň trapnější.

plakát

Premiantka (2024) 

Osobně mi film připadá nedodělaný, bez závěru. Jenže on tam závěr je vyřčený a nebije tak moc do očí. Čekala jsem něco jako Osudný omyl (1993), ale zde nešlo o s.x a následnou pomstu, ale o uměleckou tvorbu, o zápal, o probuzení citu. Vizuálně hezké záběry, dobré obsazení. Cairo je dobrá manipulátorka, která má vše pevně ve svých rukách.

plakát

Hlasy mrtvých (2023) 

Vizuálně dobrý horor a zápletka je taky docela originální, ale postrádá napětí a atmosféru.

plakát

Jedlíci čokolády (2022) (divadelní záznam) 

Jiří Zapletal s Pavlou Tomicovou jako Róza s Ludvíkem byli skvělí. Nechápu, proč nemá pan Zapletal víc komediálních rolí i ve filmech. Mohu doporučit hru Velkou mořskou vílu, která navazuje na Jedlíky čokolády. V tomto případě je 2. díl lepší než 1.

plakát

Lidská tragikomedie (2016) (divadelní záznam) 

Zpočátku jsem sledovala jenom, abych zjistila jakou roli bude mít p. Kozub :) při 2. dějství mě začal zajímat děj víc a víc a v samotném závěru jsem si musela zrekapitulovat, co jsem to vlastně viděla. Geniální jak něco zpočátku tak nenápadného a jednoduchého může tak uvíznout v mysli. Překvapilo mě, že je hra tak stará a přesto aktuální a moderní.

plakát

Tajné hrátky (2013) 

Zbytečné, nudné... na film jsem se dívala jen kvůli obsazení.

Časové pásmo bylo změněno