Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to zdálo jako dobrý nápad, naštěstí to docela odsýpá, ale závěrečný dojem je suma sumárum dost mdlý a nejasný. Je dobré, že tu není moc okolní omáčky a tak, ale postavy se víceméně celou dobu chovají divně až debilně a ač se to pokoušelo o zvrat, nedávalo mi to moc smysl. Hororová stránka samozřejmě funguje bídně a je to opět kousek náchylný k zapomenutí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poměrně atraktivní zápletka je zde bohužel utopena pod nánosem zoufale předvídatelného sledu událostí, čemuž nepomáhá ani laciný scénář šustící papírem či křečovité herecké výkony. Baghead se tedy s drtivou jistotou řadí k čím dál tím většímu zástupu podprůměrných hororových počinů, které díky své neschopnosti a drzé laxnosti podráží tomuto pomalu umírajícímu žánru nohy. Škoda. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Veškerá originalita tohoto hororu končí u samotného nápadu s nevšední záludnou nájemnicí obývající sklepení, která má schopnost se převtělovat  do zemřelých. Děsivost a ponurá atmosféra snímku je pohřbena asi za 30 minut, kdy je nám tato nájemnice poprvé odhalena. Bohužel se příběh nepodařilo rozvinout do solidní 90minutové zápletky a celé je to jakési zkratkovité a nedotažené, přičemž nápad samotný potenciál rozhodně měl. Potěšilo pár dobrých lekaček a lehkého zamrazení v zádech. Za vůbec nejlepší považuji samotné vyústění snímku, které rozhodně nepotěší milovníky happyendů. Film si tímto závěrem nechal pootevřená vrátka na případné pokračování, ale tipnul bych si, že toho se zřejmě nedočkáme. Lehký hororový nadprůměr, který bohužel obsahuje u velké množství nudných pasáží, kdy se toho zase tak moc neděje. Současných 62 % vcelku odpovídá kvalitě. [60 %] ()

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Docela originální nápad na horor a taky dobře použitý, střídají špatné efekty a CGI. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na to, že jakmile se postava objeví v Hororu, zahazuje všechnu logiku a smysl přemýšlet do odpadkového koše, jinak by to nebyla žádná sranda. Film má na horor v pohodě atmosféru, hudbu i herecké výkony. Příběh je důvod proč ty 3 hvězdy, směrem který ten příběh vede je super, ale špatné efekty a nelogické chování postav to hodně podkopávají. Bohužel, není to na úrovni Majáku, či Čarodejnice. 6 z 10. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím povedať, že film pripomenie minuloročný kúsok „Talk To Me“, len miesto ruky tu máme čarodejnicu s vrecom na hlave. Čiže o nejakú veľkú originalitu nešlo, ale to až tak nevadí. Najväčšie mínus spočíva v tom, že tvorca filmu (Alberto Corredor) ešte nemá veľa skúsenosti a tým pádom niektoré scény pôsobili neohrabane a nedocielili atmosféru akú tvorca plánoval. Niekoľkokrát si pomohol skratkou (hlavná postava uvidí smrť otca ako duch. Wtf?), ale na druhú stranu sa niektoré scény podarili - jaskyňa, prerody mŕtvych. Z hororu cítiť iný prístup, atmosféru a poňatie ako teraz moderné duchárske horory, čím sa vymyká štandardu. Najviac ma potešil odvážny záver, ktorý dodal príbehu správnu iskru temnoty. Niečo podobné som už v kine dlhšie nevidel a som za to rád! Na záver musím pochváliť herečku Freyu Allan, ktorá predviedla dobrý výkon a potvrdila, že nie je len Ciri zo Zaklínača. Cítim, že v tvorcovi je potenciál. Musí ešte remeslo vycibriť a možno prinesie zaujímavé kúsky. Budem sa tešiť na jeho ďalší film! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama