Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (74)

G. I. Jane

G. I. Jane (1997)

Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G.

Vlak dětství a naděje

Vlak dětství a naděje (1985) (seriál)

Seriál byl natočen na motivy knižní předlohy Věry Sládkové "Malý muž a velká žena". Originální název knižní předlohy je "Poslední vlak z Frývaldova a Pluky zla".

Babí léto

Babí léto (2001)

Před natáčením zavolal Vlastimil Brodský Stanislavu Zindulkovi, aby mu oznámil, že si ve filmu zahrají společně. Rozhovor poté zakončil větou: "Budete hrát ale se Stellou sami, neboť já už v té době budu mrtvý,", čímž narážel na svůj kritický zdravotní stav.

Škodná

Škodná (2007) (TV film)

Ve scéně, kdy veze vrah Zbyněk Jansa (Michal Slaný) svou oběť, paní Hánovou (Pavlínu Mourkovou), na invalidním vozíku do výtahu, jeho ruce jsou v chirurgických rukavících. V zápětí si však rukavice teprve navléká.

Velký flám

Velký flám (1966)

Původní příběh obsahoval dějovou linii dvou žen, které měly převézt anglické letce za nepřátelskou linii. Režisér si však prosadil změnu na mužské role, do kterých poté mohl obsadit Louise de Funèse (Lefort) a Bourvila (Bouvet).

Velký flám

Velký flám (1966)

Scenáristka Danièle Thompson spolu s dalšími dvěma spolupracovníky odjela do vily na Azurovém pobřeží, kterou měla pronajatou od producenta filmu Roberta Dorfmanna, kde psala scénář tři týdny naprosto izolovaná od vnějšího světa.

Velký flám

Velký flám (1966)

Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené.

Velký flám

Velký flám (1966)

Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků.

Velký flám

Velký flám (1966)

Režisér Gérard Oury přiznal, že když Louis de Funès (Lefort) během natáčení improvizoval mimo původní plán, musel smíchy odcházet po čtyřech mimo umístění kamery a dekorací, aby svým smíchem nenarušil vynikající záběry.

Velký flám

Velký flám (1966)

Nápad s poznávacím znamením v podobě anglické skladby "Tea for Two" vznikl při návštěvě restaurace v Nice, kam se štáb vydal na večeři. Při vcházení do restaurace ho zahrál tamní pianista na barové piano.

Velký flám

Velký flám (1966)

Ve scéně, kdy Lefort (Louis de Funès) vyleze Bouvetovi (Bourvil) na ramena, měl původně vzápětí slézt. Štábu se však tento Funèsův posed natolik zalíbil, že jej nechali na ramenou Bourvila ještě v dalších záběrech filmu. Jeden z nich byl poté použit také jako plakát k filmu.

Velký flám

Velký flám (1966)

Scéna se zaměněnými pokoji v hotelu měla být původně natočena se dvěma postelemi. Na nátlak Louise de Funèse (Lefort) nakonec režisér svolil, aby byla vždy použita jen jedna postel, a to manželská.

Velký flám

Velký flám (1966)

Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil.

Tankový prapor

Tankový prapor (1991)

Autor předlohy Josef Škvorecký se svoji manželkou přiletěl na premiéru k Paláci kultury starým ruským vrtulníkem.

Bůh odpouští, já ne!

Bůh odpouští, já ne! (1967)

Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho.

Malý unavený Joe

Malý unavený Joe (1972)

Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována.

Dva machři mezi nebem a peklem

Dva machři mezi nebem a peklem (1972)

Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence.

Smrt čeká všude

Smrt čeká všude (2008)

Celá jednotka používá brýle značky Oakley, model M Frame.

Reklama